5 Οικογενειακά Ξενοδοχεία-Κάστρα στην Πολωνία

30 Ιουνιου 2022, της Ιωάννας Χαντζηνταβίδου

Photo from Pexels

Τα τελευταία χρόνια η Πολωνία αποκτά όλο και περισσότερη δημοτικότητα και εκτίμηση και έχει γίνει ένας πολύ αγαπημένος προορισμός, ιδιαίτερα για ζευγάρια και οικογένειες. Έχοντας ζήσει στη συγκεκριμένη χώρα για 5 μήνες, μπορώ να καταλάβω το γιατί.

Δεν είναι μόνο τα εντυπωσιακά τοπία και η μαγευτική ομορφιά της οροσειράς Τάτρα και της γαλαζοπράσινης λίμνης Μόρσκιε Όκο, τα πολύχρωμα σπιτάκια στο Βρουότσλαβ και στο Πόζναν, ο αρμονικός συνδυασμός του παραδοσιακού και του μοντέρνου στοιχείου στη Βαρσοβία και στην Κρακοβία και η πεντανόστιμη γεύση των pierogi (πιερόγκι), του bigos (μπίγκος), του grzane wino (γκζάνε βίνο: το ζεστό κρασί) και των pączki (πόουντσκι). Η καρδιά της Ευρώπης είναι πράγματι μια ζωντανή χώρα με έναν πολύ ενδιαφέροντα και πολυδιάστατο χαρακτήρα και πολλά μικρά, κρυμμένα διαμαντάκια.

Ακόμα και αν φτάσετε και στην αρχή όλα σας φαίνονται πρωτόγνωρα ή νιώθετε έξω απ' τα νερά σας, στην επιστροφή θα αντιληφθείτε πως πίσω από το παγωμένο κέλυφος, το έντονο κρύο και τις χιονονιφάδες κρύβονται μια ειλικρινή ζεστασιά και γενναιοδωρία που δεν συναντάμε συχνά. Η μυστηριώδης γοητεία αυτής της χώρας σας κάνει να αισθάνεστε από το πρώτο λεπτό σαν να βρίσκεστε στο σπίτι σας και να θέλετε να επιστρέφετε στο μέρος αυτό ξανά και ξανά.

Ως ένα άτομο που λατρεύει τις ιστορίες και τα παραμύθια και μια ταξιδιώτρια που αναζητά πιο μοναδικές και ασυνήθιστες ταξιδιωτικές εμπειρίες, ξεκίνησα να ψάχνω στην Travelmyth ασυνήθιστα ξενοδοχεία και καταλύματα. Ανακάλυψα με έκπληξη (και μεγάλη χαρά) πως μια από τις αγαπημένες μου σλαβικές χώρες διαθέτει μερικά από τα πιο θαυμάσια κάστρα στον κόσμο, στα οποία μπορείτε να κλείσετε δωμάτιο και να μείνετε. Άλλωστε, ποιος δεν θα ήθελε να νιώσει σαν παιδί για μερικές μέρες και να θυμηθεί ξανά τα παιδικά βιβλία που μας διάβαζαν όταν ήμασταν μικρά; Όλα αυτά τα ξενοδοχεία-κάστρα αποτελούν επίσης τον ιδανικό προορισμό για την επόμενη οικογενειακή σας απόδραση, καθώς προσφέρουν εξαιρετικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες για όλη την οικογένεια.

Θέλετε να νιώσετε σαν βασιλιάς ή βασίλισσα για μερικές μέρες και να βυθιστείτε στην ατμόσφαιρα ενός μεσαιωνικού θρύλου;

Παρακάτω θα βρείτε τα πιο εντυπωσιακά κάστρα στην Πολωνία όπου μπορείτε να νιώσετε σαν ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας — και είναι όλα διαθέσιμα για κράτηση στο Travelmyth.gr!

Zamek Reszel


Αυτό το μαγευτικό κάστρο του 14ου αιώνα είναι φωλιασμένο στην καταπράσινη Μαζουρία δίπλα στην όχθη του ποταμού Σάινα και έχει μια μυστηριώδη αύρα που δεν μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Οι εσωτερικοί χώροι σε γοτθικό στυλ, η βασιλική ατμόσφαιρα και η διακόσμηση του κάστρου θα σας κάνουν να νιώσετε σαν πρωταγωνιστές ενός μεσαιωνικού παραμυθιού. Κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο Zamek Reszel μπορείτε να γευτείτε αυθεντικές συνταγές της Μαζουρίας, να επισκεφθείτε τη Γκαλερί Σύγχρονης Τέχνης του ξενοδοχείου και να δοκιμάσετε συναρπαστικές δραστηριότητες όπως εκδρομές με 4x4 αυτοκίνητα και γουρούνες ή αναρρίχηση στα τείχη του κάστρου. Αναμφισβήτητα, αυτές οι διακοπές θα ευχαριστήσουν από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο ταξιδιώτη.

Hotel Zamek Gniew


Το Hotel Zamek Gniew προσφέρει υπέροχη θέα στην Πομερανία και αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της αυθεντικής πολωνικής φιλοξενίας. Αρχικά, αυτό το γοητευτικο κάστρο ανήκε στο Τευτονικό Τάγμα και είναι αλήθεια πως γνώρισε πολλούς πολέμους, ιστορικά γεγονότα και αλλαγές της εξουσίας. Το νέο μοντέρνο ξενοδοχείο μέσα στο κάστρο αναμιγνύει τέλεια το μεγαλείο με την άνεση. Οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν στα deluxe δωμάτια και στις σουίτες που είναι εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες παροχές και διατηρούν μια ιστορική αύρα που τους μεταφέρει πίσω στο Μεσαίωνα. Οι φιλοξενούμενοι μπορούν επίσης να επισκεφθούν το εντυπωσιακό συγκρότημα πισινών, σάουνων και τζακούζι, να αναζωογονηθούν στο σπα Queen Mary και να δοκιμάσουν νόστιμες γαστρονομικές δημιουργίες του σεφ Μάριους Γκαχέβιτς. Μια ευρύχωρη αίθουσα παιχνιδιών, το «Castle Kids Club» και μια αίθουσα μπόουλινγκ περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες, καθώς και πολλές ακόμα διασκεδαστικές υπαίθριες δραστηριότητες.

Zamek Podewils Krag


Το Zamek Podewils Krag είναι τοποθετημένο στη λίμνη Ζαμκόβι ανάμεσα στα καταπράσινα δάση και την πλούσια φύση και θα εκπληρώσει όλες τις προσδοκίες σας για τις διακοπές που πάντα ονειρευόσασταν. Αυτό το γραφικό κάστρο του 15ου αιώνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα κτίρια και τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα στην Πολωνία, ένα αρμονικό μείγμα της νεωτερικότητας και της παράδοσης. Το κάστρο διαθέτει κομψά διακοσμημένα δωμάτια διαφορετικών κατηγοριών με εκπληκτική θέα στη λίμνη, εξαιρετική κουζίνα και απογευματινό τσάι (teatime) στην καλοκαιρινή βεράντα. Οι οικογένειες μπορούν να ξεφύγουν από τη φασαρία της πόλης, να περάσουν μαζί πολύτιμες στιγμές και να δημιουργήσουν υπέροχες αναμνήσεις. Ξυπνώντας σε αυτό το ξενοδοχείο θα αναρωτιέστε αν ονειρεύεστε και είναι όλα στη φαντασία σας ή αν ζείτε στα αλήθεια αυτό το παραμύθι.

Zamek Dubiecko


Δεν πιστεύετε στη μαγεία και στις νεράιδες μέχρι να μείνετε στο Zamek Dubiecko. Αυτό το ένδοξο κάστρο του 16ου αιώνα είναι ένας βασιλικός προορισμός που συνδυάζει μέσα στα παλιά του τείχη το παρελθόν με το παρόν. Αποτελείται από γαλήνια αριστοκρατικά δωμάτια διαφορετικών κατηγοριών και προσφέρει νόστιμα μαγειρικά αριστουργήματα βασισμένα στην παραδοσιακή πολωνική κουζίνα που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να νιώσουν την απόλυτη ξεγνοιασιά στη φινλανδική σάουνα ή να απολαύσουν το χλιδάτο σαλόνι ομορφιάς. Αυτό το ξενοδοχείο-κάστρο συνδυάζει με θαυματουργό τρόπο την πολυτέλεια και την άνεση, τη γνήσια φροντίδα και την κορυφαία εξυπηρέτηση και θα σας χαρίσει την πιο αξέχαστη και μοναδική διαμονή.

Hotel Zamek Lubliniec


Το Hotel Zamek Lubliniec είναι ένα καταπληκτικό νεοκλασικό κάστρο με κομψούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και βρίσκεται σε μια προνομιακή τοποθεσία προσφέροντας την πιο ξεχωριστή διαμονή. Η υψηλή αισθητική και η πολυτέλεια αντικατοπτρίζονται σε όλες τις λεπτομέρειες των 45 κομψά διακοσμημένων δωματίων του ξενοδοχείου, στα οποία μπορείτε να νιώσετε το ένδοξο παρελθόν σε κάθε βήμα. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σε ένα γαστρονομικό ταξίδι στη μεσογειακή κουζίνα, ενώ στο ατμοσφαιρικό σπα SPA ZAMEK LUBLINIEC μπορούν να δοκιμάσουν αναζωογονητικές περιποιήσεις και μασάζ σε ένα πολυτελές περιβάλλον ηρεμίας. Μην παραλείψετε να απολαύσετε διάφορες συναρπαστικές δραστηριότητες που προσφέρονται όπως την ιππασία, το μάζεμα μανιταριών, το paintball και το δημοφιλές «σκανδιναβικό περπάτημα».

Κάποιες φορές πρέπει απλά να αναζητήσουμε τη μαγεία μέσα μας και να δημιουργήσουμε το δικό μας παραμύθι! Μπείτε στο Travelmyth.gr και βρείτε περισσότερα από 600 ξενοδοχεία σε πρώην κάστρα στον κόσμο! Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε αυτήν την κατηγορία με άλλες αξιόλογες κατηγορίες και να ανακαλύψετε ρομαντικά ξενοδοχεία-κάστρα, ξενοδοχεία-κάστρα για οικογένειες, ξενοδοχεία-κάστρα που δέχονται σκύλους και πολλά άλλα!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα social media!
Facebook | Instagram | Twitter | TikTok | TikTok UK | LinkedIn | Pinterest



Δείτε όλα τα οικογενειακά ξενοδοχεία σε πρώην κάστρα στην Πολωνία>>




5.292.773

Ξενοδοχεία

60

Κατηγορίες

48.974

Περιοχές

200.232

Πόλεις

× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις