6 ξενοδοχεία - πρώην παλάτια για μία βασιλική διαμονή

3 Νοεμβριου 2023, της Ακυλίνας Πρίντζιου

Φωτογραφία:  Rambagh Palace

Ονειρευτήκατε ποτέ να ζείτε σαν βασιλιάδες; Να περιπλανιέστε σε μεγάλες, πολυτελείς αίθουσες, να δειπνείτε σε πλούσια διακοσμημένα δωμάτια ή να ξυπνάτε σε μία βασιλικών διαστάσεων κρεβατοκάμαρα; Οι βασιλικές σας φαντασιώσεις είναι μόλις ένα κλικ μακριά, και δεν χρειάζεται ένας παραμυθένιος γάμος με έναν πρίγκιπα ή μια πριγκίπισσα για να τις κάνετε πραγματικότητα! Αφήστε μας να σας ξεναγήσουμε στο μαγευτικό βασίλειο των ιστορικών παλατιών που έχουν μετατραπεί με έξυπνο τρόπο σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Φανταστείτε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα φλιτζάνι καφέ σε ένα ηλιόλουστο μπαλκόνι με θέα σε μια άνετη αυλή, να ελίσσεστε στους καταπράσινους κήπους ενός μεγάλου παλατιού που τώρα είναι ανοιχτό για την εξερεύνησή σας ή να απολαμβάνετε ένα βραδινό κοκτέιλ σε έναν χώρο που ήταν κάποτε μία βασιλική αίθουσα του θρόνου, ενώ σήμερα αποτελεί ένα κομψό μπαρ. Δεν ακούγεται ονειρικό;

Σε αυτό το άρθρο, θα ξεκινήσουμε ένα εικονικό ταξίδι σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία του πλανήτη που ήταν παλιά παλάτια, τα οποία διαθέτουν πλούσιο ιστορικό παρελθόν και ξεχειλίζουν από χλιδή. Θα μοιραστούμε μαζί σας τις συναρπαστικές ιστορίες τους και τι μπορείτε να περιμένετε όταν κάνετε κράτηση για τη διαμονή σας σε αυτά τα θαυμάσια αρχιτεκτονικά διαμάντια. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά, χαλαρώστε και ετοιμαστείτε να μπείτε σε έναν κόσμο όπου η ιστορική γοητεία συναντά τη σύγχρονη πολυτέλεια. Η βασιλική σας περιπέτεια αρχίζει τώρα!

Rambagh Palace


Η πρώτη βασιλική κατοικία στην εικονική περιήγησή μας είναι το Rambagh Palace, που βρίσκεται στην καρδιά της Τζαϊπούρ της Ινδίας. Αυτό το μεγαλοπρεπές παλάτι ανεγέρθηκε το 1835 και από τότε έχει εξελιχθεί κομψά αλλάζοντας διάφορα βασιλικά χέρια. Κάποτε χρησίμευε ως κατοικία για την αγαπημένη υπηρέτρια της βασίλισσας, ενώ αργότερα αναδείχθηκε σε βασιλικό ξενώνα και κυνηγετικό καταφύγιο. Στη συνέχεια, αποτέλεσε την ιδιωτική κατοικία του μαχαραγιά Sawai Man Singh II και της βασίλισσάς του, Maharani Gayatri Devi. Μέχρι τη δεκαετία του 1950, αυτό το ιστορικό στολίδι είχε μετατραπεί σε ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία στην Ινδία, προσκαλώντας τους επισκέπτες να βιώσουν τη βασιλική ζωή σε μια πόλη που γιορτάζεται για τη βαθιά ριζωμένη ιστορία και τον ζωντανό πολιτισμό της.

Το Rambagh Palace είναι μια πραγματική μαρτυρία της βασιλικής κληρονομιάς του Ρατζαστάν, το οποίο διαθέτει πλέον 78 πολυτελή δωμάτια και σουίτες - πρώην δωμάτια του μαχαραγιά, που έχουν αποκατασταθεί στην εντέλεια. Το παλάτι εκπέμπει περίτεχνη μεγαλοπρέπεια, με διακόσμηση που διαθέτει χειροποίητα σκαλιστά μαρμάρινα πλέγματα, κάγκελα από ψαμμίτη, τρούλους και κενοτάφια, ενώ είναι περιτριγυρισμένο από τους εκτεταμένους κήπους των Μογγόλων. Η γοητεία επεκτείνεται και στις εξαιρετικές επιλογές φαγητού που προσφέρονται, από ένα βασιλικό ινδικό γεύμα στο Suvarna Mahal, μια πρώην αίθουσα χορού του παλατιού που διαθέτει γαλλικό στυλ του 18ου αιώνα και μεγάλους κρυστάλλινους πολυελαίους, μέχρι μια σειρά από απολαύσεις διαφόρων κουζινών στο Rajput Room ή στο Verandah Café. Απολαύστε τις μεσογειακές προτάσεις στο lounge bar, το Steam, ή απολαύστε την αριστοκρατική γοητεία του Polo Bar. Για όσους αναζητούν χαλάρωση, οι signature θεραπείες στο J Wellness Circle προσφέρουν ένα αρμονικό μείγμα αρχαίων ινδικών θεραπειών ευεξίας, γιόγκα και διαλογισμού.

Το Rambagh Palace ξεπερνάει το χαρακτήρα ενός απλού ξενοδοχείου και αποτελεί φόρο τιμής σε μια λαμπρή εποχή του παρελθόντος, έχοντας υποδεχθεί διάσημους επισκέπτες όπως ο λόρδος Louis Mountbatten, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Jacqueline Kennedy. Μια ανοιχτή πρόσκληση σας περιμένει να ακολουθήσετε τα βήματά τους και να απολαύσετε τη ζεστή ινδική φιλοξενία σε αυτό το μοναδικό κατάλυμα, το οποίο αναφέρεται και ως «το κόσμημα της Τζαϊπούρ».

Δείτε όλα τα ιστορικά ξενοδοχεία στην Ινδία

Hotel de Crillon


Η επόμενη στάση είναι στο γεμάτο ζωή κέντρο του Παρισιού στην αγαπημένη μας Γαλλία, όπου θα συναντήσουμε το Hotel de Crillon. Το εντυπωσιακό αυτό αρχιτεκτονικό αριστούργημα αρχικά κατασκευάστηκε το 1758 υπό την εντολή του βασιλιά Λουδοβίκου ΙΕ΄ για να λειτουργήσει ως βασιλικό παλάτι. Σήμερα στέκεται αξιοπρεπώς στις παρυφές της περίφημης Πλατείας Κονκόρντ, μιας εξέχουσας δημόσιας πλατείας που βρίσκεται στον παλλόμενο πυρήνα του Παρισιού. Αυτό το ιστορικό θαύμα προσφέρει ένα μοναδικό παράθυρο στον πολυτελή κόσμο της βασιλικής χλιδής της Γαλλίας.

Με τον ερχομό του 20ού αιώνα, αυτό το βασιλικό οικοδόμημα μεταμορφώθηκε και ξαναγεννήθηκε ως ξενοδοχείο. Τώρα, υπό την αιγίδα του αξιόλογου ομίλου Rosewood Hotels, έχει υποστεί εκτεταμένες ανακαινίσεις πριν ανοίξει ξανά τις πόρτες του το 2017. Το Hotel de Crillon διαθέτει πολυτελή δωμάτια και σουίτες, ένα εστιατόριο παγκόσμιας κλάσης και ένα κομψό μπαρ, ενώ είναι επίσης ένα από τα ξενοδοχεία στο Παρίσι με σπα. Οι επισκέπτες καλούνται όχι μόνο να απολαύσουν το ιστορικό μεγαλείο και τις πλούσιες ανέσεις του ξενοδοχείου, αλλά και την κεντρική του τοποθεσία στο Παρίσι, στο επίκεντρο της μόδας και του πολιτισμού της πόλης.

Το Hotel de Crillon, ενσαρκώνει την ουσία του Παρισιού και της γαλλικής art de vivre, συνδυάζοντας με χάρη τη διαχρονικότητα και την πολυτέλεια. Δεν είναι απλά ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή ξενοδοχεία στον κόσμο, αλλά αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο που προσωποποιεί τη γοητεία, την εκλέπτυνση και το ζωηρό πνεύμα του Παρισιού.

Δείτε όλα τα ιστορικά ξενοδοχεία στη Γαλλία

Valverde Sintra Palácio de Seteais


Στη συνέχεια, ταξιδέψτε μαζί μας στα γραφικά σοκάκια της Πορτογαλίας, όπου θα ανακαλύψουμε το μαγευτικό Valverde Sintra Palácio de Seteais. Αυτό το παλάτι που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο, είναι ένας θησαυρός ιστορικής γοητείας, που συνδυάζεται άψογα με τη σύγχρονη πολυτέλεια. Κατασκευασμένο στα τέλη του 18ου αιώνα για τον Daniel Gildemeester, τον Ολλανδό πρόξενο, το παλάτι αποπνέει μια αρχαία μεγαλοπρέπεια, η οποία συμπληρώνεται με γούστο από έναν ανθισμένο κήπο με πλούσια οπωροφόρα δέντρα.

Υπό την εποπτεία του 5ου Μαρκήσιου της Μαριάλβα, το παλάτι μεγάλωσε τόσο σε μέγεθος όσο και σε μεγαλοπρέπεια. Δημιουργήθηκε μια μοναδική δομή σε σχήμα U, η οποία συγχωνεύει την παλιά και τη νέα πτέρυγα του παλατιού κάτω από μια εντυπωσιακή νεοκλασική αψίδα, ως ένας ιδιαίτερος φόρος τιμής στον πρίγκιπα Ιωάννη ΣΤ΄ της Πορτογαλίας και την πριγκίπισσα Καρλότα Χοακίνα, οι οποίοι το επισκέφθηκαν το 1802. Στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης, το εσωτερικό του παλατιού διακοσμήθηκε με κομψές τοιχογραφίες, προσθέτοντας μια πινελιά μυθολογικής γοητείας.

Από το 1954 και μετά, το παλάτι βρήκε νέα ζωή ως ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία της Πορτογαλίας. Παρά τη μεταμόρφωση, η ουσία του παλατιού έχει διατηρηθεί, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν την αρχική του κομψότητα, απολαμβάνοντας παράλληλα τις σύγχρονες ανέσεις. Αυτή η συγχώνευση του παρελθόντος και του παρόντος δημιουργεί μια καθηλωτική εμπειρία, κάνοντας κάθε διαμονή να μοιάζει με ένα βήμα σε ένα ιστορικό παραμύθι που βρίσκεται στην καρδιά του μαγευτικού τοπίου της Πορτογαλίας.

Δείτε όλα τα ιστορικά ξενοδοχεία στην Πορτογαλία

Çırağan Palace Kempinski Istanbul


Στις μαγευτικές ακτές του πορθμού του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, το Çırağan Palace Kempinski Istanbul πρόκειται για ένα εκπληκτικό πολυτελές κατάλυμα. Αναδυόμενο από το μεγαλείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας του 19ου αιώνα, αυτό το μεγαλοπρεπές παλάτι έχει μεταμορφωθεί σε ένα υπέροχο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Κωνσταντινούπολη, το μοναδικό στο είδος του που φέρει αυθεντική οθωμανική καταγωγή. Αυτό το ξενοδοχείο που κάποτε ήταν παλάτι, αποπνέει κομψότητα στις ευρωπαϊκές όχθες των Στενών του Βοσπόρου, προσφέροντας εκπληκτική θέα της Κωνσταντινούπολης που προκαλεί απλώς δέος.

Το Çırağan Palace Kempinski Istanbul προσκαλεί τους επισκέπτες να ζήσουν μια εμπειρία διαμονής σε στυλ θέρετρου στην καρδιά της πόλης. Διαθέτοντας 310 εντυπωσιακά δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 20 σουιτών τύπου ξενοδοχείου και επιπλέον 11 σουιτών τύπου παλατιού, αυτό το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο ενσαρκώνει την απόλυτη πολυτέλεια ενός οθωμανικού παλατιού. Προσφέρει επίσης μια απολαυστική γκάμα γευστικών επιλογών, υποσχόμενο ένα γαστρονομικό ταξίδι τόσο εντυπωσιακό όσο και το ίδιο το παλάτι. Επιπλέον, χρησιμεύει ως διακεκριμένος χώρος για εκδηλώσεις υψηλού προφίλ, επαγγελματικές συναντήσεις και αξέχαστους γάμους. Με τις κορυφαίες εγκαταστάσεις σπα και μια εξωτερική πισίνα υπερχείλισης που μοιάζει να δένει άψογα με τον Βόσπορο, δεν είναι περίεργο που το Çırağan Palace Kempinski Istanbul αφήνει τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν να έχουν μπει σε ένα οθωμανικό παραμύθι που βρίσκεται μέσα στη ζωντανή καρδιά μιας πολυσύχναστης πόλης.

Δείτε όλα τα ιστορικά ξενοδοχεία στην Τουρκία

Taj Lake Palace Udaipur


Επόμενο στο βασιλικό μας ταξίδι είναι το εκπληκτικό Taj Lake Palace Udaipur, που επιπλέει σαν ένα εκθαμβωτικό λευκό κόσμημα στη μέση της λίμνης Pichola, στην Ουνταϊπούρ. Αυτό το εκπληκτικό παλάτι αναψυχής κατασκευάστηκε αρχικά το 1746 για τη βασιλική δυναστεία του Mewar και κατέχει μία εντυπωσιακή θέση πάνω σε ένα φυσικό θεμέλιο βράχου 4 στρεμμάτων στο νησί Jag Niwas. Ήταν ο Maharana Jagat Singh II, ο 62ος θεματοφύλακας του οίκου Mewar, που έφερε αυτό το υπέροχο παλάτι στη ζωή ως καλοκαιρινό καταφύγιο. Ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το μάρμαρο από το Rajnagar που προερχόταν από την περιοχή μεταφέρθηκε 66 χιλιόμετρα στην Ουνταϊπούρ με κάρα βοδιών για να κατασκευαστεί αυτό το βασιλικό κτίριο.

Το παλάτι χρησίμευε ως πολυτελές καλοκαιρινό καταφύγιο για τη βασιλική οικογένεια Mewar μέχρι το 1963, όταν ο Maharana Bhagwat Singh αποφάσισε να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Σήμερα, το Taj Lake Palace Udaipur προσφέρει 65 πολυτελή δωμάτια και 18 μεγαλοπρεπείς σουίτες, καθεμιά από τις οποίες έχει εκπληκτική θέα στο γειτονικό παλάτι City Palace, στους κυματιστούς λόφους Aravalli, στους λόφους Machla Magra και στο Jag Mandir. Οι λάτρεις του κινηματογράφου μπορεί να αναγνωρίσουν αυτό το μαγευτικό παλάτι ως το μυστηριώδες κρησφύγετο του κοριτσιού του Μποντ από τη διάσημη ταινία του Τζέιμς Μποντ Επιχείρηση Οκτάπουσι.

Το ξενοδοχείο κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να προσφέρει μια πολυτελή εμπειρία, διαθέτοντας πολυτελή εστιατόρια, ένα καλά εφοδιασμένο μπαρ που διαθέτει διεθνή αλκοολούχα ποτά υψηλής ποιότητας και ένα κέντρο ευεξίας που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους επισκέπτες αναζωογονητικές θεραπείες, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία με σπα στην Ινδία. Η Ουνταϊπούρ, που συχνά αναφέρεται ως η "Βενετία της Ανατολής", αντανακλά τη βασιλική γοητεία του παλατιού με τις δικές της γραφικές λίμνες, τα εντυπωσιακά παλάτια και τους ιστορικούς ναούς της.

Δείτε όλα τα ιστορικά ξενοδοχεία στην Ινδία

Gyeongwonjae Ambassador Incheon Associated with Accor


Ο τελευταίος προορισμός στο μαγευτικό μας ταξίδι μάς φέρνει στην παλλόμενη καρδιά της Νότιας Κορέας, όπου ανακαλύπτουμε το Gyeongwonjae Ambassador Incheon Associated with Accor. Κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην παραδοσιακή κορεατική αρχιτεκτονική, αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο στη Νότια Κορέα δεν διαθέτει βασιλικές ρίζες όπως τα άλλα στη λίστα μας. Αντίθετα, είναι ένα νεόκτιστο αριστούργημα, σχεδιασμένο σκόπιμα για να αποτίσει φόρο τιμής στην κομψότητα και την εκλέπτυνση της δυναστείας Joseon. Μέσα στο αστικό αστικό τοπίο του Songdo, αυτό το μοναδικό κατάλυμα αντιπαραβάλλει αρμονικά την παράδοση με τη νεωτερικότητα.

Περιτριγυρισμένο από το πλούσιο πράσινο του κεντρικού πάρκου Songdo, το Gyeongwonjae Ambassador Incheon Associated with Accor μεταφέρει τους επισκέπτες του σε μια περασμένη εποχή. Η αρχιτεκτονική του, εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά σπίτια Hanok, και ο εσωτερικός σχεδιασμός του τονίζουν τη γαλήνια κουλτούρα της ιστορικής δυναστείας Chosun. Κάθε δωμάτιο απηχεί αυτή την αισθητική, συνδυάζοντας κατασκευές από ξύλο και παραδοσιακό κορεατικό χαρτί, το Hanji, για να δημιουργήσει μια ήρεμη και κομψή ατμόσφαιρα.

Με ένα εστιατόριο που σερβίρει παραδοσιακή κορεάτικη κουζίνα και μια τοποθεσία μόλις 25 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Incheon, το ξενοδοχείο προσφέρει μια καθηλωτική πολιτιστική εμπειρία μέσα στην άνεση της πόλης. Παρά την πρόσφατη κατασκευή του τον Δεκέμβριο του 2015, το Gyeongwonjae Ambassador Incheon Associated with Accor καθιερώθηκε γρήγορα ως ένα αξιοσημείωτο μείγμα παραδοσιακού και σύγχρονου, προσφέροντας μια μοναδική διαμονή στην καρδιά της πιο προηγμένης διεθνούς πόλης της Νότιας Κορέας.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Νότια Κορέα

Πήραμε λοιπόν μια γεύση βασιλικής πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από 6 εξαιρετικά ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο. Κάθε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία είναι γεμάτο ιστορία, μεγαλοπρέπεια και απαράμιλλη πολυτέλεια, μεταφέροντάς σας σε μια εποχή βασιλικής κομψότητας και χλιδής. Είτε σας γοητεύει η γαλλική νεοκλασική γοητεία του Hotel de Crillon είτε η παραδοσιακή κορεατική φινέτσα του Gyeongwonjae Ambassador Incheon, αυτά τα ξενοδοχεία σας δίνουν μια μοναδική ευκαιρία να ζήσετε μια παραμυθένια φαντασίωση.

Στην Travelmyth, θα βρείτε μία πληθώρα ξενοδοχείων που ξεχειλίζουν από πλούσια ιστορία και μεγαλοπρέπεια, ειδικά στις κατηγορίες «Ιστορικά ξενοδοχεία» ή «Ξενοδοχεία που ήταν παλιά κάστρα». Με αυτές τις επιλογές, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε ένα ξενοδοχείο που θα σας προσφέρει τη βασιλική μεταχείριση που επιθυμείτε.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την επόμενη βασιλική διαμονή σας; Εξάλλου, γιατί να επισκέπτεστε απλώς ιστορικά μέρη όταν μπορείτε να μείνετε σε αυτά; Επιλέξτε ένα από αυτά τα πρώην παλάτια ή ένα παρόμοιο ιστορικό κάστρο και δημιουργήστε τη δική σας κληρονομιά αξέχαστων ταξιδιωτικών εμπειριών.

Δείτε όλα τα ιστορικά ξενοδοχεία στον κόσμο
Δείτε όλα τα ξενοδοχεία που ήταν παλιά κάστρα στον κόσμο

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα social media!
Facebook | Instagram | Twitter | TikTok | LinkedIn | Pinterest




5.292.770

Ξενοδοχεία

60

Κατηγορίες

48.974

Περιοχές

200.232

Πόλεις

× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις