7 ξενοδοχεία ιγκλού στις Σκανδιναβικές χώρες και στην Ελλάδα

13 Ιανουαριου 2023, της Ακυλίνας Πρίντζιου

Φωτογραφία:  Wilderness Hotel Inari & Igloos

Είμαστε στα μέσα του χειμώνα. Ο αέρας έχει γίνει πιο τσουχτερός, η ατμόσφαιρα είναι πιο παγωμένη και τα πιο ζεστά μας ρούχα είναι η αγαπημένη μας συντροφιά. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν όλο και περισσότερο την επιθυμία σε όλους μας για μια εξόρμηση σε χειμερινούς προορισμούς.

Όταν σκεφτόμαστε πιο ψυχρούς προορισμούς, οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται στην κορυφή κάθε λίστας. Τα ειδυλλιακά βόρεια τοπία με τα κοκκινόφυλλα δάση ή τα χιονισμένα βουνά και το μαγικό Βόρειο Σέλας είναι αξιοθέατα που όλοι λίγο πολύ έχουν στη λίστα τους. Η καλύτερη περίοδος για το φαινόμενο αυτό ξεκινάει από τα τέλη Αυγούστου και φτάνει ως τις αρχές του Απριλίου. Οι χειμερινοί μήνες είναι ιδανικοί για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, αλλά αν ο εξαιρετικά κρύος καιρός του σκανδιναβικού χειμώνα δεν είναι κάτι που σας αρέσει ιδιαίτερα, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το μαγευτικό θέαμα και το φθινόπωρο.

Ωστόσο, αντί να επιλέξετε απλώς έναν προορισμό για να παρακολουθήσετε το Βόρειο Σέλας, γιατί να μην το πάτε ένα βήμα παραπέρα και να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο σε σχήμα ιγκλού για να απολαύσετε αυτή τη μοναδική εμπειρία ζωής; Ορισμένα ξενοδοχεία διαθέτουν ιγκλού κατασκευασμένα από πραγματικό χιόνι, ακολουθώντας τις παραδοσιακές μεθόδους των Εσκιμώων (αλλά προφανώς πιο πολυτελή και πολύ πιο ζεστά, το υποσχόμαστε!), ενώ κάποια άλλα προσφέρουν ιγκλού φτιαγμένα από γυαλί, επιτρέποντας στους επισκέπτες να ατενίζουν τον ουρανό ακόμα και όταν βρίσκονται στο κρεβάτι τους, για να αποκοιμηθούν και να ξυπνήσουν με την εκπληκτική θέα του έναστρου ουρανό. Αν αυτή η ιδέα ξυπνάει κάτι μέσα σας, τότε ετοιμαστείτε για ένα ατελείωτο ταξίδι σε ξενοδοχεία ιγκλού στις σκανδιναβικές χώρες (και όχι μόνο) που η ομάδα της Travelmyth επέλεξε για εσάς.

Kakslauttanen Arctic Resort - Igloos and Chalets


Η Φινλανδία είναι o κορυφαίος προορισμός για ξενοδοχεία ιγκλού και το Kakslauttanen Arctic Resort - Igloos and Chalets στη Saariselka είναι το ιδανικό μέρος για να μείνετε για μια ονειρική σκανδιναβική εμπειρία διαμονής. Το θέρετρο αυτό διαθέτει παραδοσιακά τύπου ιγκλού από χιόνι, καθώς και γυάλινα ή κατασκευασμένα από Kelo-Glass, τα οποία αποτελούν συνδυασμό μιας ξύλινης καμπίνας με ένα γυάλινο ιγκλού, ώστε να μην χάνετε την εκπληκτική θέα του νυχτερινού ουρανού. Όποιο ιγκλού κι αν επιλέξετε σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. Είναι όλα άνετα, θερμαινόμενα και εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις που χρειάζεστε είτε για μια ρομαντική είτε για μια οικογενειακή απόδραση. Κάτι που καθιστά το Kakslauttanen Arctic Resort - Igloos and Chalets ακόμα πιο ιδιαίτερο είναι η θέα των φωτισμένων ιγκλού του θέρετρου που από ψηλά μοιάζουν με εκατοντάδες αστέρια διασκορπισμένα στο χειμωνιάτικο τοπίο - πραγματικά ένα αξιοθέατο!

Sorrisniva Igloo Hotel


Το Sorrisniva Igloo Hotel στην Άλτα της Νορβηγίας κατέχει το ρεκόρ του βορειότερου ξενοδοχείου με ιγκλού στον κόσμο. Ακολουθώντας πιστά τις παραδοσιακές πρακτικές κατασκευής ενός ιγκλού, το ξενοδοχείο χτίζεται εκ νέου κάθε χειμώνα ξεκινώντας από τον Δεκέμβριο, προσφέροντας διάφορα δωμάτια και σουίτες κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από χιόνι και πάγο. Εκτός από τη διανυκτέρευση σε ένα ιγκλού, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να θαυμάσουν τα πολυάριθμα γλυπτά από πάγο και χιόνι που διακοσμούν το ξενοδοχείο, καθώς και να πραγματοποιήσουν κράτηση για μια μοναδική ξενάγηση σε αυτό.

Golden Crown - Levin Iglut


Μέσα σε ένα δάσος που καλύπτεται πλήρως από πυκνό χιόνι τους χειμερινούς μήνες, το Golden Crown - Levin Iglut στο Levi της Φινλανδίας προσφέρει πολυτελή και ευρύχωρα γυάλινα ιγκλού που θα κάνουν τη διαμονή σας μαγική. Αποκοιμηθείτε συντροφιά με τον νυχτερινό ουρανό γεμάτο αστέρια ή το Βόρειο Σέλας, αφεθείτε στα εσωτερικά ή εξωτερικά τζακούζι, απολαύστε το πρωινό σας στο άνετο ιγκλού σας και δημιουργήστε ασύλληπτες αναμνήσεις σε αυτή τη χειμερινή χώρα των θαυμάτων που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Arctic Lake Experience Oulujärvi Igloos


Το Arctic Lake Experience Oulujärvi Igloos στο Kajaani της Φινλανδίας διαθέτει μοντέρνα και άνετα γυάλινα ιγκλού στη λίμνη Oulujärvi και εγγυάται μια μοναδική εμπειρία διαμονής, καθώς δεν περιβάλλεστε μόνο από τα καταπράσινα φινλανδικά δάση, αλλά και από μια γραφική λίμνη της Αρκτικής. Ανεξαρτήτως περιόδου που θα επισκεφθείτε το ξενοδοχείο θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικά φαγητά και ιδιαίτερες γεύσεις, καθώς και να απολαύσετε την αυθεντική φινλανδική εμπειρία της σάουνας.

Hotel Arctic


To Hotel Arctic στη Γροιλανδία βρίσκεται ακριβώς στις όχθες του Ilulissat, ενός από τους πιο ενεργούς και μεγαλύτερους παγετώνες στον κόσμο (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 2004) και διαθέτει πέντε ιγκλού κατασκευασμένα από αλουμίνιο, τα οποία συνδέονται με μια ξύλινη γέφυρα με το κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου. Τα ιγκλού είναι πλήρως εξοπλισμένα με ό,τι χρειάζεστε, ενώ προσφέρουν επίσης εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα και στα παγόβουνα που επιπλέουν. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν στα ιγκλού μόνο από τον Μάϊο έως τον Οκτώβριο.

Peace & Quiet Hotel


Η λίστα μας δεν θα ήταν πλήρης δίχως τη μαγευτική σουηδική Λαπωνία με τους εκτενείς λόφους και το αρκτικό τοπίο, ένα ακόμα ιδανικό μέρος, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε το μοναδικό φαινόμενο του Βόρειου Σέλας. Σε μια γαλήνια τοποθεσία στο Jokkmokk στη Σουηδία, στο ύψος που ενώνονται οι ποταμοί Lule και Pearl River, το Peace & Quiet Hotel προσφέρει αυτό ακριβώς που δηλώνει και το όνομα του· μια πραγματικά γαλήνια διαμονή σε άνετα γυάλινα ιγκλού. Χαθείτε στην ομορφιά του γραφικού σκανδιναβικού τοπίου, επεκτείνετε τους γευστικούς σας ορίζοντες, απολαύστε αναζωογονητικές θεραπείες σπα που περιλαμβάνουν κρυοθεραπεία, διαλογισμό και γιόγκα στον πάγο, σιβηρική σάουνα και χαλαρωτικά μασάζ, ή δοκιμάστε το λουτρό στο δάσος, μέσα στη φύση και στα καταπράσινα δάση της Σουηδίας, αναπαύοντας το μυαλό και τη ψυχή σας.

Theasis-Igloo


Τελειώνοντας το ταξίδι μας στις σκανδιναβικές χώρες επιστρέφουμε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα Άγναντα της Άρτας. Το Theasis-Igloo βρίσκεται τέλεια τοποθετήμενο μέσα στο δάσος, μακριά από τη φασαρία και τα φώτα της πόλης, ενώ διαθέτει 4 μοναδικές ιδιωτικές κατοικίες, χτισμένες από ξύλο και πέτρα, έτοιμες να προσφέρουν μια μοναδική διαμόνη. Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην πραγματική ηρεμία και χαλάρωση των επισκεπτών του, τα ιγκλού διαθέτουν γυάλινη ορόφη με σκοπό ο έναστρος ουρανός και η σελήνη να σας κρατάνε συντροφιά καθόλη τη διάρκεια της διαμονής σας. Παρατηρήστε τα ουράνια σώματα με το τηλεσκόπιο που διαθέτει το ξενοδοχείο, απολαύστε μοναδικά τοπικά προϊόντα και γεύσεις και πάρτε μέρος σε διάφορες δραστηριότητες της γύρω περιοχής. Αναμφισβήτητα, το Theasis-Igloo είναι μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!

Είτε είστε λάτρεις του χειμώνα είτε απλά θέλετε να ζήσετε μια διαφορετική από τις συνηθισμένες εμπειρίες διαμονή, η διανυκτέρευση σε ένα ξενοδοχείο ιγκλού, κατασκευασμένο είτε από χιόνι είτε από γυαλί ή αλουμίνιο, είναι μια μοναδική εμπειρία που θα κάνει τις φθινοπωρινές ή χειμερινές διακοπές σας πραγματικά ξεχωριστές!

Περισσότερα ξενοδοχεία ιγκλού μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία μας "Ασυνήθιστο" ή να ακολουθήσετε τους παρακάτω συνδέσμους για περισσότερα καταλύματα στις σκανδιναβικές χώρες και στην Ελλάδα.

Δείτε ασυνήθιστα ξενοδοχεία στον κόσμο >>
Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα >>
Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Φινλανδία >>
Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Νορβηγία >>
Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Σουηδία>>
Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Ισλανδία >>
Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Δανία >>
Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Γροιλανδία >>
Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στις Φερόες >>

Μη ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα social media!
Facebook | Instagram | Twitter | TikTok | LinkedIn | Pinterest




5.292.773

Ξενοδοχεία

60

Κατηγορίες

48.974

Περιοχές

200.232

Πόλεις

× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις