Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον; Πράσινη οροφή
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Το ενεργειακό αποτύπωμα υπολογίζεται χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένη μεθοδολογία μέτρησης CO2
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Τα απόνερα επαναχρησιμοποιούνται έπειτα από κατεργασία
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Ξενοδοχείο/κατάλυμα μηδενικών απορριμμάτων
Αυτόματο σύστημα ή κάρτα-κλειδί που σβήνει τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές όταν οι επισκέπτες φεύγουν από το δωμάτιο
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια