Hotel Orca Praia
Ξενοδοχείο στη Φουνκάλ
Μαδέρα > Φουνκάλ > Funchal Sao Pedro
8.3
Πολύ Καλό
Από $138
Από $138
Ξενοδοχείο που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας
Το Hotel Orca Praia, ένα κορυφαίο κατάλυμα στον κλάδο των οικολογικών ξενοδοχείων, είναι βαθιά αφοσιωμένο στις βιώσιμες πρακτικές, υιοθετώντας πολλά συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ένα σημαντικό ηλιακό σύστημα παρέχει μια τεράστια χωρητικότητα 9.000 λίτρων για τη θέρμανση του νερού υγιεινής. Αυτό συμπληρώνεται από έναν λέβητα βιομάζας, πιστοποιημένο από την TUV, ο οποίος ανακυκλώνει αποτελεσματικά χαρτί, χαρτόνι, ξύλο και άλλες βιολογικές ουσίες για την παραγωγή θερμότητας για το νερό υγιεινής. Προσθέτοντας στη φιλικότητα προς το περιβάλλον, η πισίνα συντηρείται μέσω ηλεκτρόλυσης του αλατιού, εξαλείφοντας τις επιβλαβείς χημικές ουσίες και προλαμβάνοντας τις αλλεργίες. Το Hotel Orca Praia έχει κάνει σημαντικά βήματα στην απαλλαγή από τον άνθρακα, περιορίζοντας τη χρήση προϊόντων με βάση το πετρέλαιο και κάνοντας στροφή προς την πράσινη ενέργεια. Επιπλέον, το ξενοδοχείο προωθεί την αυτοδυναμία με την αξιοποίηση της ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάνελ.

Το ξενοδοχείο υπερηφανεύεται για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης που διαθέτει τις πιστοποιήσεις ποιότητας και περιβάλλοντος ISO 9001 και ISO 14001. Επιπλέον, υπάρχει σύστημα HACCP, το οποίο ενισχύει τη δέσμευση του ξενοδοχείου για την ασφάλεια και τα πρότυπα ποιότητας. Αυτό εφαρμόζεται σε διάφορες υπηρεσίες που παρέχονται από το ξενοδοχείο, όπως διαμονή, φαγητό και ποτό, δραστηριότητες αναψυχής και δωρεάν μεταφορά προς το κέντρο της πόλης Funchal. Προληπτικά μέτρα, όπως η προώθηση της ανακύκλωσης και της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων μεταξύ των επισκεπτών, εφαρμόζονται συνεχώς, με έντονη εστίαση στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και του αποτυπώματος άνθρακα. Η πιστοποίηση Green Key, μεταξύ άλλων, αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής τους στη συνεχή βελτίωση. Το Hotel Orca Praia δίνει επίσης ύψιστη σημασία στην ασφάλεια και την υγιεινή των τροφίμων, εξασφαλίζοντας γρήγορη και αποτελεσματική ανταπόκριση σε οποιεσδήποτε ανάγκες ή ζητήματα. Αυτή η δέσμευση για συνεχή βελτίωση και ικανοποίηση των ενδιαφερομένων τοποθετεί το Hotel Orca Praia στην πρώτη γραμμή της φιλικής προς το περιβάλλον φιλοξενίας.
Δείτε περισσότερα
Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
Green Key (greenkey.global)
Green Key Global (greenkeyglobal.com)
TripAdvisor GreenLeaders
ISO 14024 Ecolabelling
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Υδροηλεκτρική
Βιομάζα
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Το ενεργειακό αποτύπωμα υπολογίζεται χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένη μεθοδολογία μέτρησης CO2
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Τα απόνερα επαναχρησιμοποιούνται έπειτα από κατεργασία
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Αυτόματο σύστημα ή κάρτα-κλειδί που σβήνει τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές όταν οι επισκέπτες φεύγουν από το δωμάτιο
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια
Δείτε περισσότερα
 
Biovilla Sustentabilidade
Κατάλυμα σε Palmela
Σετούμπαλ > Palmela > Palmela
8.2
Πολύ Καλό
Από $69
Από $69
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
TripAdvisor GreenLeaders
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Τα απόνερα επαναχρησιμοποιούνται έπειτα από κατεργασία
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Κτίριο μηδενικής ενέργειας (μηδενική κατανάλωση καθαρής ενέργειας σε ετήσια βάση)
Ξενοδοχείο/κατάλυμα μηδενικών απορριμμάτων
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Δείτε περισσότερα
 
Companhia das Culturas - Ecodesign & Spa Hotel
Φάρμα σε Castro Marim
Αλγκάρβε > Castro Marim > Castro Marim
8.8
Εξαιρετικό
Από $166
Από $166
Ξενοδοχείο που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Βιομάζα
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Τα απόνερα επαναχρησιμοποιούνται έπειτα από κατεργασία
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Κάδοι ανακύκλωσης στα δωμάτια
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Ξενοδοχείο/κατάλυμα μηδενικών απορριμμάτων
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια
Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να τονίσετε, να προσθέσετε ή να διευκρινίσετε;
We are an agroturism, we produce in a permaculture system our own products. 8950 amenities is our organic brand free of plastic and polution elements for skin and environment.
Δείτε περισσότερα
 
Saccharum - Resort and Spa - Savoy Signature
Resort σε Calheta
Μαδέρα > Calheta > Calheta
9.2
Εξαιρετικό
Από $205
Από $205
Ξενοδοχείο που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας
Το Saccharum - Hedonist Design Resort, μέρος του ομίλου Savoy Signature, υπερασπίζεται τη βιώσιμη και οικολογικά αποδοτική διαχείριση στις καθημερινές του λειτουργίες, αναγνωρίζοντας έντονα ότι η περιβαλλοντική υγεία είναι αναπόσπαστο μέρος τόσο της οικονομικής ανάπτυξης όσο και της κοινωνικής ευημερίας. Αυτό περιλαμβάνει την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και της ενέργειας, καθώς και μια αφοσιωμένη προσπάθεια για τη μείωση της ρύπανσης όσο το δυνατόν περισσότερο. Πραγματοποιούνται τακτικές αξιολογήσεις για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη διασφάλιση της ευθυγράμμισης με τους κανόνες του βιώσιμου τουρισμού. Η πρόληψη της ρύπανσης, η αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων και των αποβλήτων και η προώθηση της επικοινωνίας με εξωτερικούς φορείς, περιβαλλοντικές ομάδες, τοπικές αρχές και το κοινό αποτελούν μέρος των περιβαλλοντικών τους δεσμεύσεων.

Η Savoy Signature δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στις υπεύθυνες αγορές. Αυτό περιλαμβάνει την αυστηρή επιλογή προμηθευτών με βάση κριτήρια βιωσιμότητας, την προτίμηση περιφερειακών προμηθευτών, τη στήριξη της τοπικής κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης και την επιλογή επαναχρησιμοποιήσιμων, επιστρεφόμενων και ανακυκλωμένων προϊόντων, όπου αυτό είναι δυνατόν. Στο θέρετρο δίνεται σημαντική έμφαση στην προώθηση της υγιεινής διατροφής, γεγονός που αποδεικνύεται από την παροχή της υψηλότερης ποιότητας και των πιο φρέσκων προϊόντων, παράλληλα με αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων. Όποτε είναι εφικτό, δίνεται προτεραιότητα στα βιολογικά και τοπικά προϊόντα. Επιπλέον, το θέρετρο τηρεί τα πιο αυστηρά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, διασφαλίζοντας ότι όλες οι μαγειρικές παρασκευές εκτελούνται υπό αυστηρές συνθήκες υγιεινής, με όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό να είναι άρτια εκπαιδευμένο και να εποπτεύεται. Το Savoy Signature δεσμεύεται να προωθεί τις βιώσιμες πρακτικές του και να βελτιώνει συνεχώς τις διαδικασίες του, με μια ετήσια έκθεση βιωσιμότητας που περιγράφει την πρόοδο και τα επιτεύγματά του.
Δείτε περισσότερα
Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
Green Key (greenkey.global)
Travelife
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Το ενεργειακό αποτύπωμα υπολογίζεται χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένη μεθοδολογία μέτρησης CO2
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Τα απόνερα επαναχρησιμοποιούνται έπειτα από κατεργασία
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Κάδοι ανακύκλωσης στα δωμάτια
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Αυτόματο σύστημα ή κάρτα-κλειδί που σβήνει τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές όταν οι επισκέπτες φεύγουν από το δωμάτιο
Ο κλιματισμός και η θέρμανση σβήνουν αυτόματα όταν τα παράθυρα είναι ανοιχτά
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια
Δείτε περισσότερα
 
Paradise in Portugal
Bed & Breakfast σε Santa Clara-a-Velha
Μπετζά > Odemira > Santa Clara A Velha
9.3
Εξαιρετικό
Από $162
Από $162
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
Tripadvisor Green Leader, Platinum Level
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Τα απόνερα επαναχρησιμοποιούνται έπειτα από κατεργασία
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Κτίριο μηδενικής ενέργειας (μηδενική κατανάλωση καθαρής ενέργειας σε ετήσια βάση)
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια
Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να τονίσετε, να προσθέσετε ή να διευκρινίσετε;
The various systems that run the Quinta have taken many forms over the years as I’ve built the place, and those installed now benefit from my years of mistakes and the many dead-ends I found when trying to make the Quinta operate efficiently. However, with the occasional light-bulb moment and flash of inspiration we now have robust, workable, cost-effective and reliable systems that require as little on-going maintenance as possible.

In general, every system has a back-up. The electricity is made through photovoltaic arrays backed up with a 3-phase genny, the water is heated through solar panels backed up with a gas powered “zero-loss” boiler, there is not one water-pump but two, (and both running off different power supplies), there are two dishwashers, 2 washing machines, etc etc. In this way, should the inevitable happen at any time and a machine or system have a glitch or breakdown, the Quinta is still operational while the problem is fixed with little or no inconvenience to the Quinta’s guests.


Electricity
First and foremost, the Quinta is not on the grid, so we make all our electricity ourselves. The Quinta is run 90% by the sun and we keep the place as ecological as possible with an extremely low carbon footprint. We have a “mixed” system, i.e. solar and generator. This is by far the most practical, robust and economical system.
In an average year, at present, we have a total electricity and water maintenance and running cost of €8,000, (inc. IVA but not including depreciation of infrastructure).
This cost will obviously rise in the future when one looks at the present state of the world, but it’s a far cry from the recent price rises for local State-supplied utilities which were in the region of 300%.

The vast majority of the electricity we use, including that for our water supply, is produced by photovoltaic arrays which are backed up by a 3-phase generator running a couple of hours a day on half-price agricultural diesel.
In terms of use, you won’t notice any difference from a normal household, apart from a lack of mini-bar fridges and air con as in a “normal” lodge. The problem of mini-bars is avoided by having a bar that is operational the majority of the time. The problem of air con is avoided by having well-designed and built structures with plenty of insulation.

The technical aspects are as follows …
The electricity supplied to the buildings is to the normal European standard of 240 volts. This electricity is stored in twenty-four 2 volt batteries, wired in series to produce 48 volts which is then inverted by a Sunny Island invertor to supply 240 volts. The batteries can produce 1,450 amps per hour for 100 hours thus with a maximum capacity of 69 kilowatts.
The Sunny Island invertor can produce 8 kilowatts for 30 minutes or 6 kilowatts continuous. This is backed up by a Sunny Boy Direct Invertor mounted on the rotating photovoltaic array that produces 3.6 kilowatts. This is added to the 6 continuous; thus the system produces 9.6 kilowatts of continuous power – way more than is ever demanded of it.
During the day there is no power normally taken from the batteries as the Sunny Boy provides power direct from the photovoltaic arrays, thus saving the batteries to supply power only when the photovoltaic arrays are not functional, i.e. on cloudy days or at night.
The Sunny Island Invertor is an intelligent system that is programmed to monitor the batteries constantly and thus prolong their life. For example, should the batteries ever be at 80% of their capacity for 3 hours, the genny will start up automatically to keep them topped up, and the same will happen should they be at 70% capacity for 2 hours or at 60% for 1 hour or 50% for 20 minutes etc etc. This actually happens very rarely, most often during the winter if it’s cloudy for several consecutive days when we’re shut and therefore have little necessity of the genny. It’s actually better for the system as a whole to make use of the genny every other day during the winter for 20 minutes or so.
The generator is 3-phase, capable of 21 kilowatts; again, way more than is ever demanded of it. There is also a “Phase-regulator” installed which equalizes the phases when the genny is running, thus making the genny run more efficiently and prolonging its life. The genny starts automatically if needed, but can also be started manually on a timer .

There are three photovoltaic arrays; one fixed, (that only powers the solar pump), another fixed, (supplying power to the main system) and the last rotating, (again supplying power to the main system).
The batteries are checked twice per year and re-filled with distilled water should this be needed.
Each room has a fuse box, with, up-line of these, fuse boxes in the individual “blocks” and a main fuse situated in the battery shed.
The basic outline of the system is that the photovoltaic arrays charge the batteries during the day whenever the sun is shining on them, and the power stored in the batteries is changed from 24 volts to 240 volts by the Sunny Island Invertor.
Whenever the genny is used to power the 3-phase dishwasher, power is also generated as a free by-product both to charge the batteries and to pump water to the Charca, (the water tank), should this be needed.

Thus, by putting on a load in the 3-phase dishwasher after dinner we also charge the batteries last thing at night so that there is always enough power to get us through to the next day. (In actuality, the batteries have enough power stored in them to enable the Quinta to run normally with no lack of power for 2-3 days, but you get the picture.) The 3-phase dishwasher can do a load in 20 minutes, so a couple of loads done during dinner is usually sufficient – any extras are loaded into the normal dishwasher for cleaning with the breakfast detritus during the morning when the sun is shining. This normal dishwasher does a load in 3 hours, but basically costs nothing to run.

In this way, while any use is made of the 3-phase dishwasher, we are also charging the batteries and pumping water at no extra cost and any use of the normal dishwasher during the day incurs no costs for the Quinta. Both dishwashers have hot water fed to them from the solar system, thus avoiding the need for them to use electricity to heat the water.
This system, (feeding water pre-heated by the sun into the machines), is also used with the clothes-washing machines, and this saves, literally, thousands of euros every year. Both washing machines are working pretty well all day simply on the power supplied direct from the sun with no need for the genny to start.

Finally, there is an electric fence that switches on automatically every night to deter the Wild Boar from partying in the garden. These animals can do a great deal of damage in a single night. 

Water-feed and heating
The water from the taps comes from the lake and is pumped to the Charca at the top of the hill by a solar pump, from where it comes down the hill again, (giving us our pressure of 2 bar in the bathrooms). This solar pump is operational any time that the sun is shining on the pump’s photovoltaic array and is completely autonomous of our main electricity supply. It is backed up by the 3-phase pump running off the genny when needed. By having two pumps operating off two separate power supplies, the water-feed system is rendered both more robust and cheaper to run, i.e. we hardly ever use the 3-phase pump during the winter as, with no irrigation, we use far less water.
Water pumped up to the Charca falls into it from a height of 3 mts, thus aerating it and inhibiting algae growth. There are also several types of fish in the Charca to prohibit any mosquito problem.
The Charca level is checked first thing every morning with a phone-mounted camera app, and the fish fed every couple of days. The Charca’s overflow is piped first into the stone bowl outside the kitchen window, from where it enters the drain and waters the garden below the West Wing, but it also has another four piped exits into four distribution points behind and above the main buildings thus watering the hillside behind the Quinta.
Once the main feed comes down towards the house it is passed through three types of filtration, firstly a solid mesh, followed by an advanced, self-cleaning Backwash Filter before finally passing by an Ultra-violet bulb which thoroughly cleans it so that it’s fit for human consumption. There is, finally, one more filter for any water entering the dishwashers as these are pernickety machines and demand special treatment if we are to avoid expensive visits from the Miele engineers. Once a year the whole system is flushed with a chlorine solution which cleans all remaining pipe-work.
Water that is solely intended for garden use bypasses the last two of these filtration systems but has instead a series of solid mesh filters which are cleaned once a week on average. This cleaning takes 15 minutes.
Hot water is primarily made with the solar panels mounted behind the kitchen, and this system is backed up by a “Zero-loss” boiler. The vast majority of the time there is no need for the Zero-loss boiler to function at all, but with the Quinta full in inclement weather it is essential. The boiler is fueled by propane gas fed off the same feed as supplies the gas cooker in the kitchen.
There is storage of 1,500 lts of piping-hot water.

Rubbish
We re-use if possible and re-cycle if not, so there’s very little rubbish that is actually going to landfill. Anytime we’re going out to pick things up we take any rubbish out and drop it off. We re-use any food waste, (either dogs, chickens or compost), and chuck bottles, cardboard and plastic into the various containers in the Bombas, (the petrol station), in Santa Clara. We can’t be bothered with tins having been cut too many times to make it attractive.

Waste water
As far as possible we re-use all the water we take from the lake, but as the Quinta sits directly above its own water-feed it is of course vital that our wastewater is cleaned and disposed of efficiently.
The first line in the Quinta’s wastewater management is that all wastewater is divided into several different “runs” and areas to avoid saturation at any point.
The dirtiest water is, in fact, not human waste but the wastewater from the washing machines. This wastewater cannot be re-used, so it has its own dedicated soak-away set apart from any other wastewater system.
The wastewater from the kitchen also has some detergent in it but is far less chemically-laden and can be re-used in the garden once the oils and fats have been extracted. This is done with the Fat-trap situated outside the kitchen. After the fat-trap this wastewater is piped along a soak-away ditch through the garden.
The main wastewater from the bathrooms is divided into grey-water, (water from sinks, showers and baths), and black-water, (water containing human waste).
Black-water goes into a septic tank with three divisions before entering a soak-away, while grey-water bypasses the septic tank and flows straight to a soak-away.
The Quinta’s wastewater in this regard is divided into 2 septic tanks and 2 soak-aways, that for the West Wing running west with everywhere else going east.
As with most of the Quinta’s management systems, both septic tanks are far larger than needed, but this has the advantage that they only need emptying once every fifteen years. I have emptied them twice since I built them, (the last in 2018), and both times it has been unnecessary. However, I prefer to err on the side of caution in this respect.

Space Heating
There are two Heat-recuperators, one in the Private Side and one in the Banana Salon.
That in the Banana Salon heats just that room, and is usually only used during April, some of May and October – bearing in mind that we’re closed November to March.
That in the Private Side is a different beast altogether as it is far larger, and the heat produced is piped to seven different rooms – basically the whole of the private side and two kid’s rooms. Thus one fire keeps us warm all winter.
Andorinha has a small but efficient Wood-burning Stove. The rooms in the West Wing are heated with portable gas burners should this be necessary.
The wood necessary to feed the Heat-recuperators and Wood Burner comes from the Quinta’s own land and therefore costs nothing apart from a little petrol, chain saw blades, some sweat and a little time – it’s a decent-enough way of keeping occupied during the winter and working off the excesses of the summer.

Irrigating the garden
There are fourteen automatic irrigation “runs” present throughout the garden totaling approx. 100 separate sprinklers. These runs are programmed individually so that every run can turn on at a different time in order that they always have enough pressure for every sprinkler involved in that run to operate efficiently. The various runs are checked once a week to make sure they’re always operating efficiently and that no sprinklers have become clogged or are broken.

Internet
The Quinta has a satellite system installed using Starlink. This is the fastest available system here and we have a large wifi capability installed at no little cost throughout the Quinta. At present it’s cheap at quadruple the price – but don’t tell them.
Δείτε περισσότερα
 
Casa Agricola da Levada Eco Village
Ξενώνας σε Βίλα Ρεάλ
Vila Real > Vila Real > Vila Real (Nossa Senhora Da Conceicao)
9.3
Εξαιρετικό
Από $98
Από $98
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
Green Key (greenkey.global)
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Το ενεργειακό αποτύπωμα υπολογίζεται χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένη μεθοδολογία μέτρησης CO2
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Κάδοι ανακύκλωσης στα δωμάτια
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια
Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να τονίσετε, να προσθέσετε ή να διευκρινίσετε;
Casa Agrícola da Levada is family owned and managed, and we strive to make the estate as ecological and self-sustainable as possible.
We are aware of the amount of waste and residues typically produced by the hotel industry, and we reject this business model.
Ecology is our mission and we go way beyond the current environmental legislation. In 2019, we emitted 19,332 tons of CO2. Subtracting this from the 80,000 annual tons our trees capture makes us a carbon-negative territory. In the past five years, we have reduced the volume of waste produced by 60% and, with the help of solar panels, we produce 35% of the electricity we consume.
Δείτε περισσότερα
 
Casa Laranja Boutique House
Ξενώνας σε Κασκάις
Λισαβόνα > Cascais > Carcavelos
9.7
Εξαιρετικό
Από $151
Από $151
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
LEED Επίπεδο πιστοποίησης: Platinum (80+ points earned)
Green Key (greenkey.global)
Green Globe
EarthCheck
Certified to GSTC-Recognized Standards
Green Tourism Active (GTA Global)
Carbon Trust Standard
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Το ενεργειακό αποτύπωμα υπολογίζεται χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένη μεθοδολογία μέτρησης CO2
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Ο κλιματισμός και η θέρμανση σβήνουν αυτόματα όταν τα παράθυρα είναι ανοιχτά
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Δείτε περισσότερα
 
Sé Boutique Hotel
Ξενοδοχείο στη Φουνκάλ
Μαδέρα > Φουνκάλ > Funchal Sao Pedro
8.9
Εξαιρετικό
Από $137
Από $137
Ξενοδοχείο που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας
Το Sé Boutique Hotel, περήφανος αποδέκτης του βραβείου Green Key, επιτρέπει στους επισκέπτες να συμβάλλουν στη διατήρηση του περιβάλλοντος απλά και μόνο επιλέγοντας να μείνουν εκεί. Το βραβείο αυτό, που χορηγείται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, πιστοποιεί την τήρηση των αυστηρών περιβαλλοντικών απαιτήσεων από το ξενοδοχείο. Κάθε εργασία που πραγματοποιείται από το Sé Boutique Hotel εκτελείται με γνώμονα τη βιωσιμότητα και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Το Πράσινο Κλειδί είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο σύμβολο οικολογικής υπευθυνότητας, το οποίο υπάρχει σε 57 χώρες και στην Πορτογαλία αντιπροσωπεύεται από την Ένωση Γαλάζια Σημαία της Ευρώπης.

Επιπλέον, το Sé Boutique Hotel δεν επικεντρώνεται απλώς στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στο πλαίσιο των δικών του δραστηριοτήτων. Ένας βασικός στόχος του ξενοδοχείου είναι να ασκεί τις δραστηριότητές του με βιώσιμο τρόπο και ταυτόχρονα να προωθεί ορθές περιβαλλοντικές πρακτικές στην ευρύτερη κοινότητα. Το ξενοδοχείο ενθαρρύνει ενεργά τη βιώσιμη κίνηση και δίνει μεγάλη αξία στη δημιουργία ενός υγιούς και βιώσιμου περιβάλλοντος για όλους.
Δείτε περισσότερα
Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
Green Key (greenkey.global)
Green Key Global (greenkeyglobal.com) - Keys: 2
Ecolabel or Eco Flower (EU)
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Πράσινη οροφή
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Ξενοδοχείο/κατάλυμα μηδενικών απορριμμάτων
Αυτόματο σύστημα ή κάρτα-κλειδί που σβήνει τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές όταν οι επισκέπτες φεύγουν από το δωμάτιο
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Δείτε περισσότερα
 
Canto De Luz - Luxury Maison
Bed & Breakfast στο Πορτο
Πόρτο > Πόρτο > Cedofeita
9.5
Εξαιρετικό
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
Green Tourism (UK and Canada)
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Βιομάζα
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Αυτόματο σύστημα ή κάρτα-κλειδί που σβήνει τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές όταν οι επισκέπτες φεύγουν από το δωμάτιο
Ο κλιματισμός και η θέρμανση σβήνουν αυτόματα όταν τα παράθυρα είναι ανοιχτά
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια
Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να τονίσετε, να προσθέσετε ή να διευκρινίσετε;
We use Bioss Mass and Airsource heating as as well Solar hot water and Solar power to reduce our energy footprint and heat hot water. Well Water is used for irrigation and grey water supply - At Canto De Luz, a Luxury Stay doesn't have to weigh on our guests eco conscience !
Δείτε περισσότερα
 
Quinta do Cobral
Παραθεριστική κατοικία σε Ολιβέιρα ντο Όσπιταλ
Κοΐμπρα > Oliveira do Hospital > Oliveira Do Hospital
9.5
Εξαιρετικό
Από $113
Από $113
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
Green Tourism Active (GTA Global) - Επίπεδο πιστοποίησης: Green Champion with Distinction (90% pass rate)
Green Tourism (UK and Canada)
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Βιομάζα
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Το ενεργειακό αποτύπωμα υπολογίζεται χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένη μεθοδολογία μέτρησης CO2
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Κάδοι ανακύκλωσης στα δωμάτια
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια
Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να τονίσετε, να προσθέσετε ή να διευκρινίσετε;
We are a fully off grid destination, we have a solar system (no mains network), solar thermal for hot water, 2 boreholes for our water, organic vegetable production and an incredible biomass boiler for our central heating. We are working on a biodiversity plan with the environment agency in Portugal, all our policies including accessibility, responsible visitor code, fire policy, environmental policy and action plan, bottled water policy and climate action plan are all available to view on our website. We will be regularly posting our waste plan targets online as well. We are a GOLD award winner with Green Tourism as well.
Δείτε περισσότερα
 
Casas da Levada
Φάρμα σε Ponta do Pargo
Μαδέρα > Calheta > Ponta Do Pargo
9.2
Εξαιρετικό
Από $204
Από $204
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας
Από την αρχή, το Casas da Levada πήρε συνειδητά την απόφαση να υιοθετήσει τις αρχές της περμακουλτούρας στο σχεδιασμό και τη διαχείριση του χώρου του. Η έννοια της περμακουλτούρας, ένας όρος που προέρχεται από το 'μόνιμη γεωργία', εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου για να συμπεριλάβει μια ευρύτερη προοπτική μιας 'βιώσιμης μόνιμης καλλιέργειας'. Αυτή η μεθοδολογία περιγράφεται ως ένα σύστημα σχεδιασμού για την κατασκευή βιώσιμων, παραγωγικών ανθρώπινων περιβαλλόντων σε ισορροπία και αρμονία με τη φύση.

Κατά την εκτέλεση του έργου τους, το Casas da Levada επέτρεψε στην περμακουλτούρα να διεισδύσει σε όλες τις πτυχές της λειτουργίας τους, ενσωματώνοντας μια ολιστική και ολοκληρωμένη προσέγγιση. Η προσέγγιση αυτή επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: Φροντίδα για τους ανθρώπους, που υποδηλώνει την κοινωνική βιωσιμότητα, και Δίκαιη μοιρασιά, που αντιπροσωπεύει την οικονομική βιωσιμότητα. Αυτά τα στοιχεία μαζί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της δέσμευσης της Casas da Levada για την προώθηση μιας βιώσιμης και αρμονικής σχέσης τόσο με τον φυσικό κόσμο όσο και με την κοινότητα που εξυπηρετεί.
Δείτε περισσότερα
Ερωτηματολόγιο
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Πράσινη οροφή
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Κάδοι ανακύκλωσης στα δωμάτια
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Δείτε περισσότερα
 
Hostel Boutique Marisol
Ξενώνας στο Μόντε Γκόρντο
Αλγκάρβε > Vila Real de Santo Antonio > Μόντε Γκόρντο
7.1
Καλό
Από $50
Από $50
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
Green Globe - Επίπεδο πιστοποίησης: Certified Member
Travelife
ECARF Seal of Quality - Allergy-friendly
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Ο κλιματισμός και η θέρμανση σβήνουν αυτόματα όταν τα παράθυρα είναι ανοιχτά
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια
Δείτε περισσότερα
 
Herdade da Malhadinha Nova - Relais & Châteaux
Ξενοδοχείο σε Albernoa
Μπετζά > Μπετζά > Albernoa
9.1
Εξαιρετικό
Από $430
Από $430
Ξενοδοχείο που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
sustainability program of alentejo wines
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να τονίσετε, να προσθέσετε ή να διευκρινίσετε;
Environmental Protection
The entire property is part of the “Rede Natura 2000“.
This special protection zone created by UNESCO in 1998 aims to protect extremely rare species such as the Great Bustard, the Little Bustard, or the lesser Kestrel, the agricultural practices identified and encouraged by it are fully complied with in the "Malhadinha Nova".
The sustainability and environmental protection measures supported by European funds cover different practices, such as organic production, efficient use of water, extensive breeding of native breeds, grazing, traditional olive groves, among others.
Good agricultural practices are based on respect for ecosystems in the "Malhadinha", privileging the harmonious coexistence between the various species.
The production of honey and the maintenance of around 30 beehives in permanent activity also contribute decisively to the balance of the "Malhadinha" ecosystem.
As in 2020, the 2021 wine labels had Avifauna as their theme, but in an even more detailed way, since each design depicts a species of bird that is part of this natural heritage so favorable to its creation, development, and preservation.
For 2022, scientific illustrations of insects are already under development, together with the Illustrator of the Nature Protection League, and the drawings will be recreations of the most relevant species for the balance of the "Malhadinha" ecosystem.
Together with the "Castro Verde Sustentável" program, the "Malhadinha Nova" is working on identifying the most important species, which will be designed by the illustrator and portrayed on the labels by the children of the Soares family, according to the tradition since the Farm's first wine, for nearly two decades.
The entire 455 hectares of the property were converted to a biological regime in 2017, having acquired official certification in 2020. The wines that reached the market in 2021 are already fully organic.
This means applying good agricultural practices, such as the natural fertilization of the soil using manure and auxiliary crops, the natural cutting of infesting weeds using sheep grazing at certain seasons, the use of rose bushes as they were used to detect diseases in the vines.
Species such as broad beans, lupine, clover, planted in the vineyards, serve both to naturally supply nitrogen to the land and to create a perfect habitat for the various species.
The reuse of natural manure produced on the property for fertilizing the vineyards is another of the practices carried out for many years at HMN.
More recently, the planting of vegetable curtains of various species around the different vineyards to attract and fix auxiliary species in the fight against pests, or the introduction of natural predators in the ecosystem, demonstrates our intention to deepen and improve the sustainability subject.
Δείτε περισσότερα
 
Caparica Azores Ecolodge
Resort σε Biscoitos
Αζόρες > Praia da Vitoria > Biscoitos
9.2
Εξαιρετικό
Από $122
Από $122
Ξενοδοχείο που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
Level 5 Miosotis Azores
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Κάδοι ανακύκλωσης στα δωμάτια
Αυτόματο σύστημα ή κάρτα-κλειδί που σβήνει τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές όταν οι επισκέπτες φεύγουν από το δωμάτιο
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Δείτε περισσότερα
 
quinta Colina flora
Bed & Breakfast στη Σίντρα
Λισαβόνα > Σίντρα > Sintra Sao Martinho
9.4
Εξαιρετικό
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
Green Key (greenkey.global)
Green Key Global (greenkeyglobal.com)
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Κάδοι ανακύκλωσης στα δωμάτια
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Δείτε περισσότερα
 
Ahoy Surf House
Hostel σε Ferrel
Λεϊρία > Peniche > Ferrel
8.8
Εξαιρετικό
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
Green Key (greenkey.global)
Green Globe - Επίπεδο πιστοποίησης: Certified Member
Energy Star - Score: 5
European Ecotourism Labeling Standard (EETLS)
Blue Planet Friendly certification
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Υδροηλεκτρική
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Κτίριο μηδενικής ενέργειας (μηδενική κατανάλωση καθαρής ενέργειας σε ετήσια βάση)
Ξενοδοχείο/κατάλυμα μηδενικών απορριμμάτων
Δείτε περισσότερα
 
Boticas Hotel Art & SPA
Ξενοδοχείο σε Boticas
Vila Real > Boticas > Beca
8.8
Εξαιρετικό
Από $96
Από $96
Ξενοδοχείο που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
LEED
Energy Star
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Αυτόματο σύστημα ή κάρτα-κλειδί που σβήνει τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές όταν οι επισκέπτες φεύγουν από το δωμάτιο
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια
Δείτε περισσότερα
 
Casa Grande do Seixo
Φάρμα σε Vidago
Vila Real > Chaves > Vidago
9.2
Εξαιρετικό
Από $81
Από $81
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια
Δείτε περισσότερα
 
Quinta do Bom Despacho
Ξενώνας στην Πόντα Ντελγάδα
Αζόρες > Πόντα Ντελγάδα > Ponta Delgada Sao Pedro
8.3
Πολύ Καλό
Από $120
Από $120
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
Certified to GSTC-Recognized Standards
Green Growth 2050
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Δείτε περισσότερα
 
Casas da Moagem
Εξοχική κατοικία σε Sao Domingos
Σετούμπαλ > Santiago do Cacem > Sao Domingos
9.0
Εξαιρετικό
Από $81
Από $81
Κατάλυμα που έχει υιοθετήσει κάποιες πρακτικές βιωσιμότητας Ερωτηματολόγιο
Πιστοποιητικά:
LEED Επίπεδο πιστοποίησης: Silver (50-59 points earned)
Biosphere Responsible Tourism
Χρησιμοποιείτε πηγές ανανεώσιμης ενέργειας για να παράγετε ενέργεια στο ξενοδοχείο/κατάλυμά σας;
Ηλιακή ακτινοβολία
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον;
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Δείτε περισσότερα
 
*Ενδέχεται να υπάρχουν επιπλέον φόροι και χρεώσεις. Παρακαλώ ελέγξτε την τελική τιμή πριν ολοκληρώσετε την κράτησή σας.
Κατηγορίες:
  •     Πρακτικές Bιωσιμότητας (2063)
  •     Πάρκινγκ (1252)
  •     Μικρό (1177)
  •     Πισίνα (1156)
  •     Εξωτερική Πισίνα (1054)
  •     Πρόσβαση ΑΜΕΑ (915)
  •     Για Οικογένειες (695)
  •     Ρομαντικό (677)
  •     Για Νιόπαντρους (677)
  •     Business (527)
  •     Δέχεται Σκύλους (515)
  •     Δωρεάν WiFi (439)
  •     4 αστέρων (404)
  •     Πολυτελές (398)
  •     Γυμναστήριο (362)
  •     Σπα (322)
  •     Φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων (258)
  •     Εσωτερική Πισίνα (258)
  •     Θερμαινόμενη Πισίνα (230)
  •     Κοντά σε Παραλία (218)
  •     Γιόγκα (201)
  •     Γκολφ (177)
  •     3 αστέρων (177)
  •     Νυχτερινή Ζωή (170)
  •     Ενήλικες Μόνο (150)
  •     5 αστέρων (148)
  •     Μπουτίκ-Στυλ (145)
  •     Τένις (126)
  •     Πισίνα με Πανοραμική Θέα (108)
  •     Πισίνα για Παιδιά (92)
  •     Υγιεινή & Ασφάλεια (84)
  •     Φθηνό (80)
  •     Δωμάτια με Ιδιωτική Πισίνα (73)
  •     Δωρεάν Διαμονή για Σκύλους (69)
  •     Ιστορικό (62)
  •     Πισίνα Infinity (46)
  •     Αμπελώνας (44)
  •     Παραλιακό (41)
  •     Χώρος Παιχνιδιού για Σκύλους (24)
  •     Δωμάτια με τζακούζι (18)
  •     Rooftop Πισίνα (16)
  •     Πισίνα με Διαδρομές (15)
  •     Πισίνα με Νεροτσουλήθρα (8)
  •     Πακέτα all-inclusive (8)
  •     Πισίνα με Swim Up Bar (7)
  •     Δωμάτια με τζάκι (7)
  •     Μοναστήρι (6)
  •     Κάστρο (5)
  •     Water Park (5)
  •     Καζίνο (3)
  •     Ασυνήθιστο (2)
  •     Lazy River (1)
  •     Ουρανοξύστης (1)
×
Άφιξη
×
Κατηγορίες
1
Χάρτης
× Αρχική Σελίδα Σχετικά με Εμάς Press Κατηγορίες Blog Hotel Awards Travelmyth GPT Επικοινωνία Όροι & Προϋποθέσεις Πολιτική Απορρήτου Πολιτική Cookies Συχνές Ερωτήσεις