Εξερευνώντας 7 μαγευτικά πεντάστερα ξενοδοχεία που ήταν παλιά κάστρα

18 Απριλιου 2024, της Ακυλίνας Πρίντζιου

Φωτογραφία:  Lough Eske Castle

Αν έχετε ποτέ ονειρευτεί να αποδράσετε σε ένα παραμυθένιο κάστρο γεμάτο πολυτέλεια και ιστορία, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος! Εμείς στην Travelmyth συλλέξαμε σε αυτό το άρθρο μερικά από τα πιο μαγευτικά πεντάστερα ξενοδοχεία που ήταν παλιά κάστρα, καθένα από τα οποία είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που διηγείται ιστορίες μιας άλλης εποχής. Συνδυάζοντας τη μαγεία της ιστορίας με την κορυφαία σύγχρονη άνεση, αυτά τα ξενοδοχεία - κάστρα προσφέρουν μια πραγματικά διαχρονική εμπειρία διαμονής.

Από τις προσόψεις τους που καλύπτονται από κισσούς μέχρι τους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους τους, κάθε κάστρο προσκαλεί τους επισκέπτες να συμμετάσχουν στο ζωντανό κομμάτι της ιστορίας που τα απαρτίζει. Ελάτε μαζί μας καθώς διασχίζουμε τους διαδρόμους του χρόνου σε ένα εικονικό ταξίδι σε 7 μαγευτικά ξενοδοχεία - πρώην κάστρα με ανέσεις 5 αστέρων στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία και βυθιστείτε σε έναν κόσμο όπου κάθε πέτρα, κάθε διάδρομος και κάθε αψίδα αφηγείται μια ιστορία ιπποτών και ευγένειας.

Glenapp Castle


Στο γραφικό Ayrshire της Σκωτίας, βρίσκεται το Glenapp Castle, ένα 5άστερο ξενοδοχείο - πρώην κάστρο που προσκαλεί τους επισκέπτες σε ένα αξέχαστο ταξίδι στην πολυτέλεια και την ιστορία. Αρχικά, το κάστρο αποτελούσε μέρος του κτήματος Glenapp, το οποίο διαχειριζόταν ο κόμης του Όρκνεϊ. Το 1870, το κάστρο μεταμορφώθηκε, με το εξωτερικό και το εσωτερικό του να επιδεικνύουν πλέον ένα αρμονικό μείγμα γοτθικού και αναγεννησιακού στυλ.

Ως μέλος του ομίλου Relais & Châteaux, το Glenapp Castle προσφέρει μία εξαιρετική εμπειρία διαμονής σε όλους τους επισκέπτες του. Κάθε τμήμα του κάστρου, από την αυθεντική επίπλωση εποχής μέχρι τους υπέροχους κήπους του, έχει δημιουργηθεί με σκοπό να προσφέρει τη μέγιστη πολυτέλεια και γαλήνη. Εκτός από τις εξαιρετικές υπηρεσίες, το ξενοδοχείο διαθέτει απολαυστική κουζίνα και ξεχωρίζει ως ένα από τα ξενοδοχεία που δέχονται σκύλους στη Σκωτία, παρέχοντας ένα ζεστό και πολυτελές καλωσόρισμα τόσο στους επισκέπτες όσο και στους τετράποδους συντρόφους τους.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία 5 αστέρων που ήταν παλιά κάστρα στη Σκωτία

Lough Eske Castle


Το Lough Eske Castle στην Ιρλανδία, γεμάτο ιστορία, αντιπροσωπεύει τη βαθιά κληρονομιά του Ντόνεγκαλ. Η ιστορία αυτού του κάστρου είναι τόσο περίπλοκη όσο και η κατασκευή του, με τη χρήση τοπικής πέτρας που μεταφέρθηκε από άλογα Clydesdale, μεταφέροντας νοητά τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι σε εποχές κατάκτησης, καταστροφής και αποκατάστασης. Αρχικά οχυρό των ισχυρών φατριών O'Donnell του 14ου αιώνα, και αργότερα έδρα εύπορων γαιοκτημόνων και επιτομή της εδουαρδιανής κομψότητας, το σημερινό Lough Eske Castle ανεγέρθηκε το 1861 στη θέση του παλιού αρχοντικού Brooke Mansion. Για πάνω από 150 χρόνια, αυτό το κάστρο προσφέρει την εμπειρία της ζεστής φιλοξενίας του Ντόνεγκαλ, έχοντας φιλοξενήσει στους χώρους του επισκέπτες απ' όλο τον κόσμο, και συνεχίζει αυτή την παράδοση μέχρι και σήμερα.

Ως βραβευμένο τουριστικό θέρετρο, σπα και χώρος για γάμους, το Lough Eske Castle δεν είναι μόνο γεμάτο ιστορία αλλά και πολυτέλεια, καθώς διαθέτει 97 εντυπωσιακά δωμάτια και σουίτες, το καθένα προσεκτικά σχεδιασμένο ώστε να αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά του κάστρου, προσφέροντας ταυτόχρονα σύγχρονη πολυτέλεια. Τα καταλύματα κυμαίνονται από τα γραφικά Courtyard Rooms μέχρι τις σύγχρονες Garden Suites που ανοίγουν απευθείας στους κήπους του κάστρου. Για μια ανεπανάληπτη εμπειρία, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν τις πολυτελείς Junior Suites ή να αφεθούν στην ιστορική μεγαλοπρέπεια της σουίτας Major General White Suite στο αρχικό τμήμα του κάστρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Lough Eske Castle αναγνωρίζεται επίσης ως ένα από τα ξενοδοχεία με σπα στην Ιρλανδία, προσφέροντας μια γαλήνια απόδραση όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να αναζωογονηθούν, περιτριγυρισμένοι από τη διαχρονική κομψότητα του κάστρου και τη φυσική ομορφιά της κομητείας του Ντόνεγκαλ.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία 5 αστέρων που ήταν παλιά κάστρα στην Ιρλανδία

Fairmont Banff Springs


Με τοποθεσία στο Εθνικό Πάρκο του Μπανφ, ένα θαύμα ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, το Fairmont Banff Springs είναι από μόνο του ένα κομμάτι ιστορίας με μια πινελιά παραμυθένιας γοητείας, από την ίδρυσή του το 1888. Αφού αναγεννήθηκε από τις στάχτες μιας πυρκαγιάς που ξέσπασε στις αρχές του 20ου αιώνα, αυτό το μεγαλοπρεπές ξενοδοχείο αποκαταστάθηκε με φροντίδα, και μετατράπηκε σε ένα θέαμα που κόβει την ανάσα. Περιτριγυρισμένο από βουνά και τυλιγμένο στην ομορφιά του φυσικού κόσμου, το κατάλυμα αυτό προσφέρει μία διαμονή που μοιάζει πραγματικά με ένα ταξίδι στο χρόνο.

Στο Fairmont Banff Springs, θα συναντήσετε ένα εκπληκτικό γήπεδο γκολφ 27 τρυπών, ανάμεσα στα επιβλητικά βουνά, καθιστώντας το ένα από τα ξενοδοχεία κοντά σε γήπεδα γκολφ στον Καναδά. Το ξενοδοχείο είναι ένας θησαυρός από δραστηριότητες. Είτε κατεβαίνετε τις πίστες του σκι είτε χαλαρώνετε από το καθημερινό άγχος στο εκτεταμένο σπα του, θα βρείτε σίγουρα τη δραστηριότητα που σας ταιριάζει. Τα δωμάτια, που ποικίλλουν σε στυλ, είναι ζεστά και φιλόξενα, ενώ πολλά από αυτά διατηρούν στοιχεία της αρχικής αρχιτεκτονικής του ξενοδοχείου. Ιδανικό είτε για μια απόδραση για γκολφ είτε για μια χαλαρωτική διαμονή με τακτικές επισκέψεις στο σπα, το Fairmont Banff Springs συνδυάζει με εξαιρετικό τρόπο την ιστορική κληρονομιά του με τη σύγχρονη πολυτέλεια στην καρδιά των «Canadian Rockies».

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία 5 αστέρων που ήταν παλιά κάστρα στον Καναδά

Althoff Grandhotel Schloss Bensberg


Σε απόσταση αναπνοής από την Κολωνία, το Althoff Grandhotel Schloss Bensberg εντυπωσιάζει με τον συνδυασμό ιστορικής κομψότητας και σύγχρονης χλιδής. Κατασκευασμένο τον 18ο αιώνα, εμπνευσμένο από τη χλιδή των Βερσαλλιών και του Κάστρου του Γουίντσεστερ, αυτό το πρώην κάστρο χρησίμευσε αρχικά ως βασιλικό κατάλυμα και τόπος κυνηγιού. Με την πάροδο των ετών, οι τοίχοι του αγκάλιασαν ποικίλους ρόλους - από στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι οικοτροφείο, ακόμη και καταφύγιο για όσους είχαν ανάγκη. Έχοντας μετατραπεί σε ξενοδοχείο 5 αστέρων, συνυφαίνει άψογα το πλούσιο παρελθόν του με τις σημερινές πολυτέλειες, προσφέροντας παράλληλα εκπληκτική θέα στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας και τον κόλπο.

Διαθέτοντας 77 δωμάτια και 34 πολυτελείς σουίτες, το Althoff Grandhotel Schloss Bensberg υπόσχεται μια εμπειρία που μοιάζει πραγματικά βασιλική, γεμάτη πολυτέλεια και εκλέπτυνση. Το γκουρμέ εστιατόριο του ξενοδοχείου αποτελεί ένα μέρος γαστρονομικής μαεστρίας, μετατρέποντας κάθε δείπνο σε μια εξαιρετική εμπειρία. Το σπα του προσφέρει έναν χώρο γαλήνης, με ηρεμιστικές θεραπείες και περιποιήσεις. Γνωστό ως ένα από τα ξενοδοχεία για μήνα του μέλιτος στη Γερμανία, αυτό το ξενοδοχείο δημιουργεί μια ρομαντική ατμόσφαιρα μέσα στο ιστορικά κομψό περιβάλλον του, ιδανικό για όσους αναζητούν ένα αρμονικό μείγμα ρομαντισμού, ιστορικής γοητείας και χλιδής.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία 5 αστέρων που ήταν παλιά κάστρα στη Γερμανία

Chateau Herálec Boutique Hotel & Spa by L'Occitane


Ετοιμαστείτε για μια βουτιά στις σελίδες της ιστορίας με μια επίσκεψη στο Chateau Herálec Boutique Hotel & Spa by L'Occitane, το οποίο βρίσκεται στα γραφικά Τσεχικά Υψίπεδα. Ο πύργος, με ρίζες που ξεκινούν από τον 13ο αιώνα, έχει ωριμάσει με χάρη σαν καλό κρασί, εξελισσόμενος από ένα ιστορικό οχυρό με μεγαλοπρεπείς κόκκινους πύργους σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων σε στιλ μπουτίκ. Κάθε πέτρα και διάδρομος ψιθυρίζει ιστορίες του παρελθόντος, ενώ προσφέρει τις ανέσεις και τις πολυτέλειες του παρόντος. Σε ιδανική τοποθεσία, σε κοντινή απόσταση από την Πράγα, το Μπρνο και τη Βιέννη, αυτό το μαγευτικό κάστρο καλωσορίζει τους επισκέπτες ακόμη κι αν φτάσουν με ελικόπτερο, προσθέτοντας μια παραμυθένια νότα στην εμπειρία διαμονής τους.

Στο Chateau Herálec Boutique Hotel & Spa by L'Occitane, γνωστό ως ένα ξενοδοχείο για οικογενειακές διακοπές στην Τσεχία, οι επισκέπτες όλων των ηλικιών τυγχάνουν βασιλικής φιλοξενίας και καλούνται να απολαύσουν πολυτελείς ανέσεις. Το σπα λειτουργεί ως ένας ήσυχος χώρος, προσφέροντας αναζωογόνηση με τη σειρά φυσικών προϊόντων για το σώμα και την ψυχή. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες καλούνται να ζήσουν μία γαστρονομική περιπέτεια, όπου οι παραδοσιακές γεύσεις συνδυάζονται επιδέξια με τη σύγχρονη πολυτέλεια. Αυτό το ξενοδοχείο - κάστρο εξασφαλίζει μια αξέχαστη διαμονή, συνδυάζοντας περίτεχνα την ιστορική κομψότητα με τις σύγχρονες ανέσεις, δημιουργώντας διαρκείς αναμνήσεις για τους επισκέπτες του.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία 5 αστέρων που ήταν παλιά κάστρα στην Τσεχία

Castillo Hotel Son Vida, a Luxury Collection Hotel, Mallorca - Adults Only


Το Castillo Hotel Son Vida, a Luxury Collection Hotel, Mallorca - Adults Only στη Μαγιόρκα της Ισπανίας, ενσωματώνει θαυμάσια την πλούσια ιστορική κληρονομιά της περιοχής. Στεγασμένο σε ένα πρώην κάστρο του 13ου αιώνα, το ξενοδοχείο συνδυάζει περίτεχνα τα ιστορικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά με μια συλλογή από εκλεπτυσμένες αντίκες και εξέχοντα έργα τέχνης από καταξιωμένους καλλιτέχνες. Η προσεκτική μετατροπή του σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων αποκλειστικά για ενήλικες ήταν επιτυχής, καθώς κατάφερε να διατηρήσει τις ιστορικές του ρίζες και ταυτόχρονα να προσθέσει σύγχρονες ανέσεις για να ικανοποιήσει τα εκλεπτυσμένα γούστα των σύγχρονων επισκεπτών.

Το ξενοδοχείο διαθέτει 164 δωμάτια και σουίτες, κάθε ένα από τα οποία είναι σχεδιασμένο με τέχνη ώστε να αντικατοπτρίζει τη μοναδική ομορφιά και γοητεία της Μαγιόρκα. Το ξενοδοχείο βρίσκεται ανάμεσα σε τρία υπέροχα γήπεδα γκολφ, προσφέροντας στους επισκέπτες απαράμιλλες ευκαιρίες αναψυχής. Το Castillo Hotel Son Vida Spa, το οποίο διαθέτει ένα 24ωρο γυμναστήριο, και μια σειρά από επιλογές εστίασης, από το εκλεκτό φαγητό στο El Castell μέχρι το κομψό Pool Bar, αξιοποιούν την εκπληκτική πανοραμική θέα στον κόλπο της Πάλμα, εξασφαλίζοντας μια αξέχαστη διαμονή.

Ως ένα από τα ξενοδοχεία μόνο για ενήλικες στην Ισπανία, το Castillo Hotel Son Vida, a Luxury Collection Hotel, Mallorca - Adults Only αποτελεί μια γαλήνια όαση, προσφέροντας στους επισκέπτες άνω των 16 ετών ένα αποκλειστικό κατάλυμα. Οι σουίτες, φωτεινές και ευρύχωρες, προσφέρουν ασύγκριτη θέα στον κόλπο της Πάλμα, στα γύρω γήπεδα γκολφ και στους καταπράσινους κήπους του ξενοδοχείου. Το κατάλυμα αυτό είναι η ενσάρκωση της ηρεμίας, καθώς απευθύνεται σε πεπειραμένους ταξιδιώτες, είτε πρόκειται για ζευγάρια που αναζητούν μια ρομαντική απόδραση, είτε για φίλους που θέλουν να δημιουργήσουν μοναδικές στιγμές μαζί, είτε για λάτρεις του γκολφ. Με τοποθεσία στην κορυφή ενός λόφου, το ξενοδοχείο εκπέμπει μια γαλήνια και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, ιδανική για τους λάτρεις της πολυτέλειας.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία 5 αστέρων που ήταν παλιά κάστρα στην Ισπανία

Six Senses Fort Barwara Sawai Madhopur


Η εξερεύνησή μας ολοκληρώνεται με το Six Senses Fort Barwara Sawai Madhopur στο Ρατζαστάν της Ινδίας. Αυτό το επιβλητικό κτίσμα ήταν αρχικά ένα φρούριο του 14ου αιώνα και αργότερα μετατράπηκε σε βασιλική κατοικία. Το επιφανές παρελθόν του προσδίδει στην τοποθεσία μια βαθιά και μαγευτική ιστορική γοητεία. H αξιοσημείωτη προσπάθεια αποκατάστασης του κτιρίου έχει μετατρέψει με επιδεξιότητα δύο παλάτια και δύο ναούς εντός των ορίων του φρουρίου. Ο σχεδιασμός του θέρετρου αποτυπώνει υπέροχα το μεγαλείο μιας βασιλικής εποχής που εκτείνεται πάνω από 700 χρόνια στο παρελθόν, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική εικόνα του πολυτελούς και υπέροχου κόσμου της βασιλικής οικογένειας του Ρατζαστάν.

Το Six Senses Fort Barwara Sawai Madhopur διακρίνεται ως ένα από τα ξενοδοχεία με θερμαινόμενη πισίνα στην Ινδία, παρέχοντας μια πληθώρα πολυτελών ανέσεων για μια εξαιρετική εμπειρία διαμονής. Σε απόσταση μόλις τριών ωρών οδικώς από τη Τζαϊπούρ και σε κοντινή απόσταση από το Εθνικό Πάρκο Ranthambore, το ξενοδοχείο λειτουργεί ως ένα ήσυχο κατάλυμα εξατομικευμένων υπηρεσιών. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν την προσεκτική φροντίδα των GEMs (Guest Experience Makers), που εγγυώνται μια διαμονή που συνδυάζει τη βασιλική κομψότητα με την αίσθηση της φιλοξενίας.

Το θέρετρο προσφέρει επίσης έναν συνδυασμό παραδοσιακών και σύγχρονων γαστρονομικών απολαύσεων, αποκλειστικών θεραπειών σπα και προσαρμοσμένων προγραμμάτων ευεξίας. Μαζί με έναν εναέριο χώρο για γιόγκα, αίθουσες για σάουνα και ατμόλουτρα, αλλά και διάφορα ιδιωτικά εστιατόρια, το ξενοδοχείο προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα πολιτιστικής κληρονομιάς και σύγχρονων ανέσεων. Η μετάβαση σε αυτό το παλάτι είναι εξίσου πολυτελής, καθώς χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά SUV για μεταφορά χωρίς εκπομπές ρύπων, που συνοδεύονται από αναψυκτικά και κρύες πετσέτες, εξασφαλίζοντας ένα βασιλικό καλωσόρισμα από την αρχή.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία 5 αστέρων που ήταν παλιά κάστρα στην Ινδία

Καθώς ολοκληρώνουμε αυτή τη μαγευτική περιήγηση σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά ξενοδοχεία - πρώην κάστρα 5 αστέρων στον κόσμο, είναι σαφές ότι κάθε προορισμός προσφέρει κάτι περισσότερο από απλά πολυτελή καταλύματα. Αντιθέτως, παρέχουν ένα πέρασμα στον χρόνο, μια ευκαιρία να βυθιστεί κανείς στο πλούσιο μωσαϊκό της ιστορίας, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τη σύγχρονη άνεση και εξυπηρέτηση. Είτε πρόκειται για το μεγαλοπρεπές Castillo Hotel Son Vida στην Ισπανία είτε για την ιστορική κομψότητα του Six Senses Fort Barwara στην Ινδία, αυτά τα ξενοδοχεία προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες που μένουν στη μνήμη για πολύ καιρό μετά το τέλος του ταξιδιού.

Όσοι από εσάς βρήκατε έμπνευση σε αυτές τις ιστορίες βασιλικής πολυτέλειας σε αυτά τα διατηρητέα ξενοδοχεία, γιατί να μην εξερευνήσετε βαθύτερα τη συλλογή μας από ξενοδοχεία 5 αστέρων που ήταν παλιά κάστρα; Μπορείτε ακόμα και να συνδυάσετε κατηγορίες μας όπως Πολυτελή ξενοδοχεία και Παραλιακά ξενοδοχεία. Κάθε κατηγορία προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού και πολυτέλειας, ιδανική για να σχεδιάσετε την επόμενη αξέχαστη απόδρασή σας.

Δείτε όλα τα ξενοδοχεία 5 αστέρων που ήταν παλιά κάστρα στον κόσμο

Μην ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα social media!
Facebook | Instagram | Twitter | TikTok | LinkedIn | Pinterest




5.292.770

Ξενοδοχεία

60

Κατηγορίες

48.974

Περιοχές

200.232

Πόλεις

× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις