8 εντυπωσιακά ξενοδοχεία με κάψουλες σε Ασία και Ευρώπη

18 Νοεμβριου 2022, της Ιωάννας Χαντζηνταβίδου

Φωτογραφία από:  Optimi Rooms Bilbao

Είναι πολύ σημαντικό τα ταξίδια να μην θεωρούνται πλέον πολυτέλεια και ένα άπιαστο όνειρο, αλλά κάτι που κάθε άνθρωπος μπορεί να πραγματοποιήσει και να απολαύσει. Σήμερα, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές διαμονής, οικονομικά προσιτές προς όλους, που δίνουν την ευκαιρία σε περισσότερα άτομα να ταξιδέψουν. Τα capsule hotels, εκτός του ότι ανήκουν στα πιο ιδιαίτερα είδη ξενοδοχείων, μπορούν επίσης να προσφέρουν μια πλούσια και μοναδική εμπειρία διαμονής σε προσιτή τιμή. Η διαμονή σε ένα ξενοδοχείο με κάψουλες μπορεί να αποτελεί καινοτομία για μερικούς ανθρώπους, όμως, η αλήθεια είναι ότι αυτό το είδος ξενοδοχείου υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής προτίμηση, ιδίως για ανθρώπους που ταξιδεύουν συχνά για δουλειά ή για ταξιδιώτες που είναι περίεργοι να δοκιμάσουν κάτι νέο και ασυνήθιστο.

Το πρώτο capsule hotel άνοιξε το 1979 στην Οσάκα στην Ιαπωνία και σχεδιάστηκε από τον Kisho Kurokawa. Χρησιμοποιήθηκε ως μια οικονομική λύση για τους υπάλληλους, οι οποίοι έχαναν το τελευταίο τρένο για το σπίτι τους και χρειάζονταν ένα μέρος για να διανυκτερεύσουν. Τα ξενοδοχεία αυτά είναι γνωστά και ως sleep pods ή cube hotels και περιλαμβάνουν μικρά δωμάτια στο μεγέθος ενός κρεβατιού (τις γνωστές κάψουλες). Πολλά από αυτά παρέχουν ξεχωριστούς χώρους, ορόφους και κοιτώνες για άνδρες και γυναίκες επισκέπτες, ενώ άλλα απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες ή άνδρες. Συνηθίζεται να είναι κομψά, εξοπλισμένα με αντικείμενα τελευταίας τεχνολογίας και πιο ευρύχωρα από ότι πιστεύετε, ενώ ορισμένα από αυτά έχουν ιδιαίτερη διακόσμηση. Ακόμα, ενδέχεται να διαθέτουν κοινόχρηστα μπάνια, κουζίνα ή εστιατόριο, ντουλάπια, αίθουσες ψυχαγωγίας και αποδυτήρια καθώς και παροχές υψηλής ποιότητας. Παρά το γεγονός ότι εστιάζουν κυρίως στην απλότητα και τον μινιμαλισμό δεν σημαίνει πως μένουν απλά στο να παρέχουν μόνο τα απαραίτητα και τις βασικές ανέσεις.

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε ξενοδοχεία με κάψουλες από την Ασία μέχρι την Ευρώπη και σε πολλές χώρες όπως η Ολλανδία, η Ελβετία, η Εσθονία, η Ισπανία και η Πολωνία. Στην Travelmyth επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε κάποια από τα αγαπήμενα μας:

Capsule Hostels Tallinn


Το Capsule Hostels Tallinn, που βρίσκεται στο γραφικό Ταλίν, είναι ένα καινοτόμο και εξωπραγματικό ξενοδοχείο με κάψουλες που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε στο διάστημα. Η κάψουλα έχει μοντέρνο σχεδιασμό και το εσωτερικό της, σε συνδυασμό με το φωτισμό του δωματίου (ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης κάτω από τις αποχρώσεις του γαλαξία) θα σας κάνει να αισθανθείτε πως κοιμάστε σε διαστημόπλοιο. Στο ξενοδοχείο υπάρχουν μικτοί κοιτώνες, καθώς και κοιτώνες μόνο για γυναίκες και κάθε θάλαμος περιλαμβάνει τηλεόραση με επίπεδη οθόνη, WiFi, ακουστικά, ωτοασπίδες, καθρέφτη και υποδοχές USB. Εκτός από αυτές τις πολυτελείς παροχές και τις σύγχρονες ανέσεις, αυτό το θεματικό capsule hotel περιλαμβάνει επίσης ντουλάπια με κωδικό ασφαλείας, κοινόχρηστη κουζίνα, μηχάνημα αυτόματης πώλησης και σαλόνι όπου μπορείτε να συναντήσετε ανθρώπους από όλο τον κόσμο και να κάνετε μοναδικές συζητήσεις.

CityHub Amsterdam


Το CityHub Amsterdam στο Άμστερνταμ είναι ένα πραγματικά άνετο και ιδιαίτερο capsule hotel υψηλής τεχνολογίας που συνδυάζει τέλεια τη λειτουργικότητα, τη ζωντανή ατμόσφαιρα, τα old-school vibes και τον εκσυγχρονισμό καθιστώντας το ιδανικό μέρος για ψηφιακούς νομάδες και σόλο ταξιδιώτες. Αυτό το εντυπωσιακό ξενοδοχείο περιλαμβάνει υπερσύγχρονες και άνετες κάψουλες, ολλανδικές πρίζες και βύσματα USB, δωρεάν WiFi, ελεγχόμενο φωτισμό, ενσωματωμένα ηχεία με πρόσβαση Bluetooth, ένα self-service μπαρ και ένα σαλόνι για να διασκεδάσετε και να κάνετε φίλους από όλο τον κόσμο. Ανακαλύψτε τα κρυμμένα διαμάντια του Άμστερνταμ μέσω της εφαρμογής του ξενοδοχείου και λάβετε τις καλύτερες συμβουλές από τους φιλικούς City Hosts. Αν σας αρέσει ο ψηφιακός τρόπος ζωής και η διαμονή σε ξενοδοχείο, αυτό το capsule hotel είναι το ιδανικό για εσάς.

Optimi Rooms Bilbao


To Optimi Rooms Bilbao στο Μπιλμπάο είναι ένα υπερσύγχρονο φουτουριστικό ξενοδοχείο με πολυτελείς και μοντέρνες κάψουλες που μοιάζουν βγαλμένες από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το πράσινο στους τοίχους δημιουργεί την ιδανική αντίθεση με τους λαμπερούς λευκούς μεταλλικούς διαδρόμους και τη μινιμαλιστική εσωτερική διακόσμηση, συνθέτοντας ένα περιβάλλον υψηλής αισθητικής που θα σας συναρπάσει. Απλά μοναδικό! Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε άνετες μονόκλινες και δίκλινες κάψουλες που διαθέτουν βισκοελαστικό κρεβάτι και μαξιλάρια, ακουστικά, συνδέσεις USB και Bluetooth, λυχνίες LED για ρυθμιζόμενη φωτεινότητα και πολλές ακόμα πολυτελείς ανέσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες κάθε σύγχρονου ταξιδιώτη. Μεταξύ των εξαιρετικών εγκαταστάσεων αυτού του συναρπαστικού capsule hotel, οι επισκέπτες θα βρουν επίσης ντουλαπάκια, κοινόχρηστη κουζίνα, τραπεζαρία και αποδυτήρια.

Capsule Hotel - theLAB


To Capsule Hotel - theLAB είναι ένα μοναδικό στο είδος του ξενοδοχείο που βρίσκεται σε προνομιακή τοποθεσία στη γοητευτική παλιά πόλη της Λουκέρνης. Βρίσκεται στο Hirschengraben - Coworking + Innovation, αποτελώντας ιδανική επιλογή διαμονής για επαγγελματίες ταξιδιώτες και δημιουργικούς ψηφιακούς νομάδες. Κάθε θάλαμος είναι εξοπλισμένος με στρώμα ελβετικής ποιότητας, θύρες USB και σύνδεση ρεύματος, καθρέφτη, δωρεάν WiFi, ράφι και αποθηκευτικό χώρο. Το πιο ιδιαίτερο στοιχείο είναι ότι κάθε μία από αυτές έχει τη δική της ξεχωριστή εσωτερική διακόσμηση, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι βρίσκεστε κοντά στη φύση. Μπορεί να δείτε ένα πράσινο δάσος, κόκκινα λουλούδια ή έναν καταγάλανο ουρανό. Ξεκουραστείτε στο κοινόχρηστο σαλόνι (ιδανικό σημείο για κοινωνικοποίηση) και περάστε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στην κάψουλά σας, ενώ θαυμάζετε τις παιχνιδιάρικες λάμψεις του γαλαξιακού χρώματος της οροφής.

KINN Capsule


Το KINN Capsule είναι ένα κομψό μινιμαλιστικό capsule hotel στη Σιγκαπούρη, όπου θα περάσετε τις πιο γαλήνιες διακοπές και θα ξεκουράσετε το σώμα και το μυαλό σας. Διακοσμημένο με nude και απαλές ροζ αποχρώσεις, δημιουργεί ένα κομψό περιβάλλον όπου κυριαρχεί η ισορροπία και η απλότητα, κάτι που θα σας κάνει να αισθανθείτε πως μένετε σε ένα boutique ξενοδοχείο. 72 καλαίσθητες κάψουλες σας περιμένουν και κάθε μία από αυτές διαθέτει 2 θύρες φόρτισης USB και σημεία τροφοδοσίας, απεριόριστο WiFi, φως ανάγνωσης LED, πτυσσόμενο γραφείο και καθρέφτη, καθώς και κρεμάστρες ρούχων. Επιπλέον, σας δίνεται η επιλογή να επιλέξετε ανάμεσα σε μικτούς, γυναικείους και ανδρικούς κοιτώνες. Μεταξύ των εξαιρετικών εγκαταστάσεων του capsule hotel υπάρχουν δύο ντουλαπάκια εξοπλισμένα με καφέ, τσάι και σνακ, ένα κοινόχρηστο σαλόνι, μια τραπεζαρία και μια βεράντα στην οροφή. Αναμφίβολα, στο εκπληκτικό KINN Capsule θα κοιμηθείτε σαν μωρό και θα έχετε τα πιο γλυκά όνειρα!

9h nine hours woman Kanda


Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των γυναικών που ταξιδεύουν solo αυξάνεται όλο και περισσότερο. Και φυσικά κατανοούμε και γνωρίζουμε ότι πάνω απ' όλα, για να απολαύσετε το ταξίδι σας πρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς και άνετες. Το 9h nine hours woman Kanda απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες και είναι σχεδιασμένο για να εκπληρώσει τα όνειρα κάθε μίας που ταξιδεύει solo στο Τόκιο. Κάθε κάψουλα παρέχει μια πετσέτα, ένα σετ άνετων ρούχων για το δωμάτιο, μια οδοντόβουρτσα, άνετες παντόφλες και ένα ντουλάπι. Αναμειγνύοντας αρμονικά μοντέρνα στοιχεία, κορυφαίες ανέσεις, urban vibes και την έννοια του "less is more", αυτό το capsule hotel είναι το απόλυτο και απαραίτητο μέρος για να χαλαρώσετε και να επαναφορτίσετε τις μπαταρίες σας, είτε πρόκειται για ένα μακρύ ταξίδι αναψυχής είτε για μια σύντομη διαμονή που αφορά επαγγελματικούς λόγους.

Nonze Hostel


Το Nonze Hostel είναι ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο στην Κεντρική Πατάγια που αντιπροσωπεύει την ιδέα του ''Sleep, Eat, Drink'' και κάνει άτομα που αναζητούν το διαφορετικό και νέας ηλικίας ταξιδιώτες να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους. Στο συγκεκριμένο capsule hotel διατίθενται άνετες σουίτες-κάψουλες σχεδιασμένες σε ταϊλανδέζικο στιλ και εξοπλισμένες με όλες τις ανέσεις, κοινόχρηστος χώρος με υπολογιστή και τηλεόραση, ιδιωτικό ντουλάπι και ηλεκτρονική θυρίδα ασφαλείας, φως ανάγνωσης σε κάθε κάψουλα και WiFi υψηλής ταχύτητας. Για μία πιο fun διαμονή το ξενοδοχείο διαθέτει τσουλήθρες ώστε να μη χρειαστεί να κατεβαίνετε τις σκάλες για να φτάσετε στα άλλα δωμάτια. Τα ζωηρά χρώματα, η ατμόσφαιρα, τα hipster vibes και η εκπληκτική πανοραμική θέα στη θάλασσα θα κάνουν τη διαμονή σας σε αυτό το capsule hotel αξέχαστη. Κάντε νέους φίλους από όλο τον κόσμο και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό και την καρδιά σας.

Kapsuła Hostel Warszawa


Το Kapsuła Hostel Warszawa, που βρίσκεται στην καρδιά της Βαρσοβίας, προσφέρει την ευκαιρία να ανακαλύψετε τη σύγχρονη γοητεία του κέντρου και την παραμυθένια ομορφιά της Παλιάς Πόλης. Απέχει επίσης περίπου 15 λεπτά με τα πόδια από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Βαρσοβίας. Το capsule hotel αποτελείται από άνετες και ευρύχωρες κάψουλες στα χρώματα της πολωνικής σημαίας (φλογερό κόκκινο και καθαρό λευκό), οι οποίες έχουν σχήμα σαν τετράγωνο κουτί. Τοποθετημένο σε μια εξαιρετική τοποθεσία παρέχει δωρεάν WiFi, θυρίδες ασφαλείας, κοινόχρηστο σαλόνι και αυτόματους πωλητές ποτών και σνακ. Το μοντέρνο αυτό ξενοδοχείο εγγυάται στους επισκέπτες του τις πιο συναρπαστικές και άνετες διακοπές στην πολωνική πρωτεύουσα.

Είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε το χώρο σας με άλλους; Φυσικά, αυτό το είδος ξενοδοχείου δεν ταιριάζει σε όλα τα γούστα και δεν θα είναι η ιδανική επιλογή του καθένα, ωστόσο πρέπει να δοκιμάσετε κάτι για να μπορέσετε να το απορρίψετε. Τα capsule hotels αποδεικνύουν ότι μερικές φορές δεν χρειαζόμαστε πολλά πράγματα για να διασκεδάσουμε και να ζήσουμε μια υπέροχη ταξιδιωτική εμπειρία. Εξάλλου, η ευτυχία βρίσκεται στην απλότητα και την ισορροπία. Και ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να τα λατρέψετε και να μη θελήσετε ποτέ ξανά να μείνετε σε ένα συμβατικό ξενοδοχείο πέντε αστέρων. Αλλά, ακόμη και αν τα μισήσετε, θα είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Αν θέλετε να τα δοκιμάσετε και να βγείτε από το comfort zone σας, επισκεφθείτε την Travelmyth και ανακαλύψτε ακόμα πιο ασυνήθιστα ξενοδοχεία.

Αναζητάτε διαρκώς τις μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες και σας συναρπάζει διαμονή σε ασυνήθιστα ξενοδοχεία και καταλύματα; Διαβάστε άλλες αναρτήσεις στο ιστολόγιό μας για να εμπνευστείτε:

6 μοναδικά Bubble Hotels για την απόλυτη εμπειρία Glamping στην Ελλάδα και τον κόσμο
Ξενοδοχεία - Πρώην Φυλακές ιδανικά για τους λάτρεις της ιστορίας
Ανακαλύψτε ασυνήθιστα ξενοδοχεία στον κόσμο με την Travelmyth
5 Οικογενειακά Ξενοδοχεία-Κάστρα στην Πολωνία

Μη ξεχάσετε να μας ακολουθήσετε στα social media!
Facebook | Instagram | Twitter | TikTok | LinkedIn | Pinterest




5.292.773

Ξενοδοχεία

60

Κατηγορίες

48.974

Περιοχές

200.232

Πόλεις

× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις