Το Quinta do Cabouco, ένα γραφικό bed and breakfast, είναι υπερήφανο για τη δέσμευσή του σε βιώσιμες πρακτικές. Ο σχεδιασμός του κτιρίου ενθαρρύνει τη βέλτιστη ροή του αέρα και το φυσικό φως, μειώνοντας την ανάγκη για τεχνητό κλιματισμό και φωτισμό. Αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον ήθος επεκτείνεται σε πρωτοβουλίες αναδάσωσης και διατήρησης της άγριας ζωής, οι οποίες διευκολύνονται από έναν αφοσιωμένο περιβαλλοντικό υπεύθυνο. Η σήμανση στα δωμάτια ενημερώνει τους επισκέπτες ότι η αλλαγή πετσέτας γίνεται μόνο κατόπιν αιτήματος, τονίζοντας την αφοσίωση της εγκατάστασης στην εξοικονόμηση πόρων.
Ένα από τα αξιοσημείωτα στοιχεία του Quinta do Cabouco είναι η προσέγγιση μηδενικών αποβλήτων. Τα απόβλητα ταξινομούνται σχολαστικά σε τουλάχιστον τρεις κατηγορίες, με τα οργανικά απόβλητα να κομποστοποιούνται και όλα τα αντικείμενα μιας χρήσης, όπως κύπελλα, ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπήρουνα, να εξαλείφονται εντελώς. Επίσης, αυτό το bed and breakfast ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα είναι ο δικός του βιολογικός κήπος, που ανθίζει με οπωροφόρα δέντρα, λαχανικά και λουλούδια. Ο κήπος δεν δημιουργεί μόνο μια γαλήνια ατμόσφαιρα, αλλά τα προϊόντα του, που μοιράζονται απλόχερα με τους επισκέπτες, αποτελούν επίσης μια απόδειξη της δέσμευσης του Quinta do Cabouco για τοπική προμήθεια. Στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των συστατικών που χρησιμοποιούνται στην προετοιμασία των γευμάτων προέρχεται από τοπικούς παραγωγούς, ενισχύοντας την υποστήριξή τους προς την κοινότητα και μειώνοντας ταυτόχρονα το αποτύπωμα άνθρακα.
Δείτε περισσότερα
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον; Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Ξενοδοχείο/κατάλυμα μηδενικών απορριμμάτων
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά