Ξενοδοχεία-ουρανοξύστες: Μία μοναδική εμπειρία διακοπών

30 Σεπτεμβριου 2022, της Ακυλίνας Πρίντζιου

 W New York - Times Square

Φανταστείτε να ξυπνάτε στο βελούδινο κρεβάτι του δωματίου σας, να περπατάτε μπροστά από το παράθυρο σας και να ατενίζετε το πανέμορφο τοπίο της πόλης από τον 40ο όροφο του ξενοδοχείου σας. Τώρα κάντε εικόνα εσάς να πίνετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ στον τελευταίο όροφο, 300 μέτρα πάνω από το έδαφος, με τη νυχτερινή ζωή της πόλης να απλώνεται κάτω από τα πόδια σας. Υπάρχουν πολλά διακεκριμένα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, αλλά τα ξενοδοχεία σε ουρανοξύστες έχουν δώσει μία νέα νότα στην πολυτέλεια και την κομψότητα, αφού μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε πως βρίσκεστε στην κορυφή του κόσμου όπου δεν υπάρχει κανένα όριο και τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει.

Πολλοί λένε ότι ο ουρανός σηματοδοτεί και το όριο, όμως τα ξενοδοχεία σε ουρανοξύστες φαίνεται να διαφωνούν με αυτή την άποψη, καθώς σίγουρα φτάνουν τα όρια αυτά, ανεβάζοντας όλο και πιο ψηλά τον πήχη και πλησιάζοντας όλο και πιο κοντά στον ουρανό.


 Jumeirah Emirates Towers

Αν η σκέψη να μένετε ανάμεσα στα σύννεφα σας ενθουσιάζει, τότε επιτρέψτε μας να σας δώσουμε μία γεύση από τη διαδικασία συλλογής και κατηγοριοποίησης των ξενοδοχείων της Travelmyth στην κατηγορία "Ουρανοξύστες", η οποία αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει περισσότερα από 1100 ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Αρχικά, πρέπει να θέσουμε ορισμένα βασικά κριτήρια. Για να συμπεριληφθεί ένα ξενοδοχείο στην κατηγορία των ουρανοξυστών, πρέπει να στεγάζεται σε κτίριο που περιλαμβάνει τουλάχιστον 30 ορόφους. Το ξενοδοχείο μπορεί να καταλαμβάνει ολόκληρο το κτίριο ή μόνο μερικούς ορόφους του, αρκεί ο συνολικός αριθμός των ορόφων να υπερβαίνει τους 30. Φυσικά, ο κανόνας αυτός μπορεί να είναι αρκετά ευέλικτος ανάλογα με τη χώρα, καθώς ορισμένες από αυτές μπορεί να διαθέτουν κτίρια με εκατοντάδες ορόφους, ενώ άλλες να μην έχουν σχεδόν καθόλου κτίρια με παραπάνω από 20. Ένα τέτοιο παράδειγμα ξενοδοχείου είναι το  President Hotel στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, το οποίο αποτελείται από 21 ορόφους, και παρόλα αυτά είναι το υψηλότερο ξενοδοχείο της Αθήνας και ένα από τα υψηλότερα κτίρια της πόλης στο σύνολο του.

Στη συνέχεια, η ομάδα της Travelmyth συλλέγει τις κατάλληλες πληροφορίες από το διαδίκτυο σχετικά με το ύψος και τον αριθμό των ορόφων που διαθέτουν τα ξενοδοχεία, ώστε να διαπιστώσει αν ταιριάζουν στην κατηγορία ή όχι.


 The Okura Prestige Bangkok

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η συντριπτική πλειονότητα των ξενοδοχείων με ουρανοξύστες βρίσκεται στην Ασία ή στις ΗΠΑ, αν και θα μπορέσετε να βρείτε μερικά αρκετά εντυπωσιακά στην Ευρώπη αλλά και στην Αυστραλία. Αυτή τη στιγμή, η Travelmyth έχει συλλέξει 62 ξενοδοχεία σε ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη, 61 στο Ντουμπάι και 59 στη Μπανγκόκ, ενώ η Σανγκάη ακολουθεί στην 4η θέση με 44 ξενοδοχεία και το Χονγκ Κονγκ στην 5η με 41. Το Τόκιο αποτελείται από 32, το Λας Βέγκας από 26 και η Χονολουλού από 20, ενώ το Μπρισμπέιν και η Μελβούρνη διαθέτουν 17 και 9 αντίστοιχα.

Από ψηλά κτίρια υψηλής τεχνολογίας που θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν να πρωταγωνιστείτε στο πιο πρόσφατο blockbuster επιστημονικής φαντασίας μέχρι ουρανοξύστες που χαρακτηρίζονται για την κλασική αισθητική τους με vintage αρχιτεκτονική και με μοναδικές πινελιές, στη Travelmyth θα ανακαλύψετε μία τεράστια ποικιλία από ξενοδοχεία-ουρανοξύστες σε όλο τον κόσμο, όπου θα μπορείτε να απολαύσετε μία πολυτελή διαμονή μαζί με την εκπληκτική θέα του κέντρου της πόλης.

Ιδανικό τόσο για επαγγελματικά ταξίδια όσο και για λόγους αναψυχής, το σύγχρονο  Jumeirah Emirates Towers που βρίσκεται στο Ντουμπάι, διαθέτει 56 ορόφους και έχει ύψος 309 μέτρα. Βρίσκεται ακριβώς στην καρδιά της πόλης του Ντουμπάι, ενώ συνδέεται επίσης άμεσα με το μετρό, επιτρέποντας στους επισκέπτες να μετακινούνται άνετα στην πόλη. Το  The Okura Prestige Bangkok στην Μπανγκόκ, στεγάζεται σε έναν ουρανοξύστη 34 ορόφων και διαθέτει 240 δωμάτια και σουίτες, όλα με εντυπωσιακή θέα στην πόλη, καθώς και μία πισίνα υπερχείλισης στον 25ο όροφο. Άμα οι παραπάνω επιλογές δεν σας ικανοποιούν μην απογοητεύεστε! Μπορείτε να απολαύσετε πολυτελείς και χαλαρωτικές διακοπές στο  Makati Palace Hotel στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες, το οποίο βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και σε περιοχή ιδανική για τους business ταξιδιώτες.


 JW Marriott Shanghai at Tomorrow Square

Το  JW Marriott Shanghai at Tomorrow Square στη Σαγκάη, στεγάζεται σε ένα από τα ψηλότερα κτίρια της πόλης, το οποίο αποτελείται από 60 ορόφους πάνω από την εμπορική και γεμάτο μαγαζιά περιοχή της Σαγκάης. Η μοναδική αρχιτεκτονική του κτιρίου αποτελεί επίσης ένα χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου το οποίο μοιάζει με πύραυλο που ετοιμάζεται να απογειωθεί στο διάστημα. Παρόλα αυτά, αν τα φουτουριστικά κτίρια δεν σας ενθουσιάζουν τόσο πολύ, μην ανησυχείτε! Μπορείτε ακόμα να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο-ουρανοξύστη όπως το  The Pierre, A Taj Hotel, New York που βρίσκεται στις ΗΠΑ, το οποίο χαρακτηρίζεται για το μοναδικό κλασικό και εμπνευσμένο από την Γαλλία στυλ του, που θα σας κάνει να νιώσετε σαν αυτοκράτορας. Ένα επιπλέον ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του ξενοδοχείου είναι πως ξεπερνά τα 160 μέτρα, διαθέτει 41 ορόφους και παρέχει εκπληκτική θέα στο Central Park.

Μεταβείτε στο travelmyth.gr για να ανακαλύψετε περισσότερα από τη συλλογή ξενοδοχείων τα οποία στεγάζονται σε ουρανοξύστες που επιλέξαμε για εσάς!

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία-ουρανοξύστες >>

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα social media!
Facebook | Instagram | Twitter | TikTok | LinkedIn | Pinterest




5.292.778

Ξενοδοχεία

60

Κατηγορίες

48.974

Περιοχές

200.232

Πόλεις

× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις