7 Ξενοδοχεία στον Κόσμο με τις Δικές τους Θερμές Πηγές

14 Σεπτεμβριου 2023, της Ακυλίνας Πρίντζιου

Φωτογραφία:  The Retreat at Blue Lagoon Iceland

Οι θερμές πηγές έχουν κάτι μαγικό από τη φύση τους - το φυσικά θερμαινόμενο νερό, ο ατμός που απελευθερώνεται και το πανέμορφο τοπίο που κόβει την ανάσα. Αν επιθυμείτε να απολαύσετε αυτή τη φυσική πολυτέλεια, τι θα λέγατε να σας ταξιδέψουμε σε μία μαγευτική εμπειρία;

Οι θερμές πηγές, το θεραπευτικό σπα της φύσης, αποτελούν πηγή αναζωογόνησης και χαλάρωσης εδώ και αιώνες. Αυτά τα γεωθερμικά θαύματα, πλούσια σε ορυκτά, δεν υπήρξαν μόνο βάλσαμο για τις κουρασμένες ψυχές, αλλά λειτούργησαν και ως μούσες πολλών θρύλων, τελετουργιών και παραμυθιών σε διάφορους πολιτισμούς. Κάποιοι ξενοδόχοι αναγνώρισαν την ιδιαίτερη γοητεία που είχαν αυτές οι πηγές και μετέφεραν την εμπειρία απευθείας στους επισκέπτες τους, καθιστώντας την αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας του ξενοδοχείου.

Διαμένοντας σε ένα ξενοδοχείο με τις δικές του θερμές πηγές, δεν κλείνετε απλώς ένα δωμάτιο, αλλά μία συναρπαστική εμπειρία. Δεν χρειάζεται πλέον να περιηγείστε σε γεμάτες δημόσιες θερμές πηγές ή να αντιμετωπίζετε δυσκολίες με τα χρονικά περιθώρια. Εκεί, θα είστε μόνο εσείς, η ζεστασιά των πηγών και ένας αδιάκοπος ορίζοντας χαλάρωσης. Φανταστείτε να χαλαρώνετε κάτω από τα αστέρια μετά από ένα απολαυστικό δείπνο ή να καλωσορίζετε τον πρωινό ήλιο με μία αναζωογονητική βουτιά, χωρίς να φύγετε από την άνεση του καταλύματός σας.

Από τις καταπράσινες κοιλάδες της Ασίας μέχρι τις γραφικές αλπικές περιοχές της Ευρώπης, επιλέξαμε επτά τέτοια ξενοδοχεία-διαμάντια από όλο τον κόσμο. Αυτά δεν είναι απλά ξενοδοχεία κοντά σε θερμές πηγές, αλλά θέρετρα όπου η πηγή αποτελεί προέκταση του δωματίου σας, προσφέροντας ιδιωτικότητα, άνεση και μία απαράμιλλη φυσική πολυτέλεια.

Amanemu


Στα γαλήνια τοπία του Shima της Ιαπωνίας, το Amanemu αποτίει φόρο τιμής στην πατροπαράδοτη ιαπωνική παράδοση των όνσεν, η οποία χρονολογείται από τις ιστορικές ημέρες του σογκουνάτου. Σύμφωνα με τους θρύλους, οι πολεμιστές σαμουράι αναζητούσαν κάποτε παρηγοριά στα πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία νερά των όνσεν, να θεραπεύσουν το καταπονημένο από τη μάχη σώμα και μυαλό τους. Σήμερα, στο Amanemu, οι επισκέπτες καλούνται να εισέλθουν σε αυτόν τον αρχαίο κόσμο ευεξίας, με τον εκτεταμένο χώρο 2.000 τετραγωνικών μέτρων του σπα να είναι αφιερωμένος στην τέχνη της υδροθεραπείας. Αντλώντας απευθείας από τις πλούσιες σε μεταλλικά στοιχεία πηγές του Ise-Shima, το σπα προσφέρει ένα άψογο μείγμα παραδοσιακών ιαπωνικών και παγκοσμίως εμπνευσμένων θεραπειών με γνώμονα τη φύση.

Αλλά η πραγματική μαγεία βρίσκεται στις πισίνες όνσεν του σπα. Τροφοδοτούμενες από μία γειτονική θερμή πηγή, οι πισίνες αυτές ξεχειλίζουν από το θεραπευτικό ελιξίριο της φύσης, πλούσιο σε ιαματικά μέταλλα. Καθώς βυθίζεστε στην καταπραϋντική ζεστασιά, δεν απολαμβάνετε απλώς ένα μπάνιο, αλλά μία τελετουργία που υπόσχεται τα πάντα, από την ανάκαμψη από την κούραση μέχρι την ανακούφιση από τον πόνο. Και για να διασφαλιστεί ότι κάθε στιγμή είναι τόσο ήρεμη όσο και η προηγούμενη, το Amanemu προσφέρει ξαπλώστρες γύρω από έναν γραφικό κήπο με ιαματικές πηγές και έχει διαμορφώσει ξεχωριστά περίπτερα όνσεν, παρέχοντας σε κάθε επισκέπτη το δικό του ιδιωτικό κομμάτι αυτής της πανάρχαιας παράδοσης ευεξίας.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Ιαπωνία

7132 Hotel


Μακριά από τους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, το 7132 Hotel στην Ελβετία αποτελεί μία ωδή στη γαλήνη και το μεγαλείο, μέσα στην παρθένα ομορφιά ενός αυθεντικού ορεινού χωριού. Ενώ η θέα της αρχαϊκής φύσης κόβει πραγματικά την ανάσα, είναι η εμβληματική αρχιτεκτονική και οι θρυλικές θερμές πηγές που καθορίζουν πραγματικά αυτό το θέρετρο για τον απαιτητικό ταξιδιώτη. Η πηγή του Αγίου Πέτρου, με το φυσικά ζεστό και με υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα νερό της, αποτελεί την καρδιά του Vals για πάνω από έναν αιώνα, προσελκύοντας επισκέπτες σε αναζήτηση των θεραπευτικών και αναζωογονητικών ιδιοτήτων της.

Ο Ελβετός αρχιτέκτονας Peter Zumthor έχει προσδώσει στα ιαματικά λουτρά του 7132 Hotel έναν αέρα απαράμιλλης κομψότητας και ηρεμίας. Κατασκευασμένο σχολαστικά από 60.000 πλάκες χαλαζίτη του Vals, το "Therme" δεν είναι μόνο ένα οπτικό θέαμα, αλλά και ένα έμβλημα διαχρονικού σχεδιασμού, σε τέτοιο βαθμό που αποτέλεσε γρήγορα μέρος της προστατευόμενης πολιτιστικής κληρονομιάς μετά την ολοκλήρωσή του. Καθώς απολαμβάνετε τα λουτρά, με την ανακουφιστική ζεστασιά του νερού της πηγής του Αγίου Πέτρου σε θερμοκρασία που αγγίζει τους 30°C, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί αυτό το μέρος είναι διάσημο.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Ελβετία

Les Sources de Caudalie


Βαθιά στην καρδιά των αμπελώνων του Château Smith Haut Lafitte, στο Μπορντό της Γαλλίας, το Les Sources de Caudalie προσφέρει ένα ήσυχο καταφύγιο που θυμίζει οικογενειακό σπίτι. Σχεδιασμένο με πάθος, το ξενοδοχείο συνδυάζεται άψογα με το φυσικό του περιβάλλον, χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά και τοπικές δομές. Αυτό δεν είναι απλώς ένα μέρος για να μείνετε, αλλά μία πραγματική ωδή στην εκλεπτυσμένη τέχνη της ζωής μέσα στο μεγαλείο αυτών των διάσημων αμπελώνων.

Ως ένα από τα ξενοδοχεία κοντά σε αμπελώνα στη Γαλλία, το Spa Vinotherapie είναι αναμφισβήτητα το στολίδι του Les Sources de Caudalie. Εκεί, στη σκιά των αμπελώνων του Château Smith Haut Laffite, οι επισκέπτες απολαμβάνουν απαράμιλλες τελετουργίες σπα. Μία βουτιά στο φυσικό λουτρό ζεστού νερού με τζακούζι, που τροφοδοτείται απευθείας από μία πηγή βαθιά κάτω στα 540 μέτρα, είναι μία εμπειρία που καταπραΰνει την ψυχή. Κατασκευασμένο από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, το σπα υπόσχεται ηρεμία. Με την καθοδήγηση των έμπειρων οινοθεραπευτών, οι επισκέπτες βυθίζονται σε έναν κόσμο χαλάρωσης, ενώ κάθε θεραπεία αξιοποιεί τις αντιοξειδωτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες των προϊόντων Caudalie. Κάθε στιγμή σε αυτό το καταφύγιο είναι μία μοναδική εμπειρία αναζωογόνησης.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Γαλλία

The Retreat at Blue Lagoon Iceland


Μέσα στο μαγευτικό ισλανδικό τοπίο, το The Retreat at Blue Lagoon Iceland αποτελεί μία όαση πολυτέλειας και γαλήνης στην ειδυλλιακή Ισλανδία. Το βραβευμένο αυτό θέρετρο, που διαθέτει 60 πολυτελείς σουίτες, εστιατόριο με αστέρι Michelin και υπόγειο σπα, είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το χάος της καθημερινότητας. Ωστόσο, η πραγματική γοητεία του The Retreat έγκειται στην ιδιωτική του λιμνοθάλασσα, γεμάτη με τα ίδια μυστικιστικά, θεραπευτικά νερά για τα οποία φημίζεται το παγκοσμίου φήμης γεωθερμικό σπα Blue Lagoon, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα πολυτελή ξενοδοχεία στην Ισλανδία.

Στις φυσικές θερμές πηγές του The Retreat at Blue Lagoon Iceland, θα μεταφερθείτε αμέσως σε μία μαγική έκταση όπου η πλούσια σε ορυκτά ζεστασιά μπλέκεται με το γύρω τοπίο. Αντλώντας τα θρεπτικά νερά του από τα βάθη της γης, όπου ο ωκεανός συναντά το γλυκό νερό σε έναν χορό γεωθερμικού θαύματος, αυτό το απομονωμένο υδάτινο τοπίο προσφέρει μία αναζωογονητική απόδραση. Απολαύστε μοναδικές διαδρομές και αφήστε τη μαγεία των φυσικών θερμών πηγών να αναζωογονήσει το πνεύμα σας. Κάθε βουτιά σας φέρνει πιο κοντά στην ηφαιστειακή ουσία της Ισλανδίας, αφήνοντάς σας να βιώσετε τη βαθιά ηρεμία και τις απίστευτες θεραπευτικές ικανότητες του γεωθερμικού θαλασσινού νερού.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Ισλανδία

Tabacón Thermal Resort & Spa


Ταξιδέψτε στην καρδιά της Κόστα Ρίκα, όπου η κληρονομιά του φυσιοδίφη Jaime Mikowski ζωντανεύει στο μαγευτικό περιβάλλον του Tabacón Thermal Resort & Spa. Μέσα στο καταπράσινο τροπικό δάσος, βρίσκεται ο μεγαλύτερος θησαυρός της Κόστα Ρίκα - ένα εκτεταμένο δίκτυο φυσικών ιαματικών μεταλλικών πηγών. Η ψυχή του Tabacón Thermal Resort & Spa έγκειται στους καταρράκτες του, που προσκαλούν τους επισκέπτες να βυθιστούν στην υδροθεραπεία της φύσης. Καθώς περιπλανιέστε, απολαύστε τα θερμά νερά των λιμνών του ποταμού, που η θερμοκρασία τους κυμαίνεται από 22 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Τα νέρα αυτά θερμαίνονται φυσικά από τη δύναμη του ηφαιστείου και εμπλουτίζονται με μεταλλικά στοιχεία στο υπέδαφος.

Η διαμονή στο Tabacón Thermal Resort & Spa δεν προσφέρει απλώς πολυτελή χαλάρωση, αλλά μία εμπειρία γεμάτη φύση και αυθεντικότητα. Αποκλειστικά για τους επισκέπτες που διανυκτερεύουν είναι το Shangri-La Gardens, ένα καταφύγιο μόνο για ενήλικες, ιδανικό για ανενόχλητη ηρεμία. Και για όσους επιθυμούν να απογειώσουν το ταξίδι ευεξίας τους, το Spa at Tabacon, με τη συγχώνευση φυσικών στοιχείων και τοπικών συστατικών, υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία ευεξίας. Εκεί, η ουσία της φύσης και οι πανάρχαιες θεραπείες ενώνονται, εξασφαλίζοντας ότι κάθε επισκέπτης φεύγει με ένα πιο συνδεδεμένο και εναρμονισμένο πνεύμα.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Κόστα Ρίκα

Fonteverde Lifestyle & Thermal Retreat - The Leading Hotels of the World


Στο μαγικό τοπίο της Τοσκάνης της Ιταλίας, ανάμεσα σε κυματιστούς λόφους, πυκνά δάση κυπαρισσιών και γραφικές εκκλησίες, βρίσκεται το μαγευτικό Fonteverde Lifestyle & Thermal Retreat - The Leading Hotels of the World. Αυτό το παλάτι, κάποτε μία αναγεννησιακή στοά κατά παραγγελία του Μεγάλου Δούκα Ferdinando I de' Medici, διαθέτει πλούσια ιστορία, συνυφασμένη με τη μαγεία των ιαματικών νερών του. Καθώς οι επισκέπτες βυθίζονται σε αυτά τα καταπραϋντικά νερά, ξεκινούν ένα ταξίδι προς την ενίσχυση της ευεξίας και της αρμονίας μέσω της μεθόδου Equilibrium του Fonteverde. Σε αυτόν τον τοσκανικό παράδεισο, η παραδοσιακή ιταλική φιλοξενία αναμειγνύεται με την ουσία της απαράμιλλης ευεξίας.

Το Fonteverde δεν είναι απλώς ένα θέρετρο - είναι ένα μέρος όπου ο ρυθμός της ζωής επιβραδύνεται, επιτρέποντας στους επισκέπτες να συνδεθούν πραγματικά με τη φύση και τον εαυτό τους. Μια βουτιά στις ιαματικές πηγές θα σας κάνει να νιώσετε σαν να αγγίζετε την καρδιά της γης, αναζωογονώντας τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα σας. Το Thermal Lifestyle spa είναι το επίκεντρο αυτής της ολιστικής εμπειρίας, όπου ο χρόνος μοιάζει να σταματά. Αφεθείτε σε μία πληθώρα θεραπειών και τελετουργιών, κάθε μία από τις οποίες έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει το άγχος της καθημερινότητας, ενισχύοντας την εσωτερική σας λάμψη. Το Fonteverde είναι το μέρος όπου η αυθεντική ολιστική ευεξία δεν βιώνεται απλώς, αλλά γίνεται βαθιά αισθητή, γιορτάζοντας τη χαρά της αυτοφροντίδας στην πιο αγνή της μορφή.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Ιταλία

The Springs Resort & Spa


Ολοκληρώνοντας τη λίστα μας, φτάνουμε στο The Springs Resort & Spa στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Μέσα στο απέραντο και γραφικό τοπίο των ορεινών πόλεων του Κολοράντο, όπου ο ποταμός Σαν Χουάν ακολουθεί μια ελικοειδή πορεία, βρίσκεται αυτό το καταφύγιο χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Το ξενοδοχείο είναι κάτι παραπάνω από ένα πολυτελές θέρετρο. Λειτουργεί ως πύλη σε ένα από τα πιο μεγάλα φυσικά θαύματα της Γης. Με τα πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία γεωθερμικά νερά, οι επισκέπτες βιώνουν μία βαθιά αίσθηση ανανέωσης που κάποιοι πιστεύουν ότι αντλείται από την ίδια την ουσία της Κύριας Πηγής που τροφοδοτεί τις θερμές πηγές του θέρετρου. Το Springs Resort δεν είναι απλώς ένας τόπος χαλάρωσης - είναι ένα βασίλειο αναζωογόνησης, όπου κάθε βουτιά στα θεραπευτικά νερά απηχεί τους ψιθύρους πανάρχαιων παραδόσεων, ενισχύοντας την πεποίθηση ότι η ευεξία είναι ένα δώρο της ίδιας της φύσης.

Η μεταμορφωτική δύναμη αυτών των νερών δεν έγκειται μόνο στη ζεστασιά τους, αλλά και στον συνδυασμό 13 βασικών μετάλλων που περιέχουν. Από το μαγνήσιο έως το λίθιο, κάθε στοιχείο παίζει καθοριστικό ρόλο στο να προσφέρει αμέτρητα οφέλη για την υγεία. Πρόκειται για μία συμφωνία στοιχείων που καταλήγει σε μία απαράμιλλη εμπειρία ευεξίας. Η σημασία του θέρετρου εκτείνεται στο παρελθόν, καθώς τα νερά του ανακαλύφθηκαν κάποτε από τη φυλή των Ινδιάνων Southern Ute. Αναγνωρίζοντας τις θεραπευτικές ικανότητές της, την ονόμασαν εύστοχα "Pagosa", που στη γλώσσα τους σημαίνει "θεραπευτικά νερά". Στο The Springs Resort & Spa, ένα από τα ξενοδοχεία με σπα στο Κολοράντο, κάθε σταγόνα αφηγείται μία ιστορία για την καλοσύνη της φύσης και την αιώνια αναζήτηση του ανθρώπου για αναζωογόνηση.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στις ΗΠΑ

Μετά από ένα ταξίδι στα πιο δελεαστικά θέρετρα με θερμές πηγές στον κόσμο, είναι προφανές ότι η μαγεία των γεωθερμικών νερών ξεπερνά σύνορα και πολιτισμούς. Κάθε προορισμός, από τις γαλήνιες ακτές της Ιαπωνίας μέχρι τα απέραντα τοπία του Κολοράντο, αφηγείται μία ιστορία αναζωογόνησης, πολυτέλειας και βαθιάς σύνδεσης με τη φύση. Αν σας συνεπήρε κάποιος από αυτούς τους εξαιρετικούς προορισμούς, θυμηθείτε ότι ο κόσμος της «φιλοξενίας» είναι τεράστιος και ποικίλος. Κάθε ταξιδιώτης είναι τόσο μοναδικός όσο και το ταξίδι του, και η εύρεση της τέλειας διαμονής που ταιριάζει στις επιθυμίες σας είναι μία περιπέτεια από μόνη της.

Για τους απαιτητικούς αναγνώστες μας που λαχταρούν να ανακαλύψουν περισσότερα κρυμμένα διαμάντια, σας προσκαλούμε να βουτήξετε βαθύτερα στην εκτεταμένη συλλογή μας. Με περισσότερες από 60 διαφορετικές κατηγορίες στα χέρια σας, ανακαλύψτε μία ξενοδοχειακή εμπειρία προσαρμοσμένη ακριβώς στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας. Είτε αναζητάτε την άνεση ενός ξενοδοχείου μπροστά στην παραλία, τη γοητεία ενός ξενοδοχείου για ενήλικες μόνο, είτε ένα ξενοδοχείο με μπουτίκ χαρακτήρα, οι προσεκτικά επιμελημένες επιλογές μας υπόσχονται να σας μεταφέρουν στην ιδανική σας απόδραση. Γιατί λοιπόν να περιμένετε; Ξεκινήστε το επόμενο ταξίδι σας μαζί μας και βρείτε το ξενοδοχείο που όχι μόνο ανταποκρίνεται, αλλά ξεπερνά κάθε προσδοκία σας!

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα social media!
Facebook | Instagram | Twitter | TikTok | LinkedIn | Pinterest




5.292.770

Ξενοδοχεία

60

Κατηγορίες

48.974

Περιοχές

200.232

Πόλεις

× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις