Χειμερινές αποδράσεις: 6 μαγευτικά ξενοδοχεία από πάγο

8 Ιανουαρίου 2024, της Ακυλίνας Πρίντζιου

Φωτογραφία:  Lapland Hotels SnowVillage

Υπάρχουν διαφόρων ειδών ασυνήθιστα και ξεχωριστά ξενοδοχεία, καθώς όμως βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα (κι ας κάνει ο καιρός τα δικά του), τι πιο ταιριαστό από το να αφιερώσουμε το πρώτο μας άρθρο για τη νέα χρονιά στα ξενοδοχεία από πάγο! Φανταστείτε λοιπόν ένα κατάλυμα όπου οι τοίχοι, τα έπιπλα, ακόμη και τα κρεβάτια είναι σκαλισμένα από πάγο, δημιουργώντας έναν θαυμαστό χώρο που λάμπει σαν διαμάντι κάτω από τον χειμωνιάτικο ήλιο.

Σε αυτά τα καταλύματα από πάγο, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την ηρεμία των χιονισμένων τοπίων ή ακόμα και να δείτε το Βόρειο Σέλας ή να χαλαρώσετε στη γαλήνια σιωπή μιας χειμωνιάτικης νύχτας. Τα ξενοδοχεία αυτά είναι μια απόδειξη δημιουργικότητας και ανθεκτικότητας, καθώς δημιουργούνται από την αρχή κάθε χρόνο προκειμένου να προσφέρουν μια νέα και μαγευτική εμπειρία. Από την Σκανδιναβία μέχρι τις απομονωμένες εκτάσεις της Βόρειας Αμερικής, τα 6 ξενοδοχεία από πάγο που επιλέξαμε σας προσκαλούν να ζήσετε μία μοναδική χειμερινή εμπειρία διαμονής!

Icehotel


Κατά μήκος του γαλήνιου ποταμού Torne στη γραφική πόλη Jukkasjärvi της Σουηδίας, βρίσκεται το Icehotel, μια υπέροχη απόδειξη της ομορφιάς και της παροδικότητας του πάγου. Από την ίδρυσή του το 1989, αυτό το ξενοδοχείο αποτελεί ένα εντυπωσιακό σουηδικό ορόσημο, γοητεύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Κάθε χειμώνα, καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο συναντιούνται εδώ, μεταμορφώνοντας τεράστιους όγκους πάγου από το ποτάμι σε ένα αρχιτεκτονικό θαύμα. Αυτό το εξαιρετικό ξενοδοχείο είναι μια γιορτή της τέχνης, της φύσης και της ανθρώπινης φαντασίας. Με την πάροδο του χειμώνα, το Icehotel λιώνει σιγά σιγά πίσω στο ποτάμι, αφήνοντας πίσω του την υπόσχεση πως κάθε χρόνο θα επιστρέφει, έστω και με λίγο διαφορετική μορφή.

Για όσους αναζητούν μια μαγευτική απόδραση, το Icehotel προσφέρει μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη, καθιστώντας το ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία για μήνα του μέλιτος στη Σουηδία. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα στα τυπικά δωμάτια από πάγο και τις πιο πολυτελείς σουίτες τέχνης, κάθε μία από τις οποίες αποτελεί μία μοναδική δημιουργία ταλαντούχων καλλιτεχνών, προσφέροντας μια διαμονή που θα ζήσετε μόνο μία φορά στη ζωή σας. Αυτές οι σουίτες τέχνης είναι εφήμερα έργα τέχνης, που δεν πρόκειται ποτέ να επαναληφθούν, καθιστώντας κάθε επίσκεψη στο Icehotel μια ξεχωριστή και πολύτιμη ανάμνηση.

Δείτε όλα τα ασυνήθιστα ξενοδοχεία στη Σουηδία

Hotel de Glace


Στην καρδιά του χειμερινού τοπίου του Καναδά, το Hotel de Glace αποτελεί ένα μοναδικό και μαγευτικό δημιούργημα, το μοναδικό ξενοδοχείο πάγου του είδους του στη Βόρεια Αμερική. Κάθε χρόνο, αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα κατασκευάζεται εκ νέου, μαγεύοντας τους επισκέπτες με τις μεγαλοπρεπείς αψίδες του χιονιού και τα κρυστάλλινα γλυπτά από πάγο. Τα 30 δωμάτια και οι θεματικές σουίτες του ξενοδοχείου, το καθένα περίτεχνα σμιλεμένο από πάγο, προσφέρουν μια γαλήνια και μοναδική νυχτερινή ανάπαυση. Οι επισκέπτες κοιμούνται σε εξαιρετικά άνετους αρκτικούς υπνόσακους, προσφέροντας ένα άνετο (και ζεστό!) καταφύγιο κάτω από τον έναστρο ουρανό. Η μαγική ατμόσφαιρα επεκτείνεται και πέρα από τα δωμάτια, καθώς το ξενοδοχείο διαθέτει έναν υπαίθριο σκανδιναβικό χώρο χαλάρωσης, με υδρομασάζ και σάουνα.

Το Hotel de Glace δεν είναι απλώς ένα χειμερινό καταφύγιο, αλλά και ένας προορισμός για ρομαντισμό και κάθε είδους γιορτή. Διαθέτει και ένα παρεκκλήσι από πάγο, το οποίο προσελκύει ζευγάρια από όλο τον κόσμο, καθιστώντας το περιζήτητο χώρο για ξεχωριστούς γάμους. Κάθε γωνιά του ξενοδοχείου αφηγείται μια ιστορία, με θεματικές σουίτες διακοσμημένες με μεγαλοπρεπή γλυπτά. Για όσους αναζητούν μια εξαιρετική χειμερινή απόδραση, αυτό το ξενοδοχείο βρίσκεται επίσης ανάμεσα στα ξενοδοχεία με δωμάτια με τζάκι στον Καναδά, προσφέροντας μια εμπειρία που δεν μοιάζει με καμία άλλη. Μια επίσκεψη στο Hotel de Glace είναι ελλιπής χωρίς να απολαύσετε ένα κοκτέιλ που σερβίρεται σε ένα ποτήρι που έχει δημιουργηθεί από πάγο, προσθέτοντας μια πινελιά ζεστασιάς στη διαμονή σας. Αυτό το παγωμένο καταφύγιο, με το μείγμα τέχνης, πολυτέλειας και ρομαντισμού, υπόσχεται μια μοναδική και αξέχαστη χειμερινή εμπειρία.

Δείτε όλα τα ασυνήθιστα ξενοδοχεία στον Καναδά

Lapland Hotels SnowVillage


Με τοποθεσία στο μαγευτικό Lainio της Φινλανδίας, το Lapland Hotels SnowVillage κατασκευάζεται κάθε Νοέμβριο, ένα θαύμα σμιλεμένο από πάγο και χιόνι. Αυτή η θαυμαστή έκταση δύο εκταρίων είναι ένα θέαμα παγωμένης ομορφιάς, με σουίτες από χιόνι, περίτεχνα γλυπτά από πάγο, ένα εστιατόριο από πάγο και το πιο δροσερό μπαρ από πάγο στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας πάνω από 20 εκατομμύρια κιλά χιονιού και 300.000 κιλά φυσικού πάγου, το Lapland Hotels SnowVillage μεταμορφώνεται σε έναν χώρο που προκαλεί δέος και αιχμαλωτίζει τη φαντασία όλων όσων το επισκέπτονται. Κάθε χρόνο, το χωριό αναγεννιέται, παρουσιάζοντας ένα διαφορετικό θέμα για να μαγέψει τους επισκέπτες του. Φέτος το χειμώνα, το θέμα περιστρέφεται γύρω από τη σκανδιναβική μυθολογία, υποσχόμενο ένα ταξίδι μέσα από τις συναρπαστικές ιστορίες και τους θρύλους του Βορρά.

Το Lapland Hotels SnowVillage ενθαρρύνει τον βιώσιμο τουρισμό, φέροντας με υπερηφάνεια το σήμα του βιώσιμου ταξιδιού. Ως ένα από τα οικολογικά ξενοδοχεία στη Φινλανδία, δεν προσφέρει μόνο μια μοναδική διαμονή, αλλά και δέσμευση για τη διατήρηση της ανέγγιχτης ομορφιάς του αρκτικού περιβάλλοντος. Το Ice Restaurant σερβίρει δείπνο τριών πιάτων, προσκαλώντας τους επισκέπτες να δειπνήσουν μέσα στο παγωμένο μεγαλείο, ενώ το Log Restaurant Krouvi προσφέρει μια ζεστή ατμόσφαιρα για φαγητό a la carte. Η διαμονή στο Snow Hotel είναι μια πραγματικά μοναδική εμπειρία - τα ήσυχα δωμάτια στο χιόνι, εξοπλισμένα με ζεστούς υπνόσακους, παρέχουν ένα γαλήνιο και οικολογικό περιβάλλον για μια νύχτα κάτω από τον αρκτικό ουρανό. Το Lapland Hotels SnowVillage, με το μείγμα τέχνης, πολιτισμού και οικολογικής συνείδησης, προσφέρει μια μαγική απόδραση σε έναν κόσμο όπου τα φανταστικά βασίλεια της σκανδιναβικής μυθολογίας συναντούν την ομορφιά του φυσικού κόσμου.

Δείτε όλα τα ασυνήθιστα ξενοδοχεία στη Φινλανδία

Snowhotel Kirkenes


Στην απομακρυσμένη και μαγευτική πόλη Κίρκενες της Νορβηγίας βρίσκεται το Snowhotel Kirkenes, ένας προορισμός που αποτελεί την επιτομή της απόλυτης αρκτικής περιπέτειας. Περισσότερο από ένα απλό ξενοδοχείο σμιλεμένο από χιόνι και πάγο, αυτό το κατάλυμα καλωσορίζει τους επισκέπτες σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων όλο το χρόνο, καθώς είναι το πρώτο του είδους του που λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο. Καθώς μπαίνετε στο Snowhotel Kirkenes, μεταφέρεστε σε ένα βασίλειο παγωμένης κομψότητας και σκανδιναβικής γοητείας. Κάθε περίτεχνα σχεδιασμένο δωμάτιο, σκαλισμένο από πάγο και χιόνι, σας βυθίζει σε ένα γαλήνιο, παραμυθένιο περιβάλλον, με πρωινό και δείπνο, καθιστώντας το ιδανικό τόσο για ρομαντικές αποδράσεις όσο και για οικογενειακές εκδρομές. Η δέσμευση του ξενοδοχείου να προσφέρει μια αυθεντική αρκτική εμπειρία επεκτείνεται πέρα από τους παγωμένους τοίχους του σε μια σειρά από δραστηριότητες, όπως το πρόγραμμα Snowfun και το πρόγραμμα Arctic Summer & Autumn.

Το Snowhotel Kirkenes ξεχωρίζει επίσης και ως ένα από τα ξενοδοχεία για γιόγκα στη Νορβηγία, όπου οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν σε αναζωογονητικές συνεδρίες γιόγκα μέσα στο γαλήνιο σκηνικό του χιονιού και του πάγου. Αυτό το μοναδικό μείγμα χαλάρωσης και περιπέτειας επεκτείνεται και στις καμπίνες GAMME Northern Light Cabins, εμπνευσμένες από παραδοσιακές καλύβες της άγριας Λαπωνίας, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν όλες τις πολυτελείς παροχές. Το Snowhotel 365 Park προσθέτει στη γοητεία αυτή, προσκαλώντας τους επισκέπτες να περάσουν στιγμές διασκέδασης με χάσκι και ταράνδους και να γευματίσουν στο γραφικό καφέ Gabba. Το Snowhotel Kirkenes πρόκειται για έναν προορισμό που δεν πρέπει να χάσετε εάν αναζητάτε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στην Αρκτική.

Δείτε όλα τα ασυνήθιστα ξενοδοχεία στη Νορβηγία

Hotel of Ice Transylvania


Ανάμεσα στις παγωμένες κορυφές των βουνών Făgăraș της Ρουμανίας βρίσκεται το Hotel of Ice Transylvania, το οποίο αποτελεί ένα απροσδόκητο αλλά μαγευτικό χειμερινό καταφύγιο. Προσβάσιμο μόνο μέσω μιας γραφικής διαδρομής με τελεφερίκ, αυτό το μοναδικό ξενοδοχείο βρίσκεται 2.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέροντας εκπληκτική θέα στην παγωμένη λίμνη Bâlea. Κάθε χειμώνα, οι ντόπιοι τεχνίτες σμιλεύουν σχολαστικά με το χέρι τον πάγο από τη λίμνη για να κατασκευάσουν αυτό το παγωμένο θαύμα. Το ξενοδοχείο, στολισμένο με όμορφα περίτεχνα γλυπτά από πάγο και ζεστά ιγκλού, υιοθετεί κάθε χρόνο ένα νέο θέμα, υφαίνοντας ένα μωσαϊκό καλλιτεχνικής λάμψης στους διαδρόμους του και σε κάθε μοναδικά διακοσμημένο υπνοδωμάτιο.

Αυτό το ξενοδοχείο από πάγο, που ανακατασκευάζεται κάθε χρόνο, προσφέρει κάτι περισσότερο από μια απλή διαμονή- παρέχει μια γαλήνια απόδραση, με θέα στα χιονισμένα τοπία ολόγυρα που προκαλεί δέος, καθιστώντας το ιδανικό τόσο για ημερήσιες εκδρομές όσο και για διανυκτερεύσεις σε ξεχωριστά διαμορφωμένα δωμάτια πάγου. Αναγνωρισμένο ως ένα από τα ξενοδοχεία για οικογενειακές διακοπές στη Ρουμανία, παρέχει μια σειρά από χειμερινές δραστηριότητες κατάλληλες για όλες τις ηλικίες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακή τρανσυλβανική κουζίνα στο φιλόξενο Ice Restaurant, να συμμετάσχουν σε συναρπαστικά αθλήματα στο χιόνι ή να εξερευνήσουν τις παγωμένες σπηλιές του βουνού για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία. Το Hotel of Ice Transylvania αποτελεί απόδειξη των ευφάνταστων δυνατοτήτων του πάγου, προσφέροντας μια υπέροχη εμπειρία στον πάγο που συνδυάζει διαμονή, φαγητό και περιπέτεια σε έναν απροσδόκητο αλλά γοητευτικό προορισμό.

Δείτε όλα τα ασυνήθιστα ξενοδοχεία στη Ρουμανία

Iglu-Dorf Innsbruck Kühtai


Καθώς το ταξίδι μας στα ξενοδοχεία από πάγο πλησιάζει στο τέλος του, βρισκόμαστε στα βουνά του Τιρόλου στην Αυστρία, στο Iglu-Dorf Innsbruck Kühtai. Με τοποθεσία 2.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, αυτό το καλλιτεχνικό ξενοδοχείο που είναι κατασκευασμένο από χιόνι και πάγο είναι ένα καταφύγιο για όσους αναζητούν μια μοναδική αλπική εμπειρία. Το Iglu-Dorf Innsbruck Kühtai δεν έχει να κάνει μόνο με την καινοτομία της διαμονής σε ένα ιγκλού- προσφέρει επίσης ένα άνετο εστιατόριο, ένα φιλόξενο μπαρ, ακόμη και μια σάουνα, εξασφαλίζοντας ότι η χαλάρωση βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμονής σας. Είτε είστε λάτρης των χειμερινών σπορ είτε απλά αναζητάτε μια ήρεμη απόδραση, αυτό το ξενοδοχείο στον πάγο υπόσχεται ένα μείγμα περιπέτειας και γαλήνης.

Ιδανικό για μια νύχτα σε ιγκλού, το Iglu-Dorf Innsbruck Kühtai προσφέρει μια σειρά από εμπειρίες, είτε αναζητάτε μια ρομαντική απόδραση, μια περιπέτεια με φίλους, είτε μια μαγική εμπειρία για όλη την οικογένεια. Ξεχωρίζει ως ένα από τα ξενοδοχεία κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο στην Αυστρία, αποτελώντας ιδανική βάση για όσους θέλουν να πάνε στις πίστες. Μετά από μια μέρα σκι ή βόλτας στο χιόνι, οι επισκέπτες μπορούν να αποσυρθούν στο εστιατόριο ιγκλού για να γευτούν το εκπληκτικό φοντί με τυρί σε ένα θαυμαστό περιβάλλον ή να χαλαρώσουν με ένα ποτό στο snow bar. Το Iglu-Dorf Innsbruck Kühtai δεν προσφέρει απλώς ένα κρεβάτι για να περάσετε τη νύχτα, αλλά μια ολοκληρωμένη χειμερινή περιπέτεια, συνδυάζοντας την ομορφιά της υπαίθρου με την άνεση και την τέχνη του πάγου.

Δείτε όλα τα ασυνήθιστα ξενοδοχεία στην Αυστρία

Φτάνοντας στο τέλος του ταξιδιού μας σε μερικά από τα πιο γοητευτικά ξενοδοχεία από πάγο σε όλο τον κόσμο, είναι σαφές ότι αυτά τα εξαιρετικά καταλύματα είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλά μέρη για να κοιμηθείτε. Κάθε ένα από αυτά, ένα θαύμα αρχιτεκτονικής εφευρετικότητας, προσφέρει έναν εφήμερο κόσμο ομορφιάς και καλλιτεχνίας, που αναγεννιέται εκ νέου κάθε χρόνο. Η ίδια η ουσία αυτών των ξενοδοχείων έγκειται στην παροδική τους φύση - σμιλευμένα κάθε χρόνο από πάγο και χιόνι, αποτελούν φευγαλέα αριστουργήματα παγωμένης τέχνης.

Τα περισσότερα από αυτά τα ξενοδοχεία διακρίνονται από τα ετήσια θέματά τους, τα οποία προσδίδουν σε κάθε δωμάτιο, γλυπτό και κοινόχρηστο χώρο που είναι σκαλισμένο στον πάγο, έναν ξεχωριστό χαρακτήρα και μια ιστορία. Αυτή η θεματική προσέγγιση δίνει ζωή στον πάγο, μετατρέποντας κάθε ξενοδοχείο σε μια γκαλερί γλυπτικών θαυμάτων που αντικατοπτρίζουν τόσο τις τοπικές παραδόσεις όσο και μυθολογικές αναπαραστάσεις. Τα ξενοδοχεία αυτά προσφέρουν την ευκαιρία να βιώσετε τη μεγαλειώδη ομορφιά του χειμώνα με τρόπους που είναι τόσο συναρπαστικοί όσο και βαθιά γαλήνιοι. Είτε αναζητάτε μια ρομαντική απόδραση, μια οικογενειακή περιπέτεια ή μια μοναχική απόδραση στην ησυχία του χιονιού, αυτά τα ξενοδοχεία από πάγο προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία που μένει για πολύ καιρό μετά το λιώσιμο του πάγου.

Η εφευρετικότητα και η δημιουργικότητα του ανθρώπινου πνεύματος είναι εμφανής σε όλα τα Ασυνήθιστα Ξενοδοχεία στον κόσμο - μια συλλογή μοναδικών καταλυμάτων που κάνουν το κάτι παραπάνω για τους επισκέπτες τους, προσφέροντας κάτι διαφορετικό από τα συμβατικά ξενοδοχεία. Αν η εξερεύνηση των ξενοδοχείων πάγου σας κέντρισε το ενδιαφέρον, τότε φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στην πλήρη συλλογή μας με Ασυνήθιστα Ξενοδοχεία, όπου σίγουρα θα βρείτε έναν πραγματικά μοναδικό και εξαιρετικό προορισμό για την επόμενη αξέχαστη απόδρασή σας!

Δείτε όλα τα ασυνήθιστα ξενοδοχεία στον κόσμο

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα social media!
Facebook | Instagram | Twitter | TikTok | LinkedIn | Pinterest




5.309.213

Ξενοδοχεία

60

Κατηγορίες

49.805

Περιοχές

209.065

Πόλεις

× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις