Στο WalhallaHotel Regensburg Hoeferer, η βιωσιμότητα δεν είναι απλώς μια δεύτερη σκέψη, αλλά αναπόσπαστο μέρος των δραστηριοτήτων τους. Το ξενοδοχείο είναι υπερήφανο που είναι πιστοποιημένο σύμφωνα με τα αναγνωρισμένα πρότυπα GSTC και φέρει τα πιστοποιητικά Ecolabel ή Eco Flower (ΕΕ) και PEFC. Επιδεικνύει μια σταθερή δέσμευση για πράσινες πρακτικές, διαθέτοντας μια ποικιλία φιλικών προς το περιβάλλον υπηρεσιών και εγκαταστάσεων. Αξιοποιώντας ηλιακή, υδροηλεκτρική, γεωθερμική ενέργεια και ενέργεια από βιομάζα, το ξενοδοχείο ενσωματώνει δυναμικά ανανεώσιμες πηγές για την παροχή ενέργειας στις εγκαταστάσεις του. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του κτιρίου είναι σχεδιασμένος για να μεγιστοποιεί τα οφέλη της ροής του αέρα και του φυσικού ηλιακού φωτός, μειώνοντας την εξάρτηση από τον κλιματισμό, τον τεχνητό φωτισμό και τη θέρμανση. Ειδικότερα, η εγκατάσταση διαθέτει παράθυρα με τριπλά τζάμια, παρέχοντας εξαιρετική μόνωση για τη ρύθμιση τόσο της θερμότητας όσο και του ψύχους. Εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας, το ξενοδοχείο εφαρμόζει μια σειρά από βιώσιμες πρακτικές. Το νερό της βροχής συλλέγεται και επαναχρησιμοποιείται επιμελώς, ενώ η χρήση μη τοξικών καθαριστικών μέσων εξασφαλίζει ένα περιβάλλον ασφαλές και υγιεινό. Δεσμευμένο να σερβίρει φρέσκο, βιολογικό φαγητό στο εστιατόριο, ένα σημαντικό μέρος του προμηθεύεται από τοπικούς προμηθευτές, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις τοπικές οικονομίες και μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προκαλούνται από τις μεταφορές. Ο φωτισμός LED χρησιμοποιείται σε όλους τους χώρους, μειώνοντας περαιτέρω την κατανάλωση ενέργειας. Ένας ειδικός περιβαλλοντικός υπεύθυνος επιβλέπει αυτές τις πρακτικές και όλοι οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται για την τήρηση των περιβαλλοντικών πολιτικών. Για τους επισκέπτες που επιθυμούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, το ξενοδοχείο προσφέρει ποδήλατα για τοπική εξερεύνηση και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Η διαχείριση των αποβλήτων στο ξενοδοχείο εξετάζεται επίσης προσεκτικά, με τα απόβλητα να διαχωρίζονται σε τουλάχιστον τρεις κατηγορίες, τα οργανικά απόβλητα να κομποστοποιούνται και να εφαρμόζεται πολιτική για την αποφυγή ποτηριών, ποτηριών, πιάτων και μαχαιροπήρουνων μίας χρήσης. Αυτές οι πρωτοβουλίες, σε συνδυασμό με την παροχή χαρτιού τουαλέτας με οικολογική σήμανση ή χαρτιού τουαλέτας χωρίς χλωρίνη και τουαλέτες που ξεπλένουν έως και 6 λίτρα ανά καζανάκι, καταδεικνύουν την ολοκληρωμένη προσέγγιση του ξενοδοχείου για τη βιωσιμότητα. Η εγκατάσταση ενισχύει περαιτέρω τα πράσινα διαπιστευτήριά της, καθώς είναι ένα κτίριο μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, με ένα αυτόματο σύστημα που σβήνει το φως και τις ηλεκτρικές συσκευές όταν οι επισκέπτες φεύγουν από το δωμάτιό τους. Για να διασφαλιστεί η συνεχής αποδοτικότητα, διενεργείται ενεργειακός έλεγχος τουλάχιστον μία φορά κάθε πέντε χρόνια.
Δείτε περισσότερα
Πιστοποιητικά: Certified to GSTC-Recognized Standards
Ecolabel or Eco Flower (EU)
PEFC
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον; Οικοδομικά υλικά από βιώσιμες πηγές
Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Το κτίριο μεγιστοποιεί το ρεύμα αέρα για να μειώσει την ανάγκη κλιματισμού
Το κτίριο μεγιστοποιεί το φυσικό φως για να μειώσει την ανάγκη φωτισμού και θέρμανσης
Παράθυρα που εμποδίζουν τη ζέστη/το κρύο (π.χ. τριπλά τζάμια)
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Συλλογή και χρήση βρόχινου νερού
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Κτίριο μηδενικής ενέργειας (μηδενική κατανάλωση καθαρής ενέργειας σε ετήσια βάση)
Αυτόματο σύστημα ή κάρτα-κλειδί που σβήνει τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές όταν οι επισκέπτες φεύγουν από το δωμάτιο
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια