Το Saccharum - Hedonist Design Resort, μέρος του ομίλου Savoy Signature, υπερασπίζεται τη βιώσιμη και οικολογικά αποδοτική διαχείριση στις καθημερινές του λειτουργίες, αναγνωρίζοντας έντονα ότι η περιβαλλοντική υγεία είναι αναπόσπαστο μέρος τόσο της οικονομικής ανάπτυξης όσο και της κοινωνικής ευημερίας. Αυτό περιλαμβάνει την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων και της ενέργειας, καθώς και μια αφοσιωμένη προσπάθεια για τη μείωση της ρύπανσης όσο το δυνατόν περισσότερο. Πραγματοποιούνται τακτικές αξιολογήσεις για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη διασφάλιση της ευθυγράμμισης με τους κανόνες του βιώσιμου τουρισμού. Η πρόληψη της ρύπανσης, η αποτελεσματική διαχείριση των φυσικών πόρων και των αποβλήτων και η προώθηση της επικοινωνίας με εξωτερικούς φορείς, περιβαλλοντικές ομάδες, τοπικές αρχές και το κοινό αποτελούν μέρος των περιβαλλοντικών τους δεσμεύσεων.
Η Savoy Signature δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στις υπεύθυνες αγορές. Αυτό περιλαμβάνει την αυστηρή επιλογή προμηθευτών με βάση κριτήρια βιωσιμότητας, την προτίμηση περιφερειακών προμηθευτών, τη στήριξη της τοπικής κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης και την επιλογή επαναχρησιμοποιήσιμων, επιστρεφόμενων και ανακυκλωμένων προϊόντων, όπου αυτό είναι δυνατόν. Στο θέρετρο δίνεται σημαντική έμφαση στην προώθηση της υγιεινής διατροφής, γεγονός που αποδεικνύεται από την παροχή της υψηλότερης ποιότητας και των πιο φρέσκων προϊόντων, παράλληλα με αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων. Όποτε είναι εφικτό, δίνεται προτεραιότητα στα βιολογικά και τοπικά προϊόντα. Επιπλέον, το θέρετρο τηρεί τα πιο αυστηρά πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, διασφαλίζοντας ότι όλες οι μαγειρικές παρασκευές εκτελούνται υπό αυστηρές συνθήκες υγιεινής, με όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό να είναι άρτια εκπαιδευμένο και να εποπτεύεται. Το Savoy Signature δεσμεύεται να προωθεί τις βιώσιμες πρακτικές του και να βελτιώνει συνεχώς τις διαδικασίες του, με μια ετήσια έκθεση βιωσιμότητας που περιγράφει την πρόοδο και τα επιτεύγματά του.
Δείτε περισσότερα
Πιστοποιητικά: Green Key (greenkey.global)
Travelife
Τι καθιστά το ξενοδοχείο/κατάλυμά σας φιλικό προς το περιβάλλον; Γραπτή ανακοίνωση περιβαλλοντικής πολιτικής
Ενασχόληση με πρωτοβουλίες φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. αναδάσωση, προστασία άγριας ζωής)
Χρήση μη τοξικών καθαριστικών προϊόντων
Παροχή οργανικού φαγητού στο εστιατόριο
Φωτισμός LED σε όλο το κατάλυμα
Διορισμός περιβαλλοντικού υπεύθυνου
Το προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να ακολουθεί περιβαλλοντικές πολιτικές
Το ενεργειακό αποτύπωμα υπολογίζεται χρησιμοποιώντας αναγνωρισμένη μεθοδολογία μέτρησης CO2
Παρέχονται ποδήλατα στους επισκέπτες
Διαθέσιμοι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων
Το καζανάκι στις τουαλέτες ρίχνει έως και 6 λίτρα ανά τράβηγμα
Τα απόνερα επαναχρησιμοποιούνται έπειτα από κατεργασία
Σήματα στα δωμάτια που ενημερώνουν τους επισκέπτες πως οι πετσέτες θα αλλάζονται μόνο κατόπιν αιτήματος
Το χαρτί υγείας είναι κατασκευασμένο από μη λευκασμένο χαρτοπολτό, χωρίς χλώριο, ή έχει λάβει κάποιο οικολογικό σήμα
Τα απορρίμματα χωρίζονται σε 3 κατηγορίες
Κάδοι ανακύκλωσης στα δωμάτια
Δεν χρησιμοποιούνται αναλώσιμα (μιας χρήσης) ποτήρια/κούπες, πιάτα και μαχαιροπίρουνα
Τα οργανικά απορρίμματα κομποστοποιούνται
Αυτόματο σύστημα ή κάρτα-κλειδί που σβήνει τα φώτα και τις ηλεκτρικές συσκευές όταν οι επισκέπτες φεύγουν από το δωμάτιο
Ο κλιματισμός και η θέρμανση σβήνουν αυτόματα όταν τα παράθυρα είναι ανοιχτά
Τα περισσότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή γευμάτων παράγονται τοπικά
Το εστιατόριο διαθέτει εναλλακτικό χορτοφαγικό μενού
Διεξάγεται έλεγχος ενέργειας τουλάχιστον μία φορά ανά πέντε χρόνια