6 στοιχειωμένα ξενοδοχεία-κάστρα για το Halloween

27 Οκτωβριου 2022, της Ιωάννας Χαντζηνταβίδου

Φωτογραφία από:  Parador de Cardona

Boo! Έφτασε σχεδόν αυτή η εποχή του χρόνου! Είστε ενθουσιασμένοι για το Halloween όπως είμαστε και εμείς και ανυπομονείτε να γιορτάσετε αυτή τη μοναδική και τρομακτική νύχτα του Οκτωβρίου; Ποιος δεν έχει φανταστεί τον εαυτό του να σκαλίζει κολοκύθες, να δημιουργεί και να φοράει στολές τρομάζοντας τους γύρω του, να παρακολουθεί ταινίες τρόμου, να τρώει γλυκά και να μοιράζεται ανατριχιαστικές τρομακτικές ιστορίες;

Για τους αρκετά θαρραλέους από εσάς που θέλετε να γιορτάσετε το Halloween με έναν πιο ιδιαίτερο τρόπο τεστάροντας τα όρια σας στο επίκεντρο της παραφυσικής δραστηριότητας, η ομάδα της Travelmyth συγκέντρωσε μερικά μοναδικά, στοιχειωμένα και με ιδιαίτερη ιστορία ξενοδοχεία-κάστρα με πολυάριθμους πρώην κατοίκους που δεν έφυγαν ποτέ και αποφάσισαν να επεκτείνουν τη διαμονή τους. Σε αυτά τα στοιχειωμένα πρώην ξενοδοχεία-κάστρα μπορείτε να διανυκτερεύσετε, να περάσετε μία αξέχαστη και ανατριχιαστική βραδιά και να μπείτε για τα καλά στο πνεύμα του Halloween! Τι λέτε; Τολμάτε να πάτε;

Mercure Blackburn Dunkenhalgh Hotel & Spa


Οι τοίχοι του Mercure Blackburn Dunkenhalgh Hotel & Spa στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στην Αγγλία κρύβουν μία τραγική ιστορία αγάπης. Μπορεί η αγάπη να είναι ένα από τα πιο όμορφα και ισχυρά συναισθήματα, τι συμβαίνει όμως όταν αντί να σε κάνει να νιώθεις ζωντανός σε οδηγεί στον θάνατο; Την απάντηση θα σας την δώσει η Lucette, η Γαλλίδα γκουβερνάντα του κάστρου της οποίας η καρδιά ράγισε από έναν αξιωματικό του στρατού και αποφάσισε να πέσει από τη γέφυρα με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρή στο ποτάμι. Κατά τη διαμονή σας στο 700 ετών εξοχικό, μπορεί να βρείτε το πνεύμα της να περιπλανιέται τυλιγμένο με τα σκισμένα σεντόνια που θάφτηκε ενώ θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις φωτογραφίες που θα τραβήξετε, καθώς πολλοί επισκέπτες έχουν παρατηρήσει τη φιγούρα της να εμφανίζεται σε πολλές από αυτές. Παρά το μαυρισμένο παρελθόν του, το πρώην ξενοδοχείο-κάστρο βρίσκεται σε μία γαλήνια τοποθεσία στην ύπαιθρο του Lancashire και διαθέτει 175 άνετα δωμάτια με παραδοσιακή διακόσμηση, μία μαγευτική εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα 12 μέτρων, ένα κομψά διακοσμημένο εστιατόριο, ένα σύγχρονο γυμναστήριο, 15 αίθουσες συνεδριάσεων και μεγάλη γκάμα θεραπειών σπα.

Kinnitty Castle Hotel


Το Kinnitty Castle Hotel στην Ιρλανδία θεωρείται το απόλυτο γοτθικό ξενοδοχείο-κάστρο για τους κυνηγούς φαντασμάτων και τους λάτρεις του παραφυσικού. Ακόμη και αν δεν πιστεύετε στα παραφυσικά φαινόμενα, αυτό το ξενοδοχείο θα σας αλλάξει γνώμη, καθώς φημίζεται πως φιλοξενεί όχι μόνο πολυάριθμα φαντάσματα αλλά και διάφορες άλλες οντότητες. Πολλοί από τους επισκέπτες έχουν γίνει μάρτυρες παραφυσικής δραστηριότητας στα δωμάτια Geraldine και Elizabeth. Ένα από τα πιο γνωστά πνεύματα που κάνει αισθητή την παρουσία του είναι το Φάντασμα του Μοναχού του Kinnitty, ο οποίος έρχεται πολύ συχνά σε επαφή με τους υπαλλήλους και τους επισκέπτες του κάστρου. Στο κατά τ' άλλα εντυπωσιακό πρώην ξενοδοχείο-κάστρο του 13ου αιώνα περιλαμβάνονται 37 πολυτελή και ξεχωριστά διακοσμημένα δωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, ένα βραβευμένο εστιατόριο με εκλεκτά πιάτα, ένα μπαρ που παίζει παραδοσιακή ιρλανδική μουσική, ένα γήπεδο τένις και 7 εγκαταστάσεις δεξιώσεων για εταιρικές συναντήσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις. Η γραφική ιρλανδική ύπαιθρος, η ειδυλλιακή τοποθεσία που αναδεικνύει τη βασιλική ατμόσφαιρα και τα χρώματα που αναδύουν ένα αίσθημα κύρους θα σας κάνουν να νιώσετε σαν να είστε μέρος ενός μεσαιωνικού παραμυθιού. Για την απόλυτη εμπειρία μπορείτε να απολαύσετε το αγαπήμενο σας βιβλίο στο μπαρ της βιβλιοθήκης και να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας στην τοξοβολία και την ιππασία.

Parador de Cardona


Κάποια ανεξήγητα γεγονότα φαίνεται να συμβαίνουν στο Parador de Cardona στην Ισπανία. Φήμες λένε πως στο ξενοδοχείο κατοικεί ένα φάντασμα το οποίο κάνει αισθητή την παρουσία του μετακινόντας τα έπιπλα και δημιουργεί αναστάτωση στο δωμάτιο 712 του ξενοδοχείου. Μία διανυκτέρευση στο απόκοσμο αυτό πρώην κάστρο του 9ου αιώνα και δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε από τη φασαρία και το άγχος. Με τη μοναδική θέα της Cardona που απλώνεται γύρω από το ξενοδοχείο θα εκτιμήσετε ακόμα περισσότερο τη γοητεία αυτού του μεσαιωνικού κάστρου που συνδυάζει αρμονικά τη μεσαιωνική μεγαλοπρέπεια, την ιστορική ατμόσφαιρα, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τα γοτθικά στοιχεία. Στις εγκαταστάσεις του μπορείτε να απολαύσετε την εκλεκτή κουζίνα στο μεσαιωνικού στυλ εστιατόριο με θέα το υπέροχο ορεινό τοπίο, κομψά αριστοκρατικά δωμάτια, για μία πιο άνετη διαμονή, καθώς και όλες τι απαραίτητες ανέσεις. Σίγουρα μία νύχτα στο κάστρο θα σας προσφέρει μία ανατριχιαστική και αξέχαστη εμπειρία.

Castello Dal Pozzo


Με ιστορία που χρονολογείται πίσω στον 10ο αιώνα στην Ιταλία και με εξαιρετική τοποθεσία κοντά στη λίμνη Ματζόρε, το πρώην κάστρο κρύβει στα θεμέλια του μία σπαρακτική ιστορία 2 νεαρών εραστών. Σύμφωνα με τον θρύλο, ο λόρδος Αλμπέρτο και η οικογένειά του ζούσαν στο κάστρο τον 14ο αιώνα. Σε μία περίοδο πολέμου ένας νεαρός σε ηλικία λοχαγός έφτασε στην περιοχή για να προετοιμαστεί για μία μάχη με ένα γειτονικό κράτος και σχεδόν αμέσως ερωτεύτηκε την κόρη του λόρδου. Με τον λόρδο Αλμπέρτο να μην είναι σύμφωνος με αυτόν το δεσμό, ο λοχαγός διατάχθηκε να μείνει μακριά από το κάστρο και η κόρη φυλακίστηκε στον πύργο. Ανήμπορη να ξεχάσει τα συναισθήματά της για τον καπετάνιο και να φύγει από τον πύργο, αρνίοταν να φάει το οτιδήποτε και έτσι βρήκε τραγικό θάνατο εξαιτίας της πληγωμένης της καρδιάς. Σήμερα, μάρτυρες ισχυρίζονται πως μία φιγούρα που μοιάζει με την άτυχη κοπέλα περιφέρεται μέσα στο κάστρο και περιμένει τον καπετάνιο της να έρθει να την βρει στη λίμνη. Το Castello Dal Pozzo, πέρα από τη μοναδική του ιστορία, δεν είναι μόνο απίστευτα γοητευτικό, αλλά και το ιδανικό μέρος για ένα τρομακτικό Halloween. Περάστε τις ιδιαίτερες αυτές μέρες του φθινοπώρου στα κομψά και καλόγουστα διακοσμημένα δωμάτια και τις σουίτες που αναδεικνύουν τη βασιλική ιστορική ατμόσφαιρα, δοκιμάστε την παραδοσιακή κουζίνα, ανακαλύψτε μοναδικές γεύσεις στα μπαρ και τα γκουρμέ εστιατόρια και μην παραλείψετε να χαλάρωσετε στην εξωτερική πισίνα. Σίγουρα θα το χρειαστείτε!

Dragsholm Slot


Αν σχεδιάζετε την ανατριχιαστική εξόρμηση σας για τον Οκτώβριο, τότε το Dragsholm Slot στη Δανία θα γίνει ο αγαπημένος σας Halloween προορισμός. Παρά το γεγονός πως είναι τοποθετημένο σε μία ειρηνική και ήρεμη τοποθεσία, αυτό το εντυπωσιακό πρώην κάστρο μόνο ηρεμία δεν μεταδίδει στους επισκέπτες του καθώς φημολογείται πως είναι στοιχειωμένο από 3 φαντάσματα, με το πιο γνωστό το φάντασμα του κόμη του Bothwel ο οποίος έπειτα από τη φυλάκιση του στο κάστρο, βρήκε τραγικό θάνατο στο μπουντρούμι του το 1578. Τα άλλα 2 φαντάσματα που στοιχειώνουν το ξενοδοχείο είναι τα πνεύματα μίας πρώην καμαριέρας και η κόρη ενός από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Γνωρίζοντας την ιστορία του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες μπορούν να διανυκτερεύσουν στα πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια του, τα οποία είναι διακοσμημένα έτσι ώστε να φαίνεται το πλούσιο παρελθόν του, να διευρύνουν του γευστικούς τους ορίζοντες στο Dragsholm Slot Gourmet ή στο Bistro, να οργανώσουν συνέδρια στις πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδριάσεων και να απολαύσουν τον χρόνο τους με γιόγκα, κολύμπι στον κόλπο Sejerø, γκολφ στο Dragsholm Golf Club, γευσιγνωσία κρασιού και πολλές άλλες δραστηριότητες.

Φωτογραφία της Kirstine Fryd

Fairmont Banff Springs


Στην καρδιά ενός μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO στον Καναδά, το θρυλικό πρώην κάστρο θα σας προσφέρει την πιο βασιλική και ανατριχιαστική εμπειρία διαμονής καθώς υπάρχουν φήμες πως φιλοξενεί έναν μακροχρόνιο κάτοικο. Συγκεκριμένα, το φάντασμα ενός γκρουμ εμφανίζεται στους επισκέπτες για να τους βοηθήσει και έπειτα εξαφανίζεται. Χωρίς να είναι βέβαιο, η ιστορία λέει πως είναι το πνεύμα ενός πρώην υπαλλήλου που πέθανε αμέσως μετά τη συνταξιοδότησή του. Εκτός αυτού, ορισμένοι επισκέπτες ισχυρίστηκαν επίσης πως ένιωσαν ένα παράξενο τσούξιμο καθώς βρισκόντουσαν στη σκάλα, εκεί που κάποτε βρέθηκε νεκρή μία νύφη. Διαθέτοντας 745 πολυτελή δωμάτια και σουίτες με κορυφαίες ανέσεις και πανοραμική θέα στο βουνό, ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και aquatic center, θεραπείες σπα για την απόλυτη χαλάρωση έπειτα της συνάντησης σας με τους πρώην κατοίκους, χώρους εκδηλώσεων για τη διεξαγωγή συνεδρίων και εκλεκτά εστιατόρια με παραδοσιακή και διεθνή κουζίνα, το Fairmont Banff Springs είναι το τέλειο αλπικό καταφύγιο για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας στο έπακρο και να περάσετε αξέχαστες ανατριχιαστικές στιγμές.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και ετοιμαστείτε για την απόλυτη τρομακτική εμπείρια. Επιλέξτε ποια τρομακτική ιστορία θα θέλατε να αναβιώσετε, κλείστε το αντίστοιχο ξενοδοχείο-κάστρο στην Travelmyth και ανακαλύψτε περισσότερα στοιχειωμένα ξενοδοχεία συνδυασμένα με τις μοναδικές μας κατηγορίες:

Δείτε τα καλύτερα στοιχειωμένα-ιστορικά ξενοδοχεία στον κόσμο
Δείτε τα καλύτερα στοιχειωμένα-φιλικά για οικογένειες ξενοδοχεία στον κόσμο
Δείτε τα καλύτερα στοιχειωμένα ξενοδοχεία ιδανικά για νιόπαντρους στον κόσμο
Δείτε τα καλύτερα στοιχειωμένα-πολυτελή ξενοδοχεία στον κόσμο
Δείτε τα καλύτερα στοιχειωμένα ξενοδοχεία με νυχτερινή ζωή στον κόσμο
Δείτε τα καλύτερα στοιχειωμένα ξενοδοχεία με πισίνα στον κόσμο
Δείτε τα καλύτερα στοιχειωμένα ξενοδοχεία με σπα στον κόσμο

Μη ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα social media!
Facebook | Instagram | Twitter | TikTok | LinkedIn | Pinterest




5.292.772

Ξενοδοχεία

60

Κατηγορίες

48.974

Περιοχές

200.232

Πόλεις

× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις