Εξερευνώντας 6 από τα καλύτερα πράσινα ξενοδοχεία-δεντρόσπιτα στον κόσμο

13 Οκτωβριου 2023, της Ακυλίνας Πρίντζιου


Φανταστείτε το απαλό θρόισμα των φύλλων ως το πρωινό σας ξυπνητήρι και ένα βιώσιμο κατάλυμα ως το μέρος διαμονής σας. Σε έναν κόσμο όπου τα ταξίδια αποτελούν όχι μόνο απόδραση αλλά σε πολλές περίπτωσεις και μανιφέστο, τα πράσινα ξενοδοχεία ξεχωρίζουν ως η προτιμώμενη επιλογή για τους συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες. Με βάση αυτό έχουν δημιουργηθεί και τα ξενοδοχεία - δεντρόσπιτα, τα οποία συνδυάζουν με χάρη την πολυτέλεια και την οικολογική συνείδηση.

Τα οικολογικά ξενοδοχεία είναι κάτι περισσότερο από μια απλή τάση - είναι μια δέσμευση προς τον πλανήτη. Με την ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών, προσφέρουν την ευκαιρία να κάνετε διακοπές με υπευθυνότητα, εξασφαλίζοντας ότι τα αγαπημένα μας μέρη θα παραμείνουν σε καλή κατάσταση για τις επόμενες γενιές. Από την άλλη πλευρά, τα ξενοδοχεία με δωμάτια δεντρόσπιτα δεν έχουν να επιδείξουν μόνο το ύψος τους, αλλά ταυτόχρονα βοηθούν στην αναζωπύρωση του δεσμού μας με τη φύση, την αναβίωση των παιδικών ονείρων και την εύρεση γαλήνης μακριά από τον πολύβουο κόσμο από κάτω.

Στην Travelmyth, πιστεύουμε στην εναρμόνιση της περιπέτειας και της υπευθυνότητας. Και γι' αυτό επιμεληθήκαμε μια λίστα με 6 ξενοδοχεία όπου η φιλική προς το περιβάλλον φιλοξενία συγχωνεύεται άψογα με τη μοναδική εμπειρία της διαμονής σε δεντρόσπιτο. Είστε έτοιμοι να ταξιδέψετε μαζί μας σε μερικά από αυτά τα ξεχωριστά καταλύματα;

Hapuku Lodge & Tree Houses


Στην οροσειρά Kaikoura Seaward, το Hapuku Lodge & Tree Houses είναι η επιτομή της βιώσιμης πολυτέλειας. Αυτό το σύγχρονο εξοχικό κατάλυμα, που βρίσκεται σε μια φάρμα εκτροφής ελαφιών στο Hapuku της Νέας Ζηλανδίας, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τη φημισμένη οικολογική θαλάσσια πόλη Καϊκούρα. Με την ακτή Καϊκούρα και τον φημισμένο κόλπο Mangamaunu σε κοντινή απόσταση, δεν θα αντικρίσετε απλά τοπία που κόβουν την ανάσα, αλλά θα γίνετε ένα με αυτά. Και ενώ το εσωτερικό/εξωτερικό περιβάλλον του καταλύματος υπόσχεται χαλάρωση, είναι τα δεντρόσπιτα, τα οποία βρίσκονται περίπου 10 μέτρα πάνω από το έδαφος στο τοπικό άλσος Kanuka, που πραγματικά κλέβουν την παράσταση.

Το να ξυπνάτε ανάμεσα σε θόλους από φύλλα στο Hapuku Lodge & Tree Houses πρόκειται για μια ανεπανάληπτη εμπειρία, ειδικά δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα ξενοδοχεία για μήνα του μέλιτος στη Νέα Ζηλανδία. Επιλέγοντας είτε ένα ρομαντικό δωμάτιο με μία κρεβατοκάμαρα είτε ένα οικογενειακό δωμάτιο, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα εκεί ακριβώς όπου τα βουνά συναντούν τον Ειρηνικό. Αλλά η πολυτέλεια δεν σταματά στη θέα - ο πυρήνας του καταλύματος είναι το σταθερό οικολογικό του όραμα. Δίνοντας έμφαση στις τοπικές προμήθειες, τον βιολογικό κήπο της κουζίνας και τα βιώσιμα υλικά, κάθε απόφαση στο κατάλυμα αποτελεί δέσμευση για περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Οι επισκέπτες όχι μόνο απολαμβάνουν την πολυτέλεια, αλλά γίνονται επίσης μέρος ενός ευρύτερου οράματος για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Δείτε όλα τα οικολογικά ξενοδοχεία στη Νέα Ζηλανδία

Secrets on the Lake


Στο γραφικό περιβάλλον του Montville, στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, το Secrets on the Lake αποτελεί ένα καταφύγιο για τους λάτρεις της τέχνης και της φύσης. Αυτό το μοναδικό κατάλυμα σας υποδέχεται με μια σειρά από δεντρόσπιτα, το καθένα με τη δική του καλλιτεχνική πινελιά και γοητεία. Ενώ τα ζευγάρια μπορεί να βρουν το ρομαντικό τους καταφύγιο στο δεντρόσπιτο Waterlillies, με το κρεμαστό τζάκι και τον ιδιωτικό διάδρομο δίπλα στη λίμνη, οι μεγαλύτερες ομάδες μπορούν να απολαύσουν την ευρύχωρη γοητεία των καμπινών πολιτιστικής κληρονομιάς The Whistle Stop, αφού πρόκειται επίσης για ένα από τα ξενοδοχεία για οικογενειακές διακοπές στην Αυστραλία.

Πέρα από τον ευφάνταστο σχεδιασμό του, το ξενοδοχείο αυτό διαθέτει και μία βαθιά ριζωμένη οικολογική συνείδηση. Το κατάλυμα δένει άψογα με το φυσικό του περιβάλλον, εξασφαλίζοντας την ελάχιστη δυνατή επίδραση στο περιβάλλον, ενώ παράλληλα υιοθετεί πρακτικές που καλλιεργούν και προστατεύουν τον ειδυλλιακό χώρο γύρω του. Είτε πρόκειται για τη χρήση βιώσιμων υλικών στα δωμάτια είτε για τη διατήρηση της γαλήνιας θέας της λίμνης Barron Pocket Dam, όπως φαίνεται από την καμπίνα Possums, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την εμπειρία γνωρίζοντας ότι αποτελούν μέρος μιας πιο πράσινης και συνειδητής ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Δείτε όλα τα οικολογικά ξενοδοχεία στην Αυστραλία

Treehotel


Βαθιά μέσα στο σουηδικό δάσος Χάραντς της Σουηδίας, όπου η φύση κυριαρχεί, βρίσκεται το Treehotel, μια εκπληκτική σύνθεση καινοτόμου σχεδιασμού, πολυτέλειας και οικολογικής συνείδησης. Σε αυτό το ξεχωριστό ξενοδοχείο, οι επισκέπτες δεν βρίσκουν απλώς καταφύγιο ανάμεσα στα δέντρα, αλλά βιώνουν από πρώτο χέρι αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Κάθε δεντρόσπιτο, που υλοποιήθηκε από κορυφαίους αρχιτέκτονες της Σκανδιναβίας, δεν είναι απλώς ένα δωμάτιο, αλλά ένα έργο τέχνης. Από ένα δεντρόσπιτο που αντανακλά το δάσος με τοίχους ντυμένους με καθρέφτες μέχρι ένα που μοιάζει με σουρεαλιστικό UFO, τα δωμάτια ενός από τα ασυνήθιστα ξενοδοχεία στη Σουηδία αιχμαλωτίζουν τη φαντασία, προσφέροντας πανοραμική θέα στη γραφική ομορφιά της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του αιθέριου χορού του Βόρειου Σέλαος ή της ατελείωτης λάμψης του καλοκαιρινού μεσονύκτιου ήλιου.

Κάθε λεπτομέρεια του Treehotel, από την κατασκευή έως τις καθημερινές λειτουργίες, απηχεί έναν βαθύ σεβασμό για το περιβάλλον. Τα Treerooms, αν και οπτικά εντυπωσιακά, κατασκευάζονται χωρίς να βλάπτουν τα δέντρα που τα στηρίζουν ή το γαλήνιο δάσος που τα περιβάλλει. Οι σύγχρονες ανέσεις, όπως η ενδοδαπέδια θέρμανση, προέρχονται από οικολογικές υδροηλεκτρικές πηγές, διασφαλίζοντας ότι η πολυτέλεια αφήνει ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα. Ακόμα και οι καθημερινή ρουτίνα του ξενοδοχείου, από τη διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων καθαρισμού, δίνουν προτεραιότητα στο περιβάλλον. Στο Treehotel, οι επισκέπτες ανακαλύπτουν ότι η πραγματική πολυτέλεια είναι να βυθίζεσαι στον απαράμιλλο σχεδιασμό, την άνεση και τη φύση, ενώ παράλληλα σέβεσαι και τιμάς τη Γη σε όλο της το μεγαλείο.

Δείτε όλα τα οικολογικά ξενοδοχεία στη Σουηδία

Teniqua Treetops


Ανάμεσα στα σαγηνευτικά τοπία του αυτόχθονου δάσους Κνύσνα στο μαγευτικό Garden Route στο Δυτικό Ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής, το Teniqua Treetops πρόκειται για ένα κατάλυμα κομψότητας και οικολογικής πολυτέλειας. Καθώς ξημερώνει, ξυπνήστε στο δενδρόσπιτό σας, με σερενάτα από τη χορωδία των πουλιών και τον απαλό ψίθυρο των αιωνόβιων δέντρων. Αυτά τα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, που αιωρούνται σε ύψος δύο έως έξι μέτρων πάνω από το καταπράσινο δάσος, προσφέρουν εκπληκτική θέα στο φαράγγι Karatara και στην εκτεταμένη άγρια φύση της Κνύσνα. Οι σύγχρονες ανέσεις συνδυάζονται αβίαστα με την ακατέργαστη μαγεία της υπαίθριας ζωής, δημιουργώντας ένα καταφύγιο τόσο για τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες όσο και για όσους αναζητούν την ηρεμία.

Αλλά η γοητεία του Teniqua Treetops εκτείνεται πέρα από την αρχιτεκτονική του ομορφιά. Ως επιτομή της βιώσιμης πολυτέλειας, κάθε σουίτα είναι εκτός του δικτύου ενέργειας, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και χρησιμοποιώντας κρυστάλλινο φυσικό νερό, εξασφαλίζοντας στους επισκέπτες άνεση, χωρίς να επιβαρύνουν τη γη. Αυτή η δέσμευση για οικολογική διαβίωση δεν παρέχει απλώς ένα γαλήνιο μέρος διακοπών, αλλά υπογραμμίζει την αφοσίωση του θέρετρου στη διατήρηση του καταπράσινου περιβάλλοντός του και την προώθηση του υπεύθυνου τουρισμού. Περπατώντας μέσα στο δάσος ή χαλαρώνοντας στο δεντροσκέπαστο κατάλυμά σας, θα διαπιστώσετε ότι δεν είστε απλώς επισκέπτης, αλλά αναπόσπαστο μέρος του φυσικού κόσμου γύρω σας.

Δείτε όλα τα οικολογικά ξενοδοχεία στη Νότια Αφρική

Treehouse Křemílek


Φωλιασμένο στα γαλήνια τοπία μεταξύ της Κεντρικής και της Νότιας Βοημίας, στο Jesenice της Τσεχίας, το Treehouse Křemílek είναι ένα ήρεμο κατάλυμα, όπου η φασαρία της πόλης μοιάζει με μακρινή ανάμνηση. Σε μια γραφική κοιλάδα κοντά στο Sedlcany, αυτό το κατάλυμα συνορεύει με μια λίμνη, καταπράσινα λιβάδια και ένα αγρόκτημα με ζώα, καθιστώντας το ένα από τα πιο γραφικά ξενοδοχεία με λίγα δωμάτια στην Τσεχία. Το απαλό βουητό της φύσης είναι ο μόνιμος σύντροφός σας εδώ, με τα πουλιά να σας κάνουν καντάδα τα πρωινά και τα χρυσά ηλιοβασιλέματα να σας καληνυχτίζουν. Ενώ ο ξενώνας προσφέρει παραδοσιακά δωμάτια για όσους αναζητούν πιο σπιτικές ανέσεις, η πραγματική μαγεία βρίσκεται στις πιο μοναδικές προσφορές του: το μαγευτικό δεντρόσπιτο και τα σπίτια των Βίκινγκ.

Φανταστείτε να περνάτε μια νύχτα κάτω από τα αστέρια, φωλιασμένοι ψηλά σε μια μαγευτική βελανιδιά, με το απαλό θρόισμα των φύλλων να σας νανουρίζει. Στο Treehouse Křemílek, αυτό δεν είναι απλώς μια φαντασίωση, αλλά μια απτή εμπειρία. Το δεντρόσπιτο, χτισμένο με οργανικά υλικά, βρίσκεται στη μέση ενός βοσκοτόπου προβάτων, προσφέροντας στους επισκέπτες μια αφιλτράριστη επαφή με τη φύση. Από αυτό το υπερυψωμένο σημείο, μπορεί κανείς να εντοπίσει άγρια ελάφια και αλεπούδες ή να παρατηρήσει πρόβατα και άλογα να βόσκουν από κάτω. Τα πρωινά εδώ δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακά, καθώς οι επισκέπτες ανεβάζουν το πρωινό τους στη βεράντα του δεντρόσπιτου χρησιμοποιώντας ένα σύστημα με τροχαλία. Ενώ τα δενδρόσπιτα προσφέρουν βασικές ανέσεις και ελάχιστο φωτισμό για να διατηρηθεί η αυθεντική εμπειρία, η κύρια περιοχή του καταλύματος διαθέτει ντους και τουαλέτες με καζανάκι.

Δείτε όλα τα οικολογικά ξενοδοχεία στην Τσεχία

V-Hotel


Τελευταίο, αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, είναι το V-Hotel στην Κολωνία της Γερμανίας, ένα τέλειο μείγμα σύγχρονης πολυτέλειας και βιώσιμου τουρισμού. Προσφέρει έναν τρόπο φιλοξενίας που ενθαρρύνει τους επισκέπτες να ζουν σε αρμονία με τη φύση, χωρίς να θυσιάζουν τις πολυτελείς ανέσεις. Φωλιασμένα μέσα στο Bonn Kottenforst, τα δεντρόσπιτα του ξενοδοχείου προσφέρουν ένα κομμάτι άγριας φύσης χωρίς να συμβιβάζονται με τις ανέσεις που είναι συνώνυμες με καταλύματα τεσσάρων αστέρων. Βυθιστείτε στη γαλήνη της φύσης, περιτριγυρισμένοι από τη θεραπευτική παρουσία των πεύκων, τα πολυτελή κρεβάτια με υπόστρωμα τύπου box-spring και την πανοραμική θέα από τα πολύ μεγάλα παράθυρα. Δεν θα μπορούσε να λείπει και μια ιδιαίτερη πινελιά: το δικό σας ιδιωτικό μπαλκόνι, ένα σημείο απ' όπου οι επισκέπτες μπορούν να γίνουν ένα με τη φύση, παρατηρώντας κάθε λεπτομέρεια του φυσικού κόσμου γύρω τους. Κάθε ένα από τα δεντρόσπιτα διαθέτει το δικό του μοναδικό όνομα, όπως το Little Red Riding Hood, το Forest Spirit και το Rostlaube, κάνοντας την εμπειρία σας ακόμα πιο ξεχωριστή.

Δίνοντας έμφαση στη βιώσιμη διαβίωση, το V-Hotel είναι ένα λαμπρό παράδειγμα οικολογικής υπευθυνότητας στον κλάδο της φιλοξενίας, αντανακλώντας μια πραγματική δέσμευση για έξυπνο, βιώσιμο σχεδιασμό. Το κατάλυμα διαθέτει μία πληθώρα συστημάτων πράσινης τεχνολογίας αιχμής, από μονάδες συμπαραγωγής, ηλιακούς συλλέκτες και προηγμένη τεχνολογία μπαταριών για την αποθήκευση ενέργειας, μέχρι αντλίες θερμότητας και συστήματα διαχείρισης ενέργειας με τεχνητή νοημοσύνη. Το ξενοδοχείο δεν αρκείται μόνο στα λόγια, αλλά προσπαθεί καθημερινά να μειώσει περαιτέρω το οικολογικό του αποτύπωμα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τα κλιματικά ουδέτερα πλυντήρια του ξενοδοχείου, να επωφεληθούν από την εξοικονόμηση CO2 και ακόμη και να συνεισφέρουν στην πράσινη αποστολή του ξενοδοχείου μέσω χαρακτηριστικών όπως το Green Choice Bonus. Κάθε λεπτομέρεια, μέχρι και το βιώσιμο χαρτί τουαλέτας, αντικατοπτρίζει την ολιστική προσέγγιση του V-Hotel για ένα καλύτερο, πιο πράσινο αύριο.

Δείτε όλα τα οικολογικά ξενοδοχεία στη Γερμανία

Από τις γαλήνιες παραλίες του Koh Chang της Ταϊλάνδης μέχρι την καρδιά της Βόννης της Κολωνίας στη Γερμανία, σας πήραμε μαζί μας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι σε μερικά από τα πιο βιώσιμα και καινοτόμα ξενοδοχεία με δωμάτια δεντρόσπιτα σε όλο τον κόσμο. Κάθε κατάλυμα όχι μόνο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία διαμονής, αλλά αποτελεί και παράδειγμα δέσμευσης για την οικολογική συνείδηση, συνδυάζοντας την πολυτέλεια με μια συνειδητή προσπάθεια για τη διατήρηση του πλανήτη μας.

Αν αυτό το άρθρο σας κέντρισε το ενδιαφέρον για τον οικοτουρισμό, σας προσκαλούμε να εξερευνήσετε ακόμη περισσότερο τις κατηγορίες μας «Οικολογικά ξενοδοχεία» και «Ξενοδοχεία με δωμάτια δεντρόσπιτα». Όσοι από εσάς αναζητάτε μια διαμονή πραγματικά προσαρμοσμένη στις μοναδικές σας προτιμήσεις, μπορείτε να συνδυάσετε και τις δύο αυτές κατηγορίες για να ανακαλύψετε οικολογικά ξενοδοχεία με δωμάτια δεντρόσπιτα ή να συνδυάσετε άλλες κατηγορίες που σας φαίνονται ενδιαφέρουσες. Η ιδανική σας απόδραση - ένα αρμονικό μείγμα βιωσιμότητας, πολυτέλειας και φυσικής ομορφιάς - σας περιμένει. Εξερευνήστε και ανακαλύψτε καταλύματα που όχι μόνο ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, αλλά έχουν επίσης θετικό αντίκτυπο στον κόσμο μας.

Δείτε όλα τα οικολογικά ξενοδοχεία με δωμάτια δεντρόσπιτα στον κόσμο

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα social media!
Facebook | Instagram | Twitter | TikTok | LinkedIn | Pinterest




5.292.770

Ξενοδοχεία

60

Κατηγορίες

48.974

Περιοχές

200.232

Πόλεις

× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις