Η τέχνη της διαμονής: 8 εκπληκτικά design ξενοδοχεία στην Ελλάδα

26 Απριλιου 2024, της Ακυλίνας Πρίντζιου

Φωτογραφία:  Olea All Suite Hotel

Πώς θα σας φαινόταν να ξυπνάτε με το απαλό αεράκι της θάλασσας σε ένα δωμάτιο όπου η ιστορία συναντά τη σύγχρονη κομψότητα; Η Ελλάδα μας είναι μια χώρα που προσφέρει πληθώρα εκπληκτικών τοπίων, καθώς και όμορφα και προσεκτικά σχεδιασμένα ξενοδοχεία που μετατρέπουν τη διαμονή σας σε ένα έργο τέχνης. Από τους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας μέχρι τις γραφικές παραλίες των Κυκλάδων, τα design ξενοδοχεία στην Ελλάδα προσφέρουν ένα μοναδικό μείγμα πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονης πολυτέλειας, κάνοντας την κάθε διαμονή σας αξέχαστη.

Σε αυτό το άρθρο μας, θα σας παρουσιάσουμε 8 εντυπωσιακά design ξενοδοχεία που βρίσκονται στις πιο γραφικές τοποθεσίες της Ελλάδας. Αυτά τα ξενοδοχεία, που κυμαίνονται από μοντέρνα ξενοδοχεία σε στιλ μπουτίκ μέχρι ανακαινισμένα ιστορικά κτίρια, προσφέρουν εξατομικευμένες εμπειρίες που ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του κάθε ταξιδιώτη που αναζητά την ομορφιά, την ηρεμία και την πολυτέλεια. Είτε είστε λάτρης της ιστορίας που ανυπομονεί να εξερευνήσει των πλούτο των αρχαίων που διαθέτει η χώρα μας είτε αναζητάτε τον ήλιο και θέλετε να αφεθείτε στην παραθαλάσσια πολυτέλεια, η λίστα μας με μερικά από τα καλύτερα design ξενοδοχεία της Ελλάδας υπόσχεται να απογειώσει την ταξιδιωτική σας εμπειρία πέρα από τα συνηθισμένα. Ελάτε μαζί μας καθώς αποκαλύπτουμε αυτά τα αρχιτεκτονικά διαμάντια, όπου κάθε γωνιά αφηγείται μια ιστορία, κάθε δωμάτιο ανοίγεται σε εκπληκτική θέα και κάθε υπηρεσία είναι προσαρμοσμένη για να σας προσφέρει ένα κομμάτι του ελληνικού παραδείσου.

Dexamenes Seaside Hotel


Φωλιασμένο στην γαλήνια παραλία της Κουρούτας κοντά στην Αμαλιάδα, το Dexamenes Seaside Hotel αποτελεί μια εκπληκτική απόδειξη του αρμονικού συνδυασμού της ιστορίας και της νεωτερικότητας. Αυτός ο μοναδικός προορισμός, αρχικά ήταν ένα μεταπολεμικό οινοποιείο, ενώ σήμερα έχει μετατραπεί με ευφυή τρόπο σε ένα πολυτελές θέρετρο, παντρεύοντας την ακατέργαστη, βιομηχανική αισθητική του παρελθόντος του με την κομψότητα του σύγχρονου σχεδιασμού. Στο επίκεντρο του αρχιτεκτονικού του θαύματος βρίσκεται το έργο της K-Studio, η οποία φημίζεται για την ικανότητά της να συνδέει το παρελθόν με το παρόν, σεβόμενη παράλληλα τα υλικά και την ιστορία του χώρου. Ο εσωτερικός σχεδιασμός διαθέτει μια εντυπωσιακή αντίθεση μεταξύ της πατίνας των τοίχων από εμφανές σκυρόδεμα και της διαύγειας των διαχωριστικών από μηχανουργικό γυαλί, που συμπληρώνεται από γυαλισμένα δάπεδα τεράτζο. Τα ξύλινα στοιχεία παρεμβάλλουν παντού πινελιές ζεστασιάς, αποτίοντας φόρο τιμής στη ναυτική ιστορία της περιοχής και συμβάλλοντας στη συνολική ατμόσφαιρα συνειδητής πολυτέλειας.

Λόγω της φύσης του, το Dexamenes Seaside Hotel είναι επίσης ένα από τα ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο που έχουν υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας, αποτελώντας παράδειγμα βιωσιμότητας μέσω των συνειδητών ξενοδοχειακών αρχών του, λειτουργώντας σύμφωνα με το σλόγκαν «μείωση, ανακύκλωση και σεβασμός». Αυτή η δέσμευση είναι εμφανής στη διατήρηση των αρχικών δεξαμενών κρασιού, οι οποίες τώρα επαναχρησιμοποιούνται στις σουίτες WineTank και Seaview ChemLab του ξενοδοχείου, οι οποίες διατηρούν τη βιομηχανική τους γοητεία με ελάχιστη αποκατάσταση. Αυτά τα καταλύματα, που είναι τοποθετημένα σε παράλληλες σειρές από τσιμεντόλιθους με επέκταση από χαλύβδινο σκελετό, έχουν θέα σε ένα από τα πιο όμορφα τμήματα της ακτογραμμής στη δυτική Πελοπόννησο. Το Dexamenes Seaside Hotel προσφέρει ένα μοναδικό κομμάτι της ελληνικής εμπορικής ιστορίας, σχεδιασμένο σχολαστικά για να προσφέρει μια πολυτελή, οικολογική απόδραση για όσους επιθυμούν να βυθιστούν στην ομορφιά της Πελοποννήσου.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Πελοπόννησο

Perianth Hotel


Στη γεμάτη ζωντάνια καρδιά της Αθήνας, όπου η αρχαία ιστορία και η νεωτερικότητα συνυπάρχουν, βρίσκεται το Perianth Hotel. Αυτό το μοντέρνο κατάλυμα, που σχεδιάστηκε επίσης από το διάσημο K-Studio, αποτελεί μαρτυρία του αθηναϊκού μοντέρνου κινήματος, με τη βελτιωμένη art deco πρόσοψή του να ανοίγει σε εσωτερικούς χώρους που γιορτάζουν την Ελλάδα του σήμερα. Τοποθετημένο στην πολυσύχναστη πλατεία Αγίας Ειρήνης, το Perianth Hotel προσφέρει στους επισκέπτες εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη, η οποία συμπληρώνεται από δωμάτια και κοινόχρηστους χώρους που κοσμούνται με επιμελημένα έργα τέχνης από σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες.

Ο σχεδιασμός του είναι μια σκόπιμη απόκλιση από τις συμβατικές διατάξεις των ξενοδοχείων, επιλέγοντας αντ' αυτού διαδρόμους που συνδέουν το σαλόνι κάθε ορόφου με τα δωμάτια, δημιουργώντας μια πιο οικεία, σπιτική ατμόσφαιρα. Η ενσωμάτωση υλικών όπως τα μαύρα, γκρι και σκούρα πράσινα ψηφιδωτά πλακάκια με μπρούντζινα και μαρμάρινα στοιχεία αποτίει φόρο τιμής στην εποχή του μεσοπολέμου, ενώ οι ελάχιστες καμπύλες και τα παστέλ χρώματα γεφυρώνουν το χάσμα με το παρόν.

Εκτός από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του, το Perianth Hotel ευθυγραμμίζεται με τις αρχές της ολιστικής ευεξίας, καθιερώνοντας τον εαυτό του ως ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία για γιόγκα στην Αθήνα. Η σύνδεσή του με το Zen Center Athens -έναν χώρο αφιερωμένο στο διαλογισμό, τις πολεμικές τέχνες, τη γιόγκα και την ανατολική φιλοσοφία- προσφέρει ένα σπάνιο μείγμα ευεξίας και πολιτισμού. Μέσω αυτής της συνεργασίας, το ξενοδοχείο προσκαλεί τους επισκέπτες να καταπιαστούν με πρακτικές αυτογνωσίας και ηρεμίας με φόντο το ιστορικό μεγαλείο της Αθήνας.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Αθήνα

PNOĒS Tinos


Το PNOĒS Tinos είναι ο πρώτος πολυτελής design προορισμός στο μαγευτικό νησί της Τήνου, θέτοντας νέα πρότυπα για ήρεμες και απολαυστικές αποδράσεις. Αυτό το κατάλυμα είναι αριστοτεχνικά σχεδιασμένο ώστε να συνδυάζεται άψογα με τη στοιχειώδη ομορφιά των Κυκλάδων, όπου η γη, ο άνεμος και το νερό δεν αποτελούν απλώς το περιβάλλον, αλλά την ουσία της αρχιτεκτονικής έμπνευσής του. Οι βίλες στο PNOĒS Tinos, που αποτέλεσαν όραμα των καινοτόμων Aristides Dallas Architects, απηχούν τη φυσική ηρεμία του νησιού μέσω της κυκλαδίτικης αισθητικής τους, διαθέτοντας ευρύχωρη διαρρύθμίση που είναι απλή και συνάμα λεπτομερής. Οι ξερολιθιές και οι επιφάνειες από ασβέστη του γύρω τοπίου συναντούν μινιμαλιστικές κατασκευές από χάλυβα και ξύλο, με μεγάλα, ευάερα ανοίγματα που δημιουργούν χώρους ενδοσκόπησης, έμπνευσης και απαράμιλλης χαλάρωσης.

Ως ένα από τα ξενοδοχεία με πισίνα στην Τήνο, το PNOĒS Tinos προσφέρει μια εκπληκτική υπαίθρια εμπειρία που αποτυπώνει την ουσία της αναζωογονητικής ενέργειας του νησιού. Η ιδιωτική πισίνα κάθε βίλας, με φόντο το Αιγαίο Πέλαγος και τις καταπράσινες αγροτικές εκτάσεις της Τήνου, προσφέρει μια απομονωμένη όαση για τους επισκέπτες να χαλαρώσουν, να αναπνεύσουν και να αφήσουν πίσω το άγχος του εξωτερικού κόσμου. Ο σχεδιασμός επεκτείνεται πέρα από τις φυσικές δομές και στους προσεκτικά επιμελημένους εξωτερικούς χώρους και διαδρόμους, παίζοντας με το φως και τη σκιά. Αυτή η δέσμευση για την προβολή των τοπικών προϊόντων, του ταλέντου και της χειροτεχνίας προσκαλεί τους επισκέπτες να ξεκινήσουν ένα ταξίδι ανακάλυψης, εκτιμώντας τον πολιτισμό της Τήνου τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις σύγχρονες μορφές του.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Τήνο

Ekies All Senses Resort


Τοποθετημένο στην αγκαλιά του κόλπου της Βουρβουρούς στη Σιθωνία, μια από τις μαγευτικές χερσονήσους της Χαλκιδικής, το Ekies All Senses Resort είναι ένα κατάλυμα όπου η πολυτέλεια και η φύση συγκλίνουν. Βραβευμένο για τη δέσμευσή του στην «ξυπόλυτη πολυτέλεια», αυτό το μέλος των Design Hotels γιορτάζει την ουσία του ελληνικού πολιτισμού μέσω του σχεδιασμού, των υφασμάτων και των χρωμάτων του, ενώ παράλληλα προσέχει το οικολογικό του αποτύπωμα. Η φιλοσοφία σχεδιασμού του θέρετρου είναι απλή αλλά και βαθιά: να αφήνει το φυσικό περιβάλλον να πρωταγωνιστεί. Η αρχιτεκτονική και οι εσωτερικοί χώροι του θέρετρου, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με διάφορους Έλληνες αρχιτέκτονες και γραφεία σχεδιασμού, διαθέτουν τρία ξεχωριστά σπίτια, όπου συνυπάρχουν η παράδοση και ο μοντερνισμός. Αυτή η λεπτή ισορροπία επιτυγχάνεται μέσω του λιτού σχεδιασμού που συμπληρώνεται από παιχνιδιάρικες χρωματικές πινελιές και έργα τέχνης, εξασφαλίζοντας ότι κάθε δωμάτιο και σουίτα προσφέρει μια μοναδική αισθητική εμπειρία.

Ως ένα από τα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική που είναι μπροστά σε παραλία, το Ekies All Senses Resort παρέχει μια απαράμιλλη σύνδεση με τη θάλασσα, με την παραλία της Βουρβουρούς να απέχει μόλις λίγα βήματα από το κατάλυμα. Η χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών σε όλο το θέρετρο, από μη τοξικά χρώματα μέχρι οικολογικά στρώματα, υπογραμμίζει τη φιλοσοφία του για ελάχιστα απόβλητα και τη δέσμευσή του στη βιωσιμότητα. Η δέσμευση αυτή επεκτείνεται και στη θέση του ξενοδοχείου μέσα σε μια ζώνη που προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000, αναδεικνύοντας την εξαιρετική φυσική ομορφιά της περιοχής. Είτε οι επισκέπτες επιλέξουν να εξερευνήσουν τις γύρω σπηλιές, τα κρυστάλλινα νερά και τα πευκοδάση, είτε απλώς να απολαύσουν την πισίνα του θέρετρου, το Ekies All Senses Resort υπόσχεται μια γαλήνια απόδραση, όπου η πολυτέλεια της χαλάρωσης και ο πλούτος του ελληνικού πολιτισμού συνυπάρχουν αβίαστα.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Χαλκιδική

Olea All Suite Hotel


Μέσα στο καταπράσινο τοπίο της Ζακύνθου και περιτριγυρισμένο από διαχρονικά ελαιόδεντρα, το Olea All Suite Hotel είναι ένα μνημείο σύγχρονης κομψότητας και γαλήνης. Αυτή η όαση 5 αστέρων, τοποθετημένη σε έναν γραφικό λόφο, σε απόσταση αναπνοής από την πολυσύχναστη περιοχή του Τσιλιβί, εναρμονίζεται άψογα με το φυσικό της περιβάλλον, προσφέροντας ένα γαλήνιο κατάλυμα από τη φασαρία της καθημερινότητας. Το Olea All Suite Hotel, το οποίο εξυμνείται για τον εξαίσιο σχεδιασμό του, έχει αναγνωριστεί ως η κορυφή του τροπικού μοντερνισμού και διακρίνεται για τις καθαρές και κομψές γραμμές που διαπερνούν την αρχιτεκτονική και τους εσωτερικούς χώρους. Η μινιμαλιστική προσέγγιση της φιλοσοφίας του σχεδιασμού του ξενοδοχείου προάγει μια ήρεμη ατμόσφαιρα που αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις, περικλείοντας τους επισκέπτες σε μια ήσυχη, ρομαντική ατμόσφαιρα που εξασφαλίζει μοναδικές στιγμές και αξέχαστες αναμνήσεις.

Ως ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες στη Ζάκυνθο, το Olea All Suite Hotel παρέχει ένα ειδυλλιακό κατάλυμα για όσους αναζητούν την ηρεμία και την οικειότητα. Στην καρδιά της εμπειρίας του Olea βρίσκεται το Royal Spa, που ενσαρκώνει τη δέσμευση του ξενοδοχείου για ευεξία και προσφέρει μια σειρά από αναζωογονητικές θεραπείες σε ένα περιβάλλον που διαπνέεται από την καταπραϋντική παρουσία του νερού. Οι σουίτες, οι οποίες εκτείνονται από 36 έως 105 τετραγωνικά μέτρα, διαθέτουν όλες υπαίθριους καθιστικούς χώρους με εκπληκτική θέα στο γραφικό περιβάλλον του ξενοδοχείου. Ο βραβευμένος σχεδιασμός του Olea συμπληρώνεται από τρία εστιατόρια που συνδυάζουν τις ελληνικές γαστρονομικές παραδόσεις με τις μεσογειακές γεύσεις και εξασφαλίζει ότι η διαμονή σας θα είναι μια απόλαυση για όλες τις αισθήσεις.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο

Myconian O, a Member of Design Hotels


Η ιδέα πίσω από το Myconian O, a Member of Design Hotels γεννήθηκε κατά τη διάρκεια των ήσυχων χειμερινών μηνών του νησιού, προκειμένου να εξυμνήσει τη διαχρονική γοητεία του. Αυτό το σύγχρονο κατάλυμα, σχεδιασμένο ως όαση στην άκρη του νερού, συλλαμβάνει την ουσία αυτών των ήρεμων στιγμών που οι κάτοικοι του νησιού εκτιμούν, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να βυθιστούν στον αργό ρυθμό της ζωής στο νησί. Ο σχεδιασμός του Myconian O, a Member of Design Hotels συνδυάζει αβίαστα τη φυσική ομορφιά της Μυκόνου με τη σύγχρονη πολυτέλεια, δημιουργώντας έναν χώρο όπου το ζεστό άγγιγμα της ψιλής άμμου, ο καταπραϋντικός ψίθυρος των κυμάτων και η απαλή αύρα του Αιγαίου ενώνονται για να προσφέρουν μια μεγαλειώδη εμπειρία χαλάρωσης και σύνδεσης.

Τοποθετημένο ως ένα από τα ξενοδοχεία 5 αστέρων στη Μύκονο, το Myconian O, a Member of Design Hotels αναβαθμίζει την έννοια της πολυτέλειας με τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια και την αρμονική ισορροπία μεταξύ ηρεμίας και ψυχαγωγίας. Το ξενοδοχείο διαθέτει πολυτελείς σουίτες και κοινόχρηστους χώρους που ενσαρκώνουν το πνεύμα της ζωής στο νησί, με ιδιωτικές βεράντες και έναν χώρο με ξύλινο πάτωμα γύρω από την πισίνα που βρίσκεται στην καρδιά του ξενοδοχείου. Το σπα στο Myconian O, a Member of Design Hotels υπόσχεται βαθιά χαλάρωση και αναζωογόνηση, συμπληρώνοντας τις γαστρονομικές προτάσεις που συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία. Η σχεδιαστική φιλοσοφία του ξενοδοχείου επεκτείνεται και στα ευρύχωρα δωμάτια και τις σουίτες, τα οποία συνδυάζουν κορυφαίες ανέσεις στο δωμάτιο με ιδιωτικούς εξωτερικούς χώρους, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα απομονωμένο κατάλυμα σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Στο Myconian O, a Member of Design Hotels, κάθε παροχή και υπηρεσία, από την αποκλειστική ψυχαγωγία στη βεράντα της πισίνας μέχρι τις συναρπαστικές εκδρομές που επιμελείται η υποδοχή του ξενοδοχείου, έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει μια αξέχαστη εμπειρία απόλαυσης στην καρδιά της Μυκόνου.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Μύκονο

Vora


Με τοποθεσία στην άκρη της καλντέρας της Σαντορίνης, το Vora αποτελεί απόδειξη της μοναδικής ομορφιάς και της αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων. Αυτό το ξενοδοχείο σε στιλ μπουτίκ, που διαθέτει τρεις ιδιωτικές βίλες σκαλισμένες στις σπηλιές και τους βράχους του Ημεροβιγλίου, προσφέρει ένα σπάνιο μείγμα μινιμαλιστικής κομψότητας και παραδοσιακού κυκλαδίτικου σχεδιασμού. Κάθε βίλα, με τα επί παραγγελία έπιπλα και τη διακόσμηση σε αποχρώσεις του μπεζ, γκρι και σκούρου καφέ ξύλου, προσφέρει έναν γαλήνιο, πολυτελή χώρο για χαλάρωση. Ο μοντέρνος σχεδιασμός επεκτείνεται σε κάθε λεπτομέρεια, από τα ευρύχωρα υπνοδωμάτια που βρίσκονται μέσα στη σπηλιά μέχρι τα μινιμαλιστικά μπάνια και ντους, τα οποία συμβάλλουν στην οικεία και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα του Vora. Το αποκορύφωμα, μια ιδιωτική πισίνα για κάθε βίλα, παρουσιάζει στους επισκέπτες εκπληκτική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και το ηφαιστειακό μεγαλείο της καλντέρας, συμπυκνώνοντας την ουσία της πολυτέλειας σε αρμονία με τη φύση.

Το Vora φημίζεται ως ένα από τα ξενοδοχεία για μήνα του μέλιτος στη Σαντορίνη, προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στη μοναδικότητα του κάθε επισκέπτη, εξασφαλίζοντας μια απαράμιλλη εμπειρία φιλοξενίας. Εμπνευσμένο από τη φυσική ομορφιά του νησιού, το Vora αποτυπώνει την ιδανική ισορροπία μεταξύ του σύγχρονου σχεδιασμού και των πλούσιων παραδόσεων της Σαντορίνης. Αυτή η αφοσίωση στη λεπτομέρεια και η εξατομικευμένη εξυπηρέτηση επεκτείνεται πέρα από τις απλές ανέσεις, προσκαλώντας τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τοποθεσίες του νησιού που βρίσκονται μακριά από τα εμπορευματοποιημένα τουριστικά μονοπάτια. Μέσα στην ιδιωτικότητα και την άνεση του Vora, οι ταξιδιώτες μπορούν να ανακαλύψουν την αυθεντική Σαντορίνη μέσα από τις μυρωδιές, τις γεύσεις και τα μαγευτικά τοπία της, κάνοντας κάθε διαμονή ένα αποκλειστικό ταξίδι στην καρδιά των Κυκλάδων.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στη Σαντορίνη

The Bold Type Hotel, a Member of Design Hotels


Στην καρδιά της Πάτρας, το The Bold Type Hotel, a Member of Design Hotels είναι η επιτομή της σύγχρονης πολυτέλειας και της σχεδιαστικής καινοτομίας. Στεγασμένο σε ένα κλασικό κτίριο, αυτό το ξενοδοχείο 5 αστέρων σε στυλ μπουτίκ συνδυάζει την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Άνω Πόλης με μια τολμηρή, σύγχρονη αισθητική. Ο πρώτος ιδιοκτήτης του εντυπωσιακού αυτού κτιρίου, ο κος Γαλανόπουλος, είχε ως στόχο να δημιουργήσει ένα κτίριο που θα τραβούσε την προσοχή των επισκεπτών, κάτι το οποίο συμβαίνει μέχρι και σήμερα. Ο μινιμαλιστικός εσωτερικός σχεδιασμός έρχεται σε έντονη αντίθεση με το παραδοσιακό, αποτυπώνοντας την ουσία της σύγχρονης πολυτέλειας και αποτίοντας ταυτόχρονα φόρο τιμής στο ιστορικό παρελθόν του κτιρίου. Κάθε ένας από τους τέσσερις ορόφους του ξενοδοχείου αποκαλύπτει ένα μοναδικό χρωματικό θέμα που εναρμονίζεται με την αρχική παλέτα του κτιρίου, από το πράσινο που απηχεί τη βλάστηση του κήπου μέχρι το βαθύ κόκκινο που αντανακλά το χρώμα των πετρών του αρχαίου Ωδείου, καταλήγοντας σε ένα σχέδιο που έχει ταυτόχρονα συνοχή και γοητεία.

Ως ένα από τα πολυτελή ξενοδοχεία στην Πάτρα, το The Bold Type Hotel, a Member of Design Hotels διακρίνεται όχι μόνο για το σχεδιασμό του, αλλά και για τη δέσμευσή του στην εξατομικευμένη φιλοξενία και τη βιωσιμότητα. Τα δέκα δωμάτια και οι σουίτες του ξενοδοχείου, καθένα από τα οποία είναι ένας χώρος σύγχρονης κομψότητας, συμπληρώνονται από έναν υπέροχο κήπο και ένα εξαιρετικό εστιατόριο που μετατρέπει τα τοπικά υλικά σε γαστρονομικά αριστουργήματα. Η θέα στον τελευταίο όροφο, αποκλειστικά για τους ενοίκους του ξενοδοχείου, προσφέρει πανοραμική θέα στα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Πάτρας, όπως το κάστρο και το Αρχαίο Ρωμαϊκό Ωδείο.

Με παροχές όπως ένας σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, το The Bold Type Hotel, a Member of Design Hotels βαδίζει προς τους στόχους της βιωσιμότητας, απευθυνόμενο στους ταξιδιώτες με περιβαλλοντική συνείδηση. Ακριβώς σε ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της Πάτρας, οι επισκέπτες καλούνται να γνωρίσουν ένα μείγμα πολυτέλειας, σχεδιασμού και εξατομικευμένων υπηρεσιών που καθιστά το The Bold Type Hotel, a Member of Design Hotels ένα ορόσημο από μόνο του, ενσαρκώνοντας την ουσία της σύγχρονης πολυτέλειας στη γεμάτη ζωντάνια πόλη της Πάτρας.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Πάτρα

Εξερευνώντας αυτά τα 8 design ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, ταξιδέψαμε από τις γαλήνιες ακτές της Πελοποννήσου μέχρι τη δραματική καλντέρα της Σαντορίνης, αποκαλύπτοντας το μοναδικό μείγμα πολυτέλειας, ιστορίας και σχεδιασμού του κάθε προορισμού. Αυτά τα ξενοδοχεία δεν προσφέρουν μόνο εξαιρετική διαμονή, αλλά αποτελούν επίσης μια πύλη προς την πλούσια ποικιλομορφία και ομορφιά της Ελλάδας, προσκαλώντας τους ταξιδιώτες να αφεθούν σε εμπειρίες που ενισχύουν τον πολιτισμό και τη φινέτσα της χώρας μας όπως ποτέ άλλοτε. Είτε σας ελκύουν τα γαλήνια παραθαλάσσια καταφύγια, οι ρομαντικές αποδράσεις, είτε η διαχρονική κομψότητα ενός ιστορικού κτιρίου, σας προσκαλούν σε ένα ταξίδι για να ανακαλύψετε το ιδανικό design κατάλυμα.

Ο κόσμος των design ξενοδοχείων είναι ευρύς και μπορείτε να ανακαλύψετε πολλά κρυμμένα διαμάντια σε κατηγορίες μας όπως τα ξενοδοχεία με μπουτίκ χαρακτήρα, τα οποία προσφέρουν μια εξατομικευμένη πινελιά δημιουργικότητας και τα πολυτελή ξενοδοχεία, που προσφέρουν μια απόδραση στη χλιδή και τις εκλεπτυσμένες υπηρεσίες. Για όσους έλκονται από την κομψότητα του σύγχρονου σχεδιασμού με ιστορικές πινελιές, τα ιστορικά ξενοδοχεία μας συνδυάζουν το παρελθόν και το παρόν σε εκπληκτικά περιβάλλοντα.

Εξερευνήστε επίσης μοναδικούς συνδυασμούς, όπως ξενοδοχεία με μπουτίκ χαρακτήρα που έχουν υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας για ένα βιώσιμο αλλά ταυτόχρονα κομψό κατάλυμα, ή πολυτελή ξενοδοχεία κοντά σε αμπελώνες για μια γεύση χλιδής μέσα στην ομορφιά των αμπελώνων σε όλο τον κόσμο. Οι κατηγορίες μας, υπόσχονται να αναβαθμίσουν τη διαμονή σας, εξασφαλίζοντας ότι ο επόμενος προορισμός σας θα είναι τόσο οπτικά εμπλουτισμένος για να σας μείνει αξέχαστος.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα social media!
Facebook | Instagram | Twitter | TikTok | LinkedIn | Pinterest




5.292.770

Ξενοδοχεία

60

Κατηγορίες

48.974

Περιοχές

200.232

Πόλεις

× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις