Πισίνα Infinity Εσωτερική Πισίνα Πισίνα με Πανοραμική Θέα Δωμάτια με Ιδιωτική Πισίνα Εξωτερική Πισίνα
Πισίνα Infinity Εσωτερική Πισίνα Πισίνα με Πανοραμική Θέα Δωμάτια με Ιδιωτική Πισίνα Εξωτερική Πισίνα
Δωμάτια με Ιδιωτική Πισίνα Εξωτερική Πισίνα
Δωμάτια με Ιδιωτική Πισίνα Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Δωμάτια με Ιδιωτική Πισίνα Εξωτερική Πισίνα
Δωμάτια με Ιδιωτική Πισίνα Εξωτερική Πισίνα
Θερμαινόμενη Πισίνα Εξωτερική Πισίνα
Θερμαινόμενη Πισίνα Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Πισίνα για Παιδιά Εξωτερική Πισίνα
Πισίνα για Παιδιά Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Εξωτερική Πισίνα
Η Πάργα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας και είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ηπείρου. Στην Πάργα, το περιβάλλον θυμίζει νησί και είναι τουριστικό κέντρο που επιλέγεται για διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου. Η κωμόπολη της Πάργας με τον αμφιθεατρικά χτισμένο οικισμό κάτω από το κάστρο ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της και τα πολύχρωμα αρχοντικά σπίτια γύρω από τα λιθόστρωτα καλντερίμια. Οι οργανωμένες τουριστικές υποδομές της περιοχής και το πανέμορφο φυσικό τοπίο καθιστούν την Πάργα ιδανικό μέρος για χαλαρές οικογενειακές διακοπές ή αποδράσεις για διασκέδαση. Το Νεκρομαντείο του Αχέροντα και οι Πηγές Αχέροντα είναι ενδιαφέροντα σημεία που επισκέπτονται όσοι επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στην Πάργα. Η διαμονή σας στην Πάργα μπορεί να συνδυαστεί με ημερήσιες εκδρομές στα γειτονικά νησιά Παξοί, Αντίπαξοι, Κέρκυρα και Λευκάδα, αλλά και στα πανέμορφα Σύβοτα, στην Ηγουμενίτσα και στην Πρέβεζα.
Στην Πάργα μπορείτε να μεταβείτε εύκολα οδικώς από την ενδοχώρα, καθώς και ακτοπλοϊκώς από τα γύρω νησιά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Αν επιλέξετε να μεταβείτε από την Αθήνα στην Πάργα με Ι.Χ., θα κατευθυνθείτε προς Κόρινθο, θα ακολουθήσετε την Ολυμπία Οδό για Πάτρα και μετά το Αντίρριο θα προχωρήσετε στην Ιονία Οδό. Στο ύψος των Ιωαννίνων, θα οδηγήσετε στην Εγνατία Οδό με προορισμό την έξοδο για Πάργα. Από τη Θεσσαλονίκη, θα ακολουθήσετε την Εθνική Οδό προς Βέροια και στη συνέχεια θα προχωρήσετε στην Εγνατία Οδό μέχρι την έξοδο για Πάργα.
Μπορείτε να μεταβείτε στην Πάργα και με ΚΤΕΛ από τον Σταθμό Κηφισού της Αθήνας ή τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Πρέβεζας προγραμματίζονται επίσης από τα Ιωάννινα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Αν σκοπεύετε να επισκεφθείτε την Πάργα με σκάφος, μαρίνα θα βρείτε στον Βάλτο και στην Πάργα. Μικρό λιμάνι για σκάφη αναψυχής υπάρχει και στον κόλπο του Αρίλλα, κοντά στην κωμόπολη Πέρδικα προς τα Σύβοτα. Τους καλοκαιρινούς μήνες, το λιμάνι της Πάργας εξυπηρετεί στη σύνδεση με τα νησιά Παξούς, Αντίπαξους, Κέρκυρα, Λευκάδα και την Αμμουδιά Πρεβέζης στις εκβολές του Αχέροντα ποταμού.
Η Ηγουμενίτσα βρίσκεται σε απόσταση 38 περίπου χλμ. από την Πάργα, όπου βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα σε κίνηση λιμάνια της Ελλάδας. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας εξυπηρετεί στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της περιοχής με τα νησιά του Ιονίου, την Πάτρα αλλά και την Ιταλία. Δρομολόγια πλοίων εκτελούνται από την Ανκόνα, το Μπάρι, τη Βενετία και το Μπρίντιζι της Ιταλίας. Η Ηγουμενίτσα συνδέεται επίσης με την Πάτρα, την Κέρκυρα, τον Μώλο Κέρκυρας, τη Λευκίμμη, τους Παξούς και τη Ζάκυνθο.
Τα πλησιέστερα αεροδρόμια στην Πάργα είναι ο Κρατικός Αερολιμένας Ακτίου σε απόσταση 70 περίπου χλμ., ο Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» και ο Κρατικός Αερολιμένας Κέρκυρας «Ι. Καποδίστριας».
Η Πάργα είναι πολύ ανεπτυγμένη τουριστικά και διαθέτει πολλά καταλύματα. Μέρη για να μείνετε υπάρχουν στην κωμόπολη της Πάργας δίπλα στο λιμάνι αλλά και στον λόφο πάνω από αυτό. Αν επιλέξετε να μείνετε στον οικισμό της Πάργας θα βρίσκεστε στο εμπορικό κέντρο και θα έχετε πρόσβαση στις κοντινές παραλίες με τα πόδια. Στην περιοχή της Πάργας θα βρείτε πολυτελή θέρετρα, ξενοδοχεία, βίλες, σπίτια, διαμερίσματα, στούντιο και ενοικιαζόμενα δωμάτια για τη διαμονή σας. Αν θέλετε να μείνετε δίπλα σε μεγάλες αμμουδιές μπορείτε να επιλέξετε το Σαρακήνικο και την παραλία του Λίχνου ή την Αγία Κυριακή. Καταλύματα θα βρείτε και στα χωριά που βρίσκονται στα ορεινά τμήματα όπως η Ανθούσα με τους καταρράκτες και η Αγιά.
Η κωμόπολη της Πάργας αποτελεί την ιστορική έδρα του Δήμου Πάργας, ενώ η επίσημη έδρα του δήμου είναι το Καναλλάκι Πρεβέζης. Η παραθαλάσσια κωμόπολη είναι το εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο της περιοχής. Στο κέντρο της Πάργας συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό των καταλυμάτων της περιοχής, που είναι άλλωστε ιδιαίτερα δημοφιλής για επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανατολικά και δυτικά της Πάργας αναπτύσσονται παραθαλάσσιοι οικισμοί όπως ο Λύχνος και το Χρυσογιάλι πίσω από την παραλία Βάλτος. Χωριά στα ορεινά γειτονικά μέρη της Πάργας που διαθέτουν και καταλύματα είναι η Ανθούσα και η Αγιά. Οικισμός ανατολικά της Πάργας που διαθέτει επίσης καταλύματα είναι η Αγία Κυριακή.
Τα αξιοθέατα της Πάργας θα μετατρέψουν την επίσκεψή σας στην περιοχή σε μία άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία.
Το κάστρο της Πάργας είναι κύριο αξιοθέατο που δεσπόζει στον λόφο μπροστά από το λιμάνι και δίπλα στην παραλία Βάλτος. Το κάστρο χτίστηκε τον 14ο αιώνα από τους Νορμανδούς και ανακατασκευάστηκε πολλές φορές, καθώς υπέστη αλλεπάλληλες καταστροφές στο πέρασμα των χρόνων. Στη σημερινή του μορφή, το κάστρο είναι αποτέλεσμα του φρουρίου που έχτισαν οι Ενετοί τον 16ο αιώνα και φέρει τις προσθήκες που έκανε ο Αλή Πασάς όταν η Πάργα πουλήθηκε στους Τούρκους το 1819. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Βενετσιάνικο κάστρο με τα πόδια από τον οικισμό της Πάργας και να απολαύσετε από εκεί την υπέροχη θέα. Στον χώρο του κάστρο πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις.
Σε απόσταση περίπου 20 χλμ. από την Πάργα βρίσκεται το σπουδαιότερο νεκρομαντείο της αρχαιότητας, το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Σύμφωνα με τους Αρχαίους Έλληνες, οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούσαν τις Πύλες του Κάτω Κόσμου. Το μεγαλοπρεπές ταφικό μνημείο βρίσκεται στον Μεσοπόταμο Πρεβέζης, δίπλα στην αποξηραμένη σήμερα λίμνη Αχερουσία και παρουσιάζει ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.
Αξιοθέατο της περιοχής είναι και οι Πηγές Αχέροντα, δύο χιλιόμετρα από το χωριό Γλυκή, σε υψόμετρο 1.600 μέτρων. Μπορείτε να διασχίσετε εύκολα ένα τμήμα κατά μήκος του ποταμού, από τη Γλυκή έως τη θέση Σκάλα Τζαβέλαινας και να θαυμάσετε το τοπίο με τα κρυστάλλινα νερά, τους βράχους, τα πλατάνια και τις φτέρες. Από τη Σκάλα Τζαβέλαινας συνεχίζει πεζοπορική διαδρομή έως το Οροπέδιο Σουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντήσετε πέτρινες γέφυρες και θα βρεθείτε στα μονοπάτια που χρησιμοποιούσαν οι Σουλιώτες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Στις Πηγές Αχέροντα μπορείτε να κάνετε πολλά σπορ όπως canoe, kayak, rafting, ποδηλασία, ιππασία κ.α.
Απέναντι από το λιμάνι της Πάργας βρίσκεται το Νησί της Παναγιάς, στο οποίο υπάρχει η εκκλησία της Παναγίας και ένα μικρό κάστρο που κατασκευάστηκε από τους Γάλλους κατακτητές το 1808. Το κατάφυτο νησάκι είναι πολύ κοντά στον οικισμό και μπορείτε να το προσεγγίσετε ακόμη και κολυμπώντας.
Εντυπωσιακό κάστρο στην περιοχή είναι και το Κάστρο του Αλή Πασά που βρίσκεται ανάμεσα από την Ανθούσα και την Αγιά. Το κάστρο χτίστηκε το 1814 από τον Αλή Πασά των Ιωαννίνων με σκοπό την πολιορκία της Πάργας και η θεά που προσφέρεται από το σημείο είναι πανοραμική.
Στην Πάργα υπάρχουν πολλές εκκλησίες και μοναστήρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Μονή των Βλαχερνών στα δυτικά της πόλης είναι κτίριο της βυζαντινής περιόδου όπου διακρίνονται πολεμίστρες. Ο πολιούχος της Πάργας είναι ο Άγιος Νικόλαος και ο ναός του είναι ο μεγαλύτερος της πόλης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το εκκλησάκι του Αγίου Σώστη που βρίσκεται πάνω από την ομώνυμη παραλία δυτικά της Πάργας.
Στο κέντρο της πόλης λειτουργεί Εκκλησιαστικό Μουσείο με πολλά εκθέματα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η εικόνα της Παναγίας Βλαχέρνας.
Φυσικά αξιοθέατα της περιοχής είναι ο καταρράκτης της Ανθούσας, τα σπήλαια στην παραλία Λίχνος και η υποβρύχια πηγή αναβλύζοντος γλυκού νερού στον κόλπο του Αγίου Γιαννάκη.
Τέλος, αξιοθέατο αποτελεί ο γραφικός οικισμός της Πάργας με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα πολύχρωμα αρχοντικά κτίρια με επιρροές από την επτανησιακή αρχιτεκτονική. Ακολουθήστε τα λιθόστρωτα καλντερίμια του αμφιθεατρικά χτισμένου οικισμού που υψώνεται κάτω από το κάστρο για να θαυμάσετε τις ολάνθιστες αυλές και να ανακαλύψετε αμέτρητα εκκλησάκια.
Η κοντινότερη παραλία στο κέντρο της Πάργας είναι το Κρυονέρι. Η παραλία είναι οργανωμένη και βρίσκεται απέναντι από το νησάκι της Παναγιάς και τη βραχονησίδα που οι ντόπιοι ονομάζουν Σκορδά. Η διπλανή παραλία στα ανατολικά ονομάζετα Πίσω Κρυονέρι και είναι μικρότερη σε μήκος, περιτριγυρισμένη από ψηλούς βράχους.
Δυτικά της κωμόπολης της Πάργας, κάτω από τον βράχο που βρίσκεται το κάστρο, βρίσκεται η δημοφιλής παραλία Βάλτος. Ο Βάλτος είναι η μεγαλύτερη παραλία της Πάργας με μήκος τριών περίπου χιλιομέτρων και διαθέτει τουριστικές υποδομές για διαμονή, φαγητό και θαλάσσια σπορ.
Ανατολικά της Πάργας και σε απόσταση τεσσάρων περίπου χιλιομέτρων βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής, ο Λίχνος. Στην οργανωμένη παραλία θα συναντήσετε άμμο και κατά τόπους χαλίκια, αλλά και δύο μικρά θαλάσσια σπήλαια. Στην πανέμορφη κατάφυτη παραλία του Λίχνου μπορείτε να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ. Συνεχίζοντας την πορεία σας στα ανατολικά, θα συναντήσετε την ήρεμη παραλία Άγιος Γιαννάκης που βρίσκεται μετά το χωριό Αγία Κυριακή.
Σε απόσταση έξι χιλιομέτρων δυτικά της Πάργας ξεχωρίζει η παραλία Σαρακήνικο, στην οποία μπορείτε να φτάσετε οδικώς ή με καραβάκι που ξεκινά από την προβλήτα της Πάργας. Το πανέμορφο φυσικό τοπίο με φόντο τους ελαιώνες εντυπωσιάζει τους επισκέπτες της παραλίας Σαρακήνικο που βρίσκεται νότια του χωριού Αγιά. Κοντά στο Σαρακήνικο βρίσκονται επίσης οι μη οργανωμένες και μικρές, ήρεμες παραλίες Άγιος Σώστης και Σπαρτίλα.
Με πορεία ανατολικά της Πάργας προς τα Σύβοτα συναντώνται με τη σειρά οι εντυπωσιακές παραλίες Καραβοστάσι και Αρίλλας που είναι και οι δύο οργανωμένες. Το Καραβοστάσι είναι παραλία μεγάλου πλάτους με λευκή άμμο. Τα νερά βαθαίνουν σχετικά απότομα και η ομορφιά του τοπίου με τα καταγάλανα νερά ενισχύεται από τους κατάφυτους λόφους στα δύο άκρα της παραλίας. Στον Αρίλλα, τα νερά είναι ρηχά και υπάρχει λιμανάκι για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της περιοχής με την Κέρκυρα και τους Παξούς.
Στην παράκτια περιοχή που συνδέει την Πάργα με την Πρέβεζα εντοπίζονται επίσης εντυπωσιακές παραλίες, με την κοντινότερη στην Πάργα να είναι η παραλία Αμμουδιά που βρίσκεται δίπλα στις εκβολές του Αχέροντα ποταμού.
Η Πάργα είναι μία περιοχή που δίνει τη δυνατότητα να κάνετε πολλές δραστηριότητες.
Η πεζοπορία είναι δραστηριότητα που θα απολαύσουν στο έπακρο όσοι αγαπούν τα ορεινά τοπία και τα γραφικά χωριουδάκια. Μπορείτε να ακολουθήσετε μία περιπατητική διαδρομή εκτός πόλης ή να ανηφορίσετε στα πλακόστρωτα δρομάκια του κέντρου της Πάργας και να φτάσετε έως το κάστρο. Δραστηριότητα που προτείνεται στην περιοχή είναι επίσης η πεζοπορία κατά μήκος του ποταμού Αχέροντα.
Τα σπορ που μπορείτε να κάνε στην Πάργα είναι αμέτρητα. Ποδήλατο βουνού, ιππασία και αλεξίπτωτο πλαγιάς στα ορεινά, rafting, canoe και kayak δίπλα στο νερό. Στα ποτάμια και στις ρεματιές της Πάργας θα κάνετε παρατήρηση της φύσης όπου θα δείτε σπάνια είδη πουλιών. Οι θαλάσσιες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε είναι θαλάσσιο σκι, surfing, αλεξίπτωτο θαλάσσης και ιστιοσανίδα. Όσοι ασχολούνται με κατάδυση και snorkelling θα ανακαλύψουν τις ομορφιές του βυθού. Στην Πάργα μπορείτε ακόμη να ασχοληθείτε με το ψάρεμα.
Η ιστιοπλοΐα είναι δραστηριότητα που θα σας επιτρέψει να γνωρίσετε δυσπρόσιτες παραλίες της περιοχής, γραφικά λιμάνια και γύρω νησιά. Εκδρομή στα νησιά Παξοί, Αντίπαξοι, Κέρκυρα, Λευκάδα και στην περιοχή Αμμουδιά Πρέβεζας μπορείτε να διοργανώσετε με πλοία που ξεκινούν από το λιμάνι της Πάργας τους μήνες του καλοκαιριού. Ημερήσιες κρουαζιέρες στους Παξούς και στην Κέρκυρα μπορείτε ακόμη να διοργανώσετε με αφετηρία τη μαρίνα του Αρίλλα.
Εκδρομές μπορείτε να κάνετε ακόμη με αυτοκίνητο ή λεωφορείο για να δείτε ιστορικά μνημεία και να επισκεφθείτε τα Σύβοτα με τις παραλίες που θυμίζουν Καραϊβική.
Στην Πάργα θα βρείτε επίσης Εκκλησιαστικό Μουσείο και πολλά όμορφα εκκλησάκια που είναι διασκορπισμένα μέσα στο κέντρο της πόλης.
Κάθε καλοκαίρι, ο Δήμος Πάργας διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις, τα επονομαζόμενα Παργινά ή Κανάρεια. Αξιοσημείωτη εκδήλωση είναι η βαρκαρόλα που γίνεται ανήμερα της Παναγίας στις 15 Αυγούστου. Βάρκες στολισμένες με φανάρια κινούνται από το νησάκι της Παναγιάς προς το λιμάνι της Πάργας και το θέαμα είναι μοναδικό.
Στην Πάργα, θα ανεβείτε τα ανηφορικά σοκάκια του κέντρου γύρω από τα πολύχρωμα αρχοντικά και θα φτάσετε στο κάστρο από όπου θα θαυμάσετε την υπέροχη θέα προς την κωμόπολη, τις παραλίες γύρω από αυτή και το νησάκι της Παναγιάς. Θα επισκεφθείτε πανέμορφες αμμουδιές όπως ο Βάλτος, το Κρυονέρι και ο Λίχνος. Επίσης πεντακάθαρες παραλίες που μπορείτε να επισκεφθείτε είναι το Σαρακήνικο στα δυτικά και οι πιο μακρινές παραλίες Καραβοστάσι και Αρίλλας στην ίδια πλευρά.
Αν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε το Νεκρομαντείο του Αχέροντα και τις Πηγές Αχέροντα. Η περιοχή γύρω από το ποτάμι ενδείκνυται για σπορ και δραστηριότητες στη φύση.
Μπορείτε να εξερευνήσετε τα κάστρα, τους καταρράκτες και τα σπήλαια που βρίσκονται στην περιοχή ή να επιδοθείτε σε θαλάσσια σπορ στις ακτές της Πάργας.
Οι εκδρομές στις γύρω περιοχές δια ξηράς ή θαλάσσης θα σας επιτρέψουν να εξερευνήσετε πολλά μέρη με αφετηρία την Πάργα. Με αυτοκίνητο ή λεωφορείο φτάνετε εύκολα στα Σύβοτα όπου θα δείτε μοναδικής ομορφιάς παραλίες όπως η Μπέλα Βράκα και η Πισίνα. Ημερήσιες εκδρομές με καραβάκι πραγματοποιούνται για τα γειτονικά νησιά Παξοί, Αντίπαξοι, Κέρκυρα και Λευκάδα.
Στην Πάργα θα δοκιμάσετε τις γεύσεις της αυθεντικής ηπειρώτικης κουζίνας.
Τα κρεατικά είναι η βάση για πολλά πιάτα που θα δοκιμάσετε στην Πάργα. Παραδοσιακό φαγητό είναι το γιαχνί ή Παργινό που γίνεται από βραστή γίδα με πατάτες, κρεμμύδια και ντομάτα. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε χοιρινό πρασοσέλινο, αγριογούρουνο γιαχνί και προβατίνα στα κάρβουνα.
Στα εστιατόρια και στα ταβερνάκια της περιοχής θα βρείτε θαλασσινά και φρέσκα ψάρια όπως πέστροφα και σαρδέλα. Οι πίτες είναι βασικό στοιχείο της ηπειρώτικης κουζίνας και θα βρείτε πληθώρα επιλογών στους φούρνους και στις ταβέρνες της Πάργας.
Στην Πάργα θα γευτείτε νόστιμα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως γιαούρτι, φέτα, κεφαλοτύρι, κεφαλογραβιέρα και μυζήθρα.
Οι παραδοσιακές γλυκές γεύσεις του τόπου περιλαμβάνουν σιροπιαστά γλυκά όπως το σαραγλί και το κανταΐφι και γλυκά ταψιού όπως το ραβανί. Τα γλυκά του κουταλιού είναι επίσης δημοφιλή και θα βρείτε να δοκιμάσετε ντοματάκι γεμιστό με καρύδι, κυδώνι, σύκο, κάστανο και πολλά άλλα με βάση τους καρπούς του τόπου.
Στην Πάργα θα βρείτε εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και ελιές. Θα έχετε επίσης πλήθος επιλογών για την αγορά και δοκιμή σε αρωματικά βότανα που φύονται στην περιοχή.
Τα ποτά που θα δοκιμάσετε στην Πάργα είναι κρασί, τσίπουρο, ούζο και λικέρ. Θα συναντήσετε επίσης το ποτό κούμαρο που φτιάχνεται με πρώτη ύλη τον καρπό της κουμαριάς, αυτοφυές δέντρο που συναντάται σε αφθονία στην περιοχή.
Η Πάργα βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτογραμμή της Ηπείρου, στα βορειοδυτικά του νομού Πρεβέζης, απέναντι από τα νησιά των Παξών και Αντίπαξων.
Η Πάργα είναι παραθαλάσσια κωμόπολη της Περιφέρειας Ηπείρου και υπάγεται στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας. Έδρα του Δήμου Πάργας είναι το Καναλλάκι και ιστορική έδρα του δήμου είναι η Πάργα.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός της Πάργας ανέρχεται στους 2.415 κατοίκους.