Ανακαλύψτε ασυνήθιστα ξενοδοχεία στον κόσμο με την Travelmyth

28 Ιουλιου 2022, της Ιωάννας Χαντζηνταβίδου

Φωτογραφία του  Icehotel

Τα ταξίδια μας χαρίζουν τις πιο όμορφες αναμνήσεις και τις πιο συναρπαστικές ιστορίες για να μοιραστούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.
Πόσες φορές έχετε μείνει σε ένα ιδιαίτερο και κάπως ''περίεργο'' ξενοδοχείο για το οποίο δεν μπορούσατε να σταματήσετε να μιλάτε; Αναμφισβήτητα, όπως σε κάθε τομέα της ζωής μας έτσι και στον τουρισμό, οι νέες τάσεις έχουν αλλάξει τον τρόπο που ταξιδεύουμε και τον τρόπο που επιλέγουμε ένα κατάλυμα για να μείνουμε. Μερικοί άνθρωποι πάνε διακοπές απλά για να ξεκουραστούν και να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους, ενώ άλλοι προσπαθούν να σπάσουν τα στερεότυπα αναζητώντας ένα κατάλυμα όπου θα ζήσουν μια νέα περιπέτεια. Eίναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται όλο και περισσότερο η επιθυμία αναζήτησης μοναδικών και αυθεντικών ταξιδιωτικών εμπειριών. Και σε όποιον τύπο ταξιδιώτη και αν ανήκετε, αναμφίβολα, το ξενοδοχείο στο οποίο επιλέγετε να μείνετε αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού.

Οι σύγχρονοι, ''ψαγμένοι'' ταξιδιώτες, οι ''συλλέκτες εμπειριών'', έχουν βαρεθεί τα κλασικά και συνηθισμένα ξενοδοχεία. Ψάχνουν το κάτι διαφορετικό, το κάτι περισσότερο, το κάτι ασυνήθιστο, ένα κατάλυμα που θα τους γεμίσει δέος και έμπνευση, όπου θα βιώσουν έντονα συναισθήματα και θα απελευθερωθεί η φαντασία τους. Είτε ταξιδεύουν μόνοι τους είτε με το άλλο τους μισό είτε με την οικογένειά τους, αναζητούν ένα μέρος, το οποίο θα χαραχτεί στη μνήμη και στην καρδιά τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Η μηχανή αναζήτησης ξενοδοχείων μας δεν θα μπορούσε να μη συμπεριλάβει την κατηγορία ''Ασυνήθιστα Ξενοδοχεία''. Αλλά τι πραγματικά είναι αυτή η κατηγορία και τι το διαφορετικό, ασυνήθιστο και εντυπωσιακό έχουν τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα που περιλαμβάνονται σε αυτήν;


Φωτογραφία του  Inntel Hotels Amsterdam Zaandam

Γνωρίζουμε πως ανάλογα με τις προηγούμενες εμπειρίες του κάθε ταξιδιώτη, αυτή η κατηγορία μπορεί να είναι αρκετά υποκειμενική. Η ομάδα της Travelmyth, ωστόσο, προσπάθησε να ψάξει διεξοδικά και να βρει καταλύματα τα οποία δεν συναντάμε συχνά, τα οποία χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία και έχουν το κάτι μοναδικό, το κάτι εναλλακτικό, ένα χαρακτηριστικό που τα διαφοροποιεί. Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι είτε η αρχιτεκτονική του κτιρίου είτε τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένο το ξενοδοχείο είτε η διακόσμηση των εσωτερικών και εξωτερικών του χώρων. Μπορεί να είναι ακόμα και το concept του ή οι υπηρεσίες που προσφέρει. Αυτά τα ξενοδοχεία μπορεί να είναι υποβρύχια, φτιαγμένα από πάγο ή αλάτι, να μοιάζουν με δεντρόσπιτο, ιγκλού, μεσαιωνικό κάστρο, σπηλιά και η λίστα είναι ατελείωτη. Αυτά τα καταλύματα δεν παρέχουν απλά ένα άνετο king size κρεβάτι και ένα πλήρες γεύμα. Έχουν το δικό τους niche, τον δικό τους μοναδικό χαρακτήρα και αφηγούνται μια ιστορία όπου είστε εσείς οι πρωταγωνιστές. Είτε ταξιδεύετε στην Ευρώπη, στην Ασία, στη Νότια Αμερική ή στην Αφρική μπορείτε να ανακαλύψετε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές διαμονής που αξίζει να επισκεπτείτε και που θα σας κερδίσουν με την πρώτη ματιά.


Φωτογραφία του  Kakslauttanen Arctic Resort - Igloos and Chalets

Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η Σουηδία, η Νορβηγία και η Φινλανδία διαθέτουν μερικά καταπληκτικά ιγκλού, ξενοδοχεία φτιαγμένα από πάγο και σαλέ για όσους λατρεύουν το χιόνι και το τσουχτερό κρύο και ονειρεύονταν πάντα να αντικρίσουν από κοντά το Βόρειο Σέλας. Στο  Icehotel, στο  Arctic SnowHotel & Glass Igloos, στο  Sorrisniva Igloo Hotel και στο  Santa's Igloos Arctic Circle θα βρείτε δωμάτια φτιαγμένα από πάγο και χιόνι και μπορείτε να περάσετε τον χρόνο σας σε μια σάουνα χιονιού και να θαυμάσετε τα γλυπτά από πάγο. Υπόσχονται να χαρίσουν στους λάτρεις των χειμερινών διακοπών (και όχι μόνο) μια αξέχαστη διαμονή και την απόλυτη σκανδιναβική εμπειρία. Νιώστε τις παγωμένες νιφάδες με όλες τις αισθήσεις σας.


Φωτογραφία του  nhow Berlin

Γνωρίζατε επίσης ότι το  Hotel Palacio de Sal είναι το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο φτιαγμένο από αλάτι; Πώς θα σας φαινόταν επίσης αν σας λέγαμε ότι μπορείτε να μείνετε σε ένα πραγματικό δεντρόσπιτο όπως το  Treehotel όπου συνδυάζονται αρμονικά η μαγεία της φύσης, η φαντασία και ο νεωτερισμός; Σίγουρα το δωμάτιο που έχει σχήμα φωλιάς πουλιού θα γίνει το αγαπημένο σας. Θα σας άρεσε επίσης η ιδέα μιας glamping εμπειρίας σε ένα bubble hotel, στο οποίο μπορείτε να αποκοιμηθείτε κάτω από τα αστέρια και τον υπέρλαμπρο μπλε ουρανό; Στο  Bubble Tents θα περάσετε μια αξέχαστη βραδιά με το υπέροχο καταπράσινο τοπίο να σας περιβάλλει. Και για όσους λατρεύουν και εκτιμούν την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, την παράδοση και τη ζωή στο νησί, η Ελλάδα διαθέτει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία-ανεμόμυλους όπως το  Windmill Villa, το  The Windmill Kimolos και το  Windmill Villas. Καθ' όλη τη διάρκεια της διαμονής σας θα σας συνοδεύει το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και το μεσογειακό αεράκι.


Φωτογραφία του  Treehotel

Αυτά τα φανταχτερά καταλύματα αποτελούν αρχιτεκτονικά αριστουργήματα και έχουν έναν πιο εκκεντρικό σχεδιασμό. Για παράδειγμα, μπορεί να μοιάζουν με έναν τεράστιο πύραυλο που είναι έτοιμος να απογειωθεί στο διάστημα όπως το  JW Marriott Shanghai at Tomorrow Square, να έχουν ένα φουτουριστικό design όπως το  Hotel Marqués de Riscal, a Luxury Collection Hotel, Elciego, να θυμίζουν μόρια DNA όπως το  DNA Resort & Spa, Khaoyai ή να έχουν ένα ιδιόμορφο ημικυκλικό σχήμα και να μοιάζουν με ένα τεράστιο δαχτυλίδι (ή ένα γιγάντιο νόστιμο ντόνατ) όπως το  Sheraton Huzhou Taihu Lake Hot Spring Resort & Spa. Οι αληθινοί ταξιδιώτες και εξερευνητές δεν μπορούν να παραλείψουν μια διανυκτέρευση στο  STF Jumbo Stay Stockholm, ένα πραγματικό ξενοδοχείο-αεροπλάνο, στο οποίο θα ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία διαμονής που θα τους συνεπάρει στα ύψη.


Φωτογραφία του  Hotel Marqués de Riscal, a Luxury Collection Hotel, Elciego

Μιλώντας προηγουμένως για μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, οι φαν της λογοτεχνίας, της τέχνης και της μουσικής μπορούν να περάσουν ποιοτικά τον χρόνο τους επιλέγοντας ένα πιο δημιουργικό και ''κουλτουριάρικο'' κατάλυμα. Για παράδειγμα, μπορούν να διαβάσουν ένα ρομαντικό μυθιστόρημα και να κάνουν μια βόλτα στο βιβλιοπωλείο του  Book And Bed Tokyo Shinjuku, να νιώσουν πως βρίσκονται σε μουσείο όσο θαυμάζουν τους πολύχρωμους πίνακες του  Arte Luise Kunsthotel ή να παρακολουθήσουν ένα κινηματογραφικό αριστούργημα στο vintage θερινό σινεμά στην ταράτσα του  Grand Daddy Boutique Hotel. Μπορούν ακόμα και να παίξουν κιθάρα στο δωμάτιό τους και να νιώσουν σαν ροκ σταρ ή να χρησιμοποιήσουν το στούντιο ηχογράφησης του  nhow Berlin. Οι λάτρεις της ιστορίας δεν μπορούν να χάσουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το  Hotel Viking, ένα ξενοδοχείο εμπνευσμένο από τους Βίκινγκ και τη Σκανδιναβία, στο οποίο μπορούν να μάθουν για την ιστορία των Βίκινγκ και να δοκιμάσουν παραδοσιακά Ισλανδικά πιάτα.


Φωτογραφία του  The Wine House Hotel - Quinta da Pacheca

Δεν θα ήταν επίσης συναρπαστικό να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο με κάψουλες όπως το  Capsule Hostels Tallinn ή σε ένα ξενοδοχείο, στο οποίο το προσωπικό είναι στην πραγματικότητα ρομπότ όπως το  Henn na Hotel Maihama Tokyo Bay? Ή σε ένα βαρέλι κρασιού στη μέση ενός αμπελώνα και να περάσετε ποιοτικά τον χρόνο σας δοκιμάζοντας θεραπείες σπα με κρασί και πίνοντας τοπικά κρασιά όπως στο  The Wine House Hotel - Quinta da Pacheca.


Φωτογραφία του  Treehotel

Η ζωή είναι ένα παζλ εμπειριών και αναμνήσεων. Στην τελική αυτά που θυμόμαστε και μένουν στην καρδιά μας είναι οι περιπέτειες και οι μοναδικές στιγμές που έχουμε ζήσει. Αν θέλετε να διευρύνετε τους ορίζοντές σας και αναζητάτε πάντα τις αυθεντικές εμπειρίες, μπείτε στην Travelmyth και εξερευνήστε ασυνήθιστα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλον τον κόσμο. Extra tip: συνδυάστε αυτήν τη μοναδική κατηγορία με άλλες ξεχωριστές κατηγορίες μας και βρείτε ασυνήθιστα ξενοδοχεία για μήνα του μέλιτος, ασυνήθιστα ξενοδοχεία που δέχονται σκύλους και ασυνήθιστα ξενοδοχεία για οικογενειακές διακοπές!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα social media!
Facebook | Instagram | Twitter | TikTok | TikTok UK | LinkedIn | Pinterest



Δείτε όλα τα ασυνήθιστα ξενοδοχεία στον κόσμο




5.292.773

Ξενοδοχεία

60

Κατηγορίες

48.974

Περιοχές

200.232

Πόλεις

× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις