Το Garden Park Guest House δεσμεύεται βαθιά για τη διατήρηση του περιβάλλοντος, συνεργαζόμενο επιμελώς με την Green Tourism Ltd. Ο στόχος είναι σαφής - να ελαχιστοποιήσουν το αποτύπωμα άνθρακα και να προωθήσουν βιώσιμες πρακτικές. Αυτές περιλαμβάνουν ενισχυμένα προγράμματα ανακύκλωσης και μια συντονισμένη προσπάθεια για τη μείωση της εξάρτησης από τις συσκευασίες. Η προμήθεια τοπικών συστατικών και αναλώσιμων έχει προτεραιότητα, δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη της τοπικής οικονομίας, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιούνται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τη μεταφορά.
Αυτό το ευχάριστο κατάλυμα ξεχωρίζει επίσης από το υπόλοιπο, καθώς εκτιμά την αποδοτικότητα των πόρων και τη μείωση των αποβλήτων. Διαθέτει ένα σπιτικό κήπο με βότανα, απόδειξη της αφοσίωσής τους στα φρέσκα, τοπικά προϊόντα. Οι διαδικασίες καθαρισμού περιλαμβάνουν ατμό, εξαλείφοντας την ανάγκη για σκληρά χημικά. Επιπλέον, ένας φιλικός προς τις μέλισσες ανθόκηπος ενισχύει το τοπικό οικοσύστημα, συμβάλλοντας στη βιοποικιλότητα. Κατά την καθημερινή λειτουργία καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την ενίσχυση του θετικού αντίκτυπου του ξενώνα στο περιβάλλον. Το προσωπικό του Garden Park Guest House είναι πρόθυμο να συζητήσει περαιτέρω αυτές τις πρακτικές με τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες, γεγονός που αποδεικνύει την αφοσίωσή τους στη διαφάνεια των πράσινων πρωτοβουλιών τους.
Δείτε περισσότερα
Πιστοποιητικά: Green Tourism Business Scheme
Green Tourism Gold
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον; Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια