Στο γραφικό νησί της Κέρκυρας, το ξενοδοχείο TRYP by Wyndham Dassia ζωγραφίζει μια όμορφη εικόνα οικολογικής υπευθυνότητας. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης της πιστοποίησης Wyndham Green Level 1, η οποία αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή του σε βιώσιμες πρακτικές. Χρησιμοποιεί οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές και διαθέτει αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που μεγιστοποιεί το φυσικό φως, μειώνοντας την ανάγκη για τεχνητό φωτισμό και θέρμανση. Επιπλέον, η χρήση παραθύρων που εμποδίζουν τη θερμότητα/το κρύο συμβάλλει στη διατήρηση μιας άνετης θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κτιρίου. Το κατάλυμα συμμετέχει επίσης σε σημαντικές πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον, όπως η αναδάσωση και η διατήρηση της άγριας ζωής, ενώ η προσεκτική συλλογή και αξιοποίηση του βρόχινου νερού συμβάλλει στις στρατηγικές εξοικονόμησης νερού.
Το ξενοδοχείο χρησιμοποιεί μη τοξικά προϊόντα καθαρισμού και σερβίρει βιολογικά τρόφιμα στο εστιατόριό του, απόηχος της σταθερής δέσμευσής του για την περιβαλλοντική ασφάλεια και υγεία. Οι εγκαταστάσεις φωτίζονται με φώτα LED, ελαχιστοποιώντας περαιτέρω την κατανάλωση ενέργειας. Ένας καθορισμένος περιβαλλοντικός υπεύθυνος διασφαλίζει την τήρηση αυτών των πρακτικών, ενώ παράλληλα καθοδηγεί την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα περιβαλλοντικής πολιτικής. Το ξενοδοχείο υπολογίζει το αποτύπωμα άνθρακα χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένα εργαλεία μέτρησης CO2, στοχεύοντας συνεχώς σε μειώσεις. Η άνεση των επισκεπτών δεν διακυβεύεται στις πράσινες προσπάθειές του, καθώς παρέχονται ποδήλατα για τη μεταφορά τους και τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με πινακίδες που ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις πρακτικές αλλαγής πετσετών, καθώς και με ένα αυτόματο σύστημα που εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια όταν οι επισκέπτες εγκαταλείπουν τα δωμάτιά τους. Εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχωρισμού των αποβλήτων, ενώ τα λύματα υποβάλλονται σε επεξεργασία και επαναχρησιμοποιούνται. Το εστιατόριο όχι μόνο προμηθεύεται τα περισσότερα συστατικά από την τοπική αγορά, αλλά προσφέρει επίσης μενού για χορτοφάγους, καλύπτοντας ποικίλες διατροφικές προτιμήσεις. Οι περιοδικοί ενεργειακοί έλεγχοι διασφαλίζουν ότι τα μέτρα βιωσιμότητας του ξενοδοχείου είναι πάντα ενημερωμένα και αποτελεσματικά.
Δείτε περισσότερα
Πιστοποιητικά: In process with Wyndham Green Level 1 certification
ISO 22000 2018
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον; Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Το ενεργειακό αποτύπωμα υπολογίζεται χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένη μεθοδολογία μέτρησης CO2
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Τα απόνερα επαναχρησιμοποιούνται έπειτα από κατεργασία
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Αυτόματο σύστημα ή κάρτα-κλειδί που σβήνει τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές όταν οι επισκέπτες φεύγουν από το δωμάτιο
Ο κλιματισμός και η θέρμανση σβήνουν αυτόματα όταν τα παράθυρα είναι ανοιχτά
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια